"Καρδιά προς ενοικίαση" της Felicia Kingsley

Σάμερ, 27 ετών, Καλιφόρνια: τακτική, ακριβολόγος, τύπος πρωινός, αρραβωνιασμένη με έναν άντρα κατά πολύ μεγαλύτερό της, φιλοδοξεί να γίνει πετυχημένη σεναριογράφος. Προς το παρόν, παραμένει βοηθός διεύθυνσης παραγωγής σε μια τηλεοπτική σειρά.
Μπλέικ, 33 ετών, Νέα Υόρκη: καταξιωμένος συγγραφέας, τα βιβλία του βρίσκονται συχνά στις λίστες των ευπώλητων, αμετανόητος γόης, χαοτικός και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής…
Οι ζωές τους κυλούν σε διαφορετικές, μα παράλληλες, τροχιές… Δεν έχουν τίποτα κοινό, εκτός από ένα εξοχικό σπίτι στο Χάμπτονς που τους έχει παραχωρηθεί την ίδια περίοδο λόγω κακής συνεννόησης.
Κάποιος πρέπει να φύγει, αλλά και οι δύο έχουν πολύ καλούς λόγους για να μείνουν. Και οι λόγοι μέρα με τη μέρα γίνονται ολοένα και περισσότεροι… Για επιπλέον πληροφορίες… εντός!

"Χαριστική βολή" του Dennis Lehane

Το καλοκαίρι του 1974 ένα κύμα καύσωνα σαρώνει τη Βοστόνη. Την ίδια στιγμή η Μέρι Πατ Φένεσι προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη που την πνίγουν. Έχει περάσει όλη της τη ζωή στο Σάουθι της Νότιας Βοστόνης, σε μια κατοικία χτισμένη από την Πρόνοια για την αρωγή των φτωχότερων κοινωνικών ομάδων. Η συνοικία της πλέον θεωρείται θύλακας των Ιρλανδο-αμερικανών της εργατικής τάξης που πεισματικά μένουν προσκολλημένοι στις παλιές παραδόσεις και νιώθουν περήφανοι για την περιχαράκωση της γειτονιάς τους.
Μια νύχτα η Τζουλς, η έφηβη κόρη της Μέρι Πατ, δεν επιστρέφει σπίτι από τη βραδινή της έξοδο. Το ίδιο βράδυ ένας μαύρος άντρας βρίσκεται νεκρός στο μετρό κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες. Τα δύο περιστατικά μοιάζουν ασύνδετα μεταξύ τους. Όμως η Μέρι Πατ, κατά την απελπισμένη αναζήτηση της κόρης της, κάνει ερωτήσεις που ενοχλούν τον Μάρτι Μπάτλερ, αρχηγό της τοπικής μαφίας, και τα πρωτοπαλίκαρά του, που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να απειλήσει τις βρόμικες δουλειές τους.
Με πλοκή που εκτυλίσσεται στην καρδιά της Βοστόνης τους ταραχώδεις μήνες όπου η προσπάθεια για φυλετική συμπεριληπτικότητα των σχολείων οδηγεί σε βίαια επεισόδια, η Χαριστική βολή είναι ένα συγκλονιστικό θρίλερ, μια απεικόνιση της βίας που εκπορεύεται από το έγκλημα και την εξουσία, κι ένα τολμηρό πορτρέτο της σκοτεινής καρδιάς του αμερικάνικου ρατσισμού. Ένα έργο που γοητεύει και μόνο ο Dennis Lehane μπορούσε να γράψει.

