"Βάλτε τάξη στο χάος" της KC Davis

Αν παλεύετε να προλάβετε τις δουλειές σας και δεν τα καταφέρνετε, πιθανότατα υπάρχει σοβαρός λόγος: άγχος, κόπωση, κατάθλιψη, ΔΕΠΥ ή έλλειψη υποστήριξης. Για τη συγγραφέα KC Davis, η γέννηση του δεύτερου παιδιού της πυροδότησε έναν φαύλο κύκλο άγχους και… ακαταστασίας.
Όσο πιο πίσω ένιωθε ότι έμενε με τις δουλειές του σπιτιού, τόσο λιγότερο κίνητρο είχε για να τις ξεκινήσει. Συνειδητοποίησε τότε κάτι για τον καθαρισμό και την οργάνωση του σπιτιού που άλλαξε τη ζωή της: Δεν δουλεύετε για το σπίτι σας, το σπίτι σας δουλεύει για εσάς. H KC επινόησε τη συγκεκριμένη πρακτική προσέγγιση που την έχει κάνει πολύ δημοφιλή στις ΗΠΑ, μέσω του λογαριασμού της στο TikTok, @domesticblisters.
Μια επαναστατική προσέγγιση για τον καθαρισμό και την οργάνωση του σπιτιού σας που σας βοηθά να απαλλαγείτε από το αίσθημα ντροπής ή παρατεταμένης εξάντλησης που σας δημιουργεί ένα συνεχώς ακατάστατο σπίτι. Το μυστικό είναι να απλοποιήσετε τη λίστα με τις δουλειές σας και να βρείτε δημιουργικές λύσεις που να προσαρμόζονται στον περιορισμένο χρόνο και την ενέργειά σας. Σε αυτό το βιβλίο, θα μάθετε ακριβώς πώς να προσαρμόσετε τις στρατηγικές καθαρισμού σας και να ξαναχτίσετε τη σχέση σας με το ίδιο σας το σπίτι.

"Το αίνιγμα του Γουίντεμπι" της Lois Lowry

Η Lois Lowry, νικήτρια του Newbery Medal και συγγραφέας δεκάδων ευπώλητων βιβλίων, μεταφέρει τους αναγνώστες στην Εποχή του Σιδήρου μέσα από τη συναρπαστική διπλή ιστορία ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού που παλεύουν να επιβιώσουν, σε αυτό το επικό κράμα φαντασίας και ιστορίας.
Η Έστριλντ δεν μοιάζει με τα άλλα κορίτσια στο χωριό της· θέλει να γίνει πολεμίστρια. Ο Βάρικ, το ορφανό αγόρι που τη βοηθάει να εξασκηθεί παρά την παραμορφωμένη πλάτη του, είναι επίσης ξεχωριστός. Και σε έναν κόσμο όπου οι διαφορές δεν γίνονται ανεκτές, ο κίνδυνος που διατρέχουν είναι θανάσιμος…
Αντλώντας έμπνευση από την αληθινή ανακάλυψη ενός πτώματος βάλτου ηλικίας δύο χιλιάδων ετών στο Γουίντεμπι της βόρειας Γερμανίας, η Lois Lowry, με την αριστοτεχνική της αφήγηση, δίνει ξανά ζωή στο Παιδί του Γουίντεμπι, που πνίγηκε στον βάλτο με τα μάτια δεμένα. Η ταλαντούχα συγγραφέας εξερευνά με καθηλωτικό τρόπο πιθανές εκδοχές της ζωής σε μια άλλη εποχή.

"Υπάρχει ένας τίγρης στο τρένο" της Mariesa Dulak

Ένα παιδί επιβιβάζεται στο τρένο μαζί με τον μπαμπά του, ο οποίος δεν σηκώνει τα μάτια από το τηλέφωνο του. Έτσι δεν παρατηρεί ότι στο τρένο ανεβαίνει επίσης… ένας τίγρης. Κι έπειτα τρεις ιπποπόταμοι, ένα τσούρμο κροκόδειλοι, μια μαμά με τα γουρουνάκια της και δύο σκυλάκια παγκ! Πανδαιμόνιο ξεσπάει στο βαγόνι, κι ο τίγρης αγριεύει… Όμως ο μπαμπάς; Θα πάρει ποτέ χαμπάρι τι συμβαίνει γύρω του;
 
"Κουκουβάγια, το σοφό πουλί της Αθηνάς" του Φίλιππου Μανδηλαρά

«Τι παράξενο» θα έχεις σίγουρα σκεφτεί
«να ‘χει η Αθηνά για παρέα ένα νυκτόβιο πουλί,
άγριο αρπακτικό που ζει ζωή μοναχική
και δεν το βλέπεις ποτέ σου το πρωί!».
Η κουκουβάγια είναι ένα μοναχικό νυκτόβιο πουλί που διαθέτει μεγάλη ικανότητα παρατήρησης και γνωρίζει πώς να κινείται γρήγορα κι αθόρυβα για να πετύχει τον στόχο της. Αυτό την κάνει άραγε σοφή; Στο βιβλίο αυτό θα μάθουμε πώς γνώρισε τη θεά Αθηνά και τι της ζήτησε ώστε να γίνει το ιερό της σύμβολο.
 
"Τίγρη" του SF Said

Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 2021, αλλά η Βρετανική Αυτοκρατορία δεν έχει διαλυθεί και η δουλεία δεν έχει καταργηθεί — είναι ένας κόσμος γεμάτος γκέτο και καταπίεση. Ο νεαρός Άνταμ ζει στο γκέτο του Σόχο και μια μέρα βρίσκει κάτι απίστευτο σε έναν σκουπιδότοπο στο Λονδίνο. Ένα μυστηριώδες, μυθικό, μαγικό ζώο: ΜΙΑ ΤΙΓΡΗ. Και η Τίγρη κινδυνεύει. Ο Άνταμ και η φίλη του, Ζέιντι, είναι αποφασισμένοι να βοηθήσουν. Θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις τους πριν να είναι πολύ αργά;