Έχει περάσει ακριβώς ένας χρόνος από την τελευταία φορά που συζητήσαμε για την τηλεοπτική σειρά "True Blood". Και η αλήθεια είναι πως αν ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου, πολύ πιθανόν, να μην επέστρεφε ξανά σε αυτήν μετά τα εκτρώματα που αναγκαστήκαμε να δούμε την προηγούμενη season που κυριολεκτικά, βίασαν τους οφθαλμούς μας, κάνοντάς μας να θέλουμε να βγάλουμε τα μάτια μας και να τα θάψουμε πέντε μέτρα κάτω από τη γη, προκειμένου να μην αναγκαστούμε να δούμε τα χειρότερα. Ευτυχώς, τα χειρότερα δεν ήρθαν και προσωπικά, απέφυγα την λοβοτομή την οποία και θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αν αναγκαζόμουν να περάσω το περσινό θερινό βασανιστήριο.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ 6η SEASON
Όπως ίσως θυμάστε, στο τέλος της 5ης season, ο Bill, ήπιε το αίμα της Λίλιθ και πέθανε για να αναγεννηθεί μέσα από το αίμα του, σε ένα αρκετά creepy φινάλε που ήταν αν μη τι άλλο, καλύτερο απ' ό,τι είχαμε παρακολουθήσει στα προηγούμενα 11 επεισόδια που μας έκαναν να αργοπεθαίνουμε από βαρεμάρα. Δραπετεύοντας λοιπόν η γνωστή παλιοπαρέα από το αρχηγείο της Ανώτατης Αρχής, προσπαθεί να καταλάβει ποιος είναι πλέον ο Bill ή μάλλον, τι έχει γίνει, θυμίζοντας περισσότερο Θεό παρά ένα ταπεινό βαμπίρ με μερικές δεκαετίες στην πλάτη του. Ο Bill ακολουθεί το πρόσταγμα της Λίλιθ σύμφωνα με το οποίο καλείται να σώσει το γένος των βρικολάκων, την Sookie την καταδιώκει ο παλιότερος βρικόλακας όλων, ο Warlow, ο οποίος ζητά να εκπληρωθεί το συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο, ένας ηλίθιος πρόγονος της Sookie την κληροδοτεί σε εκείνον για να γίνει νύφη του, ένας παλαβός γερουσιαστής έχει στήσει ένα ολόκληρο κέντρο το οποίο δουλεύει μυστικά για να οδηγήσει τα βαμπίρ στον αφανισμό και κατά τ' άλλα, η ζωή συνεχίζεται και ο καθένας, έχει τα δικά του προβλήματα.


Η ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ;
Θεμελιώδες ερώτημα το οποίο έχω κληθεί δεκάδες φορές να απαντήσω. Όχι και αυτό μπορώ να το προσυπογράψω. Το story των βιβλίων, δεν είναι ίδιο με αυτό της τηλεοπτικής σειράς, από την προηγούμενη κι όλας season, ούτε κατά διάνοια. Φυσικά, αυτό δεν είναι κάτι που σε προσωπικό επίπεδο με ενοχλεί ιδιαίτερα και πιθανότατα, θα με ενοχλούσε ακόμα λιγότερο αν δεν είχαν κάνει τα αίσχη που τελικά έκαναν, ειδικά στην season. Ας είμαστε ειλικρινείς... καμία τηλεοπτική ή κινηματογραφική εκδοχή δεν ακολουθεί πιστά το story line των βιβλίων αλλά είναι εντελώς διαφορετικό το να παρεκκλίνεις λίγο, από το να του αλλάζεις τα πετρέλαια και κατά συνέπεια, να αλλοιώνεις την πραγματική του ταυτότητα.


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΗΣ 6ης SEASON ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ
- Πρώτη και βασικότερη... ηseason αποτελείται από 10 επεισόδια και όχι από 12 όπως τις προηγούμενες πέντε. Η παραφιλολογία δίνει και παίρνει και πολλά ακούγονται σχετικά με τους λόγους που οδήγησαν την παραγωγή σε αυτή της την απόφαση. Ορισμένοι ισχυρίζονται πως η Anna Paquin δεν δέχτηκε την μείωση του κασέ της και έτσι, αναγκάστηκαν να κόψουν 2 επεισόδια προκειμένου να καλυφθεί το budget. Κάποιοι άλλοι πάλι, λένε πως βλέποντας την επιτυχία του "Game Of Thrones" και πιστεύοντας πως σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις μικρές και περιεκτικές seasons του, η παραγωγή του "True Blood" αποφάσισε να επιμηκύνει κατά 10' το κάθε επεισόδιο και να μειώσει τον αριθμό τους. 

- Η Sookie κατέληξε περισσότερο από ποτέ να γίνει κομπάρσα στην ίδια της την σειρά. Πολύ λίγο μας ενδιέφερε που ήταν και τι έκανε και για καλή μας τύχη, δεν αναγκαστήκαμε να φάμε την αντιπαθητική της μουρίτσα στη μάπα, όχι για περισσότερο απ' όσο ήταν απαραίτητο τουλάχιστον.

- Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες και τα δικά τους side stories, είχαν αρκετό ενδιαφέρον και παρουσιάστηκαν με τέτοιον τρόπο όπου μας κέντρισαν και μας παρέσυραν στον πυρήνα τους. Είχαν περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από ποτέ και απέδειξαν πως δεν χρειάζεται να μας δείχνει συνεχώς η ξανθιά ατάλαντη τον κώλο της για να μείνουμε ξύπνιοι.

- Η Λίλιθ έκανε μερικά περάσματα, συντροφιά με τα μη αποτριχωμένα απόκρυφά της, αλλά ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να υποστούμε ένα ακόμα, δήθεν θεϊκό μαρτύριο στον βωμό της τάχα και καλά πρωτοτυπίας. Επιτέλους, η παρουσία της στη σειρά, φάνηκε να έχει μια κάποια σκοπιμότητα.

- Ο πόλεμος ανάμεσα στα βαμπίρ και τους ανθρώπους, ήταν ξεκάθαρος, διόλου ωραιοποιημένος και είχαμε σκηνές δράσης που επιτέλους, δεν είχαν να κάνουν με τις κόντρες ανάμεσα στα διάφορα υπερφυσικά πλάσματα αλλά τοποθετήθηκαν σε ένα διαφορετικό ταμπλό που επιτρέπει την ύπαρξη μιας ακόμας season.


ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ
Σίγουρα η φετινή χρονιά, που κινήθηκε στα 4 με 4,5 εκατομμύρια θεατές ανά επεισόδιο, δεν ήταν η καλύτερη στην ιστορία του "True Blood" ωστόσο, ήταν αριστουργηματική συγκριτικά με την και αρκετά καλύτερη από την 4η. Μύρισε κάτι από τις παλιές καλές μέρες και το τελευταίο επεισόδιο, μας άφησε με την αγωνία να δούμε τι θα γίνει στην επόμενη, σε αντίθεση με την αηδία που μας είχε καταβάλει πέρσι. Υπομονή λοιπόν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι ή έστω, μέχρι να έχουμε νεότερα σχετικά με τις εξελίξεις.