"Καμία ειρήνη" του Βαγγέλη Μαργιώρη

Μια απόφαση της στιγμής, ο δείκτης που πιέζει τη σκανδάλη, μια πεταλούδα που χτυπάει τα φτερά της, η τρύπα στο τζάμι.
Οι αγώνες δρόμου ξεκινάνε πάντα με έναν πυροβολισμό… Κάποιοι ήξεραν, μερικοί θα μάθουν, άλλοι θα τρέχουν να βρουν τα γιατί.
Δύο φίλοι και παλιοί συνάδελφοι της ΓΑΔΑ παντρεύουν τα παιδιά τους. Σε μια από τις πιο ευτυχισμένες μέρες της ζωής τους ένα μοιραίο τηλεφώνημα οδηγεί στην ανείπωτη τραγωδία. Το νιόπαντρο ζευγάρι βρίσκεται άγρια δολοφονημένο στη σουίτα του ξενοδοχείου…
Το δολοφονικό παραλήρημα που διατρέχει την πόλη θα προσπαθήσουν να ανακόψουν ο αστυνόμος Μανιάτης με τον υπαστυνόμο Παπαδόπουλο.
Ανάλογα με την περίσταση, εκείνο που διαφέρει είναι το μέσο: τσεκούρι, νυστέρι, πιστόλι… Έτσι κι αλλιώς, η κατάληξη είναι ίδια. Αγώνας δρόμου χωρίς νικητή.
Άλλωστε, ο τερματισμός δεν φέρνει καμία ειρήνη…

"Sunbringer – Oι έκπτωτοι (Βιβλίο 2)" της Hannah Kener

Όταν η Μίντρεν πέσει στα χέρια των θεών, το είδος σου θα είναι το πρώτο που θα πεθάνει.
Οι θεοί απαγορεύονται στο βασίλειο της Μίντρεν – όμως τώρα σιγά σιγά ξεσηκώνονται, αρχίζουν να μιλούν για πόλεμο. Η θεοκτόνος Κίσεν θυσιάστηκε για να κατατροπώσει τη θεά της φωτιάς, τη Σεθ, η οποία δολοφόνησε την οικογένειά της και έβαλε σε κίνδυνο τους φίλους της.
Όμως οι θεοί δεν μπορούν να καταστραφούν τόσο εύκολα, και η Σεθ απειλεί να αναγεννηθεί ακόμα πιο ισχυρή, με δίψα για εκδίκηση. Ενώ οι εντάσεις αυξάνονται σε όλη την επικράτεια, το βασίλειο χρειάζεται τη θεοκτόνο περισσότερο από ποτέ.

"Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν" της Florence Given

Το βιβλίο ΑΝΤΙ-ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ: ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ θα σου πει…
– να είσαι ειλικρινής με τα θέλω σου
– να αγαπάς το σεξ, να μισείς τον σεξισμό
– ότι οι ατέλειες είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα
– να είσαι υποψιασμένη με τις σκηνοθετημένες ζωές των άλλων
– να προστατεύεις την πολύτιμη ενέργειά σου
– ότι η ζωή είναι μικρή για να τη σπαταλάς
– ότι δεν χρωστάς στους άντρες τίποτα, πόσο μάλλον να είσαι όμορφη.
Η τολμηρή πένα της Florence Given και η καλλιτεχνική της ματιά εξερευνούν κάθε πλευρά της γυναικείας φύσης. Είναι μια φρέσκια φωνή στα σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα, για να σταματήσεις να ξεσπάς, να καταφέρεις να γνωρίσεις και να αγαπήσεις τον εαυτό σου, να μάθεις να αναγνωρίζεις τοξικές συμπεριφορές και να έχεις θετική εικόνα για το σώμα σου.
Το βιβλίο ΑΝΤΙ-ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ: Δεν οφείλεις να είσαι όμορφη για κανέναν ήρθε για να σου θυμίσει ότι όλες αξίζουμε όπως ακριβώς είμαστε και ότι δεν χρωστάμε στον κόσμο τίποτα, πόσο μάλλον να είμαστε όμορφες.
Άλλωστε, μην ξεχνάς, ο έρωτας της ζωής σου είσαι εσύ.
Σε έναν κόσμο που λέει στις γυναίκες ότι είτε δεν είναι αρκετές είτε είναι υπερβολικές, έφτασε η στιγμή να αρχίσεις να αντιστέκεσαι για να αναδιαμορφώσεις τις τοξικές δομές της πατριαρχικής κοινωνίας σου.

