Η δημοφιλής σειρά manga της Ηinako Takanaga, "Koisuru Boukun", γνωστή και με τον αγγλικό τίτλο, "The Tyrant Falls in Love", η οποία κυκλοφορεί από το 2004, μετρώντας 9 τεύχη μέχρι σήμερα και που παράλληλα, αποτελεί sequel της άλλης σειράς της δημιουργού, "Challengers", είναι ακόμη ένα yaoi story το οποίο και απέκτησε τηλεοπτική μεταφορά, με την μορφή 2 ovas διάρκειας 30' το καθένα, σε παραγωγή των studios της PrimeTime, η οποία για κάποιον λόγο, φαίνεται να έχει αδυναμία στα concepts αυτού του είδους. Τα 2 αυτά ovas, αποτελούν μεταφορά του 1ου τεύχους του manga και βγήκαν στον αέρα στις 25 Ιουνίου 2010 και 26 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Στο 1ο ova συναντάμε τον Tetsuhiro Morinaga, έναν φοιτητή πανεπιστημίου ο οποίος, έχει περάσει τα 4 τελευταία χρόνια της ζωής του με το να είναι ερωτευμένος με τον μέντορά του, Souichi Tatsumi, του οποίου παράλληλα είναι και βοηθός στα εργαστήρια έρευνας του πανεπιστημίου. Ο Morinaga, είναι ομοφυλόφιλος, κάτι που έχει εξομολογηθεί ένα χρόνο πριν στον Tatsumi, μαζί με τον έρωτά του, πράγμα που πίστευε ότι θα τον απομακρύνει από κοντά του, δεδομένου ότι ο τελευταίος, είναι ομοφοβικός, παρά το γεγονός ότι ο μικρότερος αδερφός του, είναι επίσης ομοφυλόφιλος και μάλιστα, έχει μετακομίσει στην Αμερική για σπουδές, συγκατοικώντας με τον σύντροφό του. Όταν ο Tatsumi μαθαίνει πως στην Καλιφόρνια επισημοποιήθηκε ο γάμος των ομοφυλόφιλων, δεν μπορεί να μην αναστατωθεί, ανησυχώντας για
το τι μπορεί να κάνει ο αδερφός του. Ο Morinaga, καταφέρνει να τον ηρεμήσει κάπως, πείθοντάς τον να πάει σπίτι του για να πιουν μερικά ποτά. Εκεί, ο Tatsumi, θα καταναλώσει από λάθος ένα κρασί με ναρκωτικές ουσίες, που ένας φίλος του Morinaga του είχε κάνει δώρο. Ως αποτέλεσμα, οι άμυνές του, θα είναι μηδαμινές αλλά η σεξουαλική του επιθυμία στα ύψη. Ο Morinaga, θα προσφερθεί να τον βοηθήσει να... ξαλαφρώσει, παρά που εκείνος αρνείται και το ένα θα φέρει το άλλο, καταλήγοντας οι δυο τους να κάνουν sex, παρά που ο πρώτος ξέρει πολύ καλά ως την επόμενη μέρα, θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μη αυτοσυγκράτησής του.