"Πώς να μην πεθάνεις μόνος" της Logan Ury

Κοιτάξατε ποτέ γύρω σας και αναρωτηθήκατε: «Γιατί έχουν βρει όλοι την αγάπη εκτός από μένα;». Δεν είστε οι μόνοι. Οι σημαντικές σχέσεις δεν εμφανίζονται έτσι απλά στη ζωή μας – είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς αποφάσεων. Συχνά όμως παίρνουμε λάθος δρόμους που δεν μας αφήνουν να χτίσουμε και να διατηρήσουμε τη σχέση των ονείρων μας.
H Logan Ury, συμπεριφοριστική επιστήμονας και σύμβουλος γνωριμιών, αποκαλύπτει τις κρυμμένες δυνάμεις που οδηγούν σε αυτά τα λάθη και δίνει απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που σας ταλαιπωρούν:
♦ Πώς να κάνετε τα ραντεβού και πάλι διασκεδαστικά (ώστε να σταματήσουν να είναι σαν συνεντεύξεις για δουλειά)
♦ Πώς να αντιμετωπίσετε τους κινδύνους των διαδικτυακών γνωριμιών (και να κάνετε τις εφαρμογές να λειτουργήσουν για εσάς)
♦ Πώς να γνωρίσετε περισσότερους ανθρώπους στην πραγματική ζωή (ενώ θα κάνετε δραστηριότητες που αγαπάτε)
♦ Τι έχει πραγματικά αξία σε έναν μακροχρόνιο σύντροφο (και τι δεν έχει).

"Ένας σπουδαίος σπόρος" της Κωνσταντίνας Αρμενακίου

Ο Σπύρος δεν ήξερε ότι από ένα σποράκι μπορούν να φυτρώσουν ένα τραγανό καρότο, ένα πανύψηλο ηλιοτρόπιο, ακόμη κι ένα μωρό! Κι ούτε φανταζόταν ότι το μυστικό του όνομα κρύβει μέσα του πολλή αγάπη και πολλές εκπλήξεις… Ιστορίες με χιούμορ, φαντασία, παιχνίδια και ζαβολιές! Αυτές είναι οι διασκεδαστικές περιπέτειες των μαθητών του 1ου Νηπιαγωγείου Αστερούπολης. Μια σειρά βιβλίων για να αγαπήσετε το νηπιαγωγείο και τους μικρούς του ήρωες, που είναι όλοι τους αστέρια!
 
"Η αρχή μιας νέας ζωής, Οδηγός ανάπτυξης για παιδιά 0-5 ετών" της Sarah Ockwell-Smith

Ένας σύγχρονος οδηγός ανάπτυξης μήνα προς μήνα για γονείς παιδιών ηλικίας 0-5 ετών. Η ειδική σε θέματα ανατροφής συγγραφέας Sarah Ockwell-Smith, με βάση την πολυετή εμπειρία της, παρέχει χρήσιμα στοιχεία από έρευνες, πρακτικές συμβουλές και απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν οι γονείς για τη σωματική και ψυχολογική ανάπτυξη του μωρού, του νηπίου και του παιδιού προσχολικής ηλικίας.
Αναλύονται ζητήματα όπως:
• Σωματική ανάπτυξη μήνα προς μήνα
• Ανάπτυξη του εγκεφάλου, της μνήμης και της προσωπικότητας
• Ο ύπνος κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών
• Κοινωνική ανάπτυξη, προσκόλληση και σχέσεις με συνομηλίκους
• Ιδιοσυγκρασίες και αλλαγές συναισθημάτων
• Τρέχουσες και κλασικές θεωρίες στην παιδική ψυχολογία
• Κατάκτηση της γλώσσας και πρώιμες δεξιότητες γραμματισμού
• Σχήματα – πώς τα παιδιά μαθαίνουν για τον κόσμο γύρω τους
• Τροφικές προτιμήσεις και διατροφικές εμπειρίες στην πρώιμη παιδική ηλικία
• Παιχνίδι, δράσεις και ψυχαγωγία σε κάθε ηλικία

"Αϊνστάιν ο πιγκουίνος: Μια υπόθεση λαθρεμπορίας" της Iona Rangeley

«Πιγκουίνοι που εξαφανίζονται!» φώναξε ο Άρθουρ.
«Συμβαίνει ξανά, έτσι δεν είναι;»

"Τι φάση… με τη Γεωγραφία!" της Ελευθερίας Βαρελά

Η Ελλάδα είναι πιο μεγάλη από την Πορτογαλία;
Τα Δωδεκάνησα είναι… δώδεκα;
Με ποιο μεταφορικό μέσο θα πάω από την Καρδίτσα στην Αλόννησο;
Η Άρτα βρέχεται από θάλασσα;
Η Θεσσαλονίκη έχει αεροδρόμιο;
Βρες τις απαντήσεις σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, σε μια μοντέρνα έκδοση γεωγραφίας για ανήσυχα παιδιά που θέλουν να μάθουν πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την Ελλάδα και τη θέση της στον πλανήτη μας.
Ο κόσμος μας είναι συναρπαστικός, ετοίμασε βαλίτσες και φύγαμε!

"Να είσαι εσύ. Μια πρώτη συζήτηση για τα φύλα" των Megan Madison & Jessica Ralli

Αυτό το βιβλίο, σχεδιασμένο από ειδικούς, θα βοηθήσει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να μιλήσουν για τα έμφυλα στερεότυπα, ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα αυτά που βλέπουν, ακούν και αισθάνονται.
Με σαφή και απλή γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν τα παιδιά, αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο και αφορμή να ξεκινήσουν σημαντικές συζητήσεις για δύσκολα και ευαίσθητα θέματα, με τρόπο ενημερωμένο και ασφαλή. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε αυτήν τη συζήτηση.
 
"Η Λίλι, ο Λίο και οι θυμωμένοι πειρατές" του Mark Brantley

Η Λίλι και ο Λίο κάνουν ένα απίθανο ταξίδι… δηλαδή… βασικά για ένα πικ νικ ξεκίνησαν…
…Όμως, όταν χάνονται, αυτά τα μικρά πλασματάκια με τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ θα πρέπει να συνεργαστούν. Προσθέστε μερικούς ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ πειρατές, πολλά καπέλα (η Λίλι τα λατρεύει), μια καταστροφή… ή και δύο, και έχετε την τέλεια συνταγή για την απόλυτη ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ!
Είστε έτοιμοι για μια αποστολή διάσωσης με την τεράστια δύναμη της φιλίας;

"Η Λίλι, ο Λίο και ο ενθουσιασμένος μονόκερος" των Megan Madison & Jessica Ralli

Η Λίλι και ο Λίο εξερευνούν ένα μαγικό δάσος… …Όμως, όταν μπαίνουν σε μπελάδες και τα σώζει ένας μονόκερος, τα μικρά πλασματάκια με τα ΜΕΓΑΛΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ έχουν την ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ ΙΔΕΑ να γίνουν σούπερ ήρωες.
Προσθέστε έναν υπερενθουσιασμένο μονόκερο, ένα χαμένο αρκουδάκι και ένα τεράστιο γατάκι εκτός ελέγχου και έχετε την τέλεια συνταγή για το απόλυτο ΧΑΟΣ!
Θα καταστρώσουν, άραγε, η Λίλι και ο Λίο ένα ΣΟΥΠΕΡ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ και μάλιστα γρήγορα;

"Δύο αγκαλιές σε μια βαλίτσα" της Μάρως Θεοδωράκη

Μπορεί ένα κυριακάτικο πρωινό να φέρει τα πάνω κάτω σε μια οικογένεια; Μπορεί ο μικρός μας ήρωας να ζει ανάμεσα σε δύο σπίτια; Άραγε, πού βρίσκεται η καρδιά του, πού θα χωρέσουν τώρα τα παιχνίδια του; Σε εκείνο το σπίτι που θυμίζει τη μαμά ή μήπως σε εκείνο που θυμίζει τον μπαμπά; Είναι λογικό να νιώθει θυμό και στεναχώρια; Κάποια πράγματα αλλάζουν και κάποια μένουν ίδια. Ένα όμως είναι σίγουρο: ότι η αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά δε θα αλλάξει ποτέ. Θα είναι πάντα εκεί, μεγάλη και ζεστή, σε κάθε βήμα και στιγμή. Γιατί οι γονείς δε χωρίζουν ποτέ από τα παιδιά τους.