Στο 2ο ova, μεταφερόμαστε στην επόμενη μέρα, με τον Tatsumi να ξυπνάει, έχοντας συνέλθει σε σημαντικό βαθμό, και όντας εξαιρετικά αναστατωμένος με τον φίλο και συνεργάτη του, ο οποίος κι εκμεταλλεύτηκε την κατάστασή του προκειμένου να του κάνει, ό,τι του έκανε. Ο Morinaga, προσπαθεί να επικοινωνήσει λίγο αργότερα μαζί του και όταν τελικά τα καταφέρνει, τον διαβεβαιώνει πως λυπάται για όσα έγιναν και πως θα κάνει ότι μπορεί ώστε να μην βρεθεί στον δρόμο του. Έπειτα από μια βδομάδα, ο Tatsumi, επιστρέφει στο πανεπιστήμιο, όμως ο Morinaga δεν είναι πουθενά. Δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να επικοινωνήσει μαζί του, και μαθαίνοντας πως ζήτησε μεταγραφή, έχοντας πάρει μια
προσωρινή περίοδο απομάκρυνσης ώστε να το σκεφτεί καλύτερα, ο Tatsumi, αισθάνεται όλο και πιο αναστατωμένος κάθε μέρα που περνάει, πηγαίνοντας συνεχώς στο σπίτι του Morinaga με την ελπίδα πως θα καταφέρει τελικά να τον συναντήσει, κάνοντάς τον να συνετιστεί και ν΄αλλάξει γνώμη. Όταν τελικά θα κατορθώσει να τον βρει, θα έχει ένα πολύ έντονο ξέσπασμα, ομολογώντας πόσο πολύ ανησύχησε που δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του για 2 ολόκληρες εβδομάδες, καταλήγοντας τελικά να του ζητήσει να μείνει και να μην φύγει. Ο Morinaga, αισθάνεται συγκινημένος από το ενδιαφέρον και την ανησυχία του, λέγοντάς του πως θα μείνει μόνο αν κι εφόσον κάνουν sex, κάτι που ο Tatsumi με τα πολλά, δέχεται, με την σχέση των δυο τους να μπαίνει σε μια νέα τροχιά.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
Το συγκεκριμένο anime, είναι ιδιαίτερα απολαυστικό, παρά το γεγονός ότι αποτελείται από 2 μόνο ovas. Αυτό που μου άρεσε σε πρώτη φάση, ήταν η καλή ισορροπία ανάμεσα στην κωμικότητα και την σοβαρότητα. Έχει αρκετό χιούμορ και δεν είναι λίγες οι στιγμές που σε κάνει να γελάσεις, ωστόσο, αυτό το στοιχείο δεν το οδηγεί στο να χάσει τον προσανατολισμό του, ούτε καταφέρνει να υποσκελίσει το συναίσθημα ή την σημαντικότητα των καταστάσεων και των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα. Παράλληλα, πραγματεύεται μια πλευρά της ομοφυλοφιλίας την οποία, προσωπικά, βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσα. Εκείνη των ομοφοβικών! Δεν είναι λίγες οι ψυχολογικές και ψυχιατρικές έρευνες που δείχνουν πως όταν κάποιος είναι κατά της
ομοφυλοφιλίας σε υπερβολικό βαθμό, το κάνει επειδή κάπου μέσα του, έχει ο ίδιος ροπή προς την ομοφυλοφιλία την οποία και προσπαθεί να καταπνίξει με την οργή και την αρνητικότητα απέναντι στην κατάσταση. Δεδομένου λοιπόν ότι ο Tatsumi, είναι κλασσικό δείγμα της περίπτωσης αυτής, έχει μεγάλο ενδιαφέρον το να παρακολουθούμε την εξέλιξή τους ως χαρακτήρα, από την στιγμή της πρώτης συνειδητοποίησης μέχρι τελικά, το στάδιο εκείνο της απολυτότητας από το οποίο και δεν υπάρχει επιστροφή. Είναι ουσιαστικά, ένα ταξίδι αυτογνωσίας που σκοπό έχει να οδηγήσει στην σταδιακή αποδοχή μιας κατάστασης, την οποία και πρέπει να κάνεις βίωμα και τρόπο ζωής, προκειμένου να μπορείς να ζήσεις φυσιολογικά.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο, με καλές ερωτικές σκηνές που σε αντίθεση με άλλα anime του είδους, δεν είναι τόσο συγκαλυμμένες, με ερωτισμό, συναίσθημα, αλλά και κοινωνικο-ανθρωπιστικό προβληματισμό, το συγκεκριμένο anime είναι ένα καθαρό ψυχογράφημα ενός πολύ συγκεκριμένου είδους ανθρώπου, το οποίο και παρουσιάζεται με σεβασμό και ξεκάθαρη αντίληψη. Σίγουρα θα σας διασκεδάσει στα σημεία, θα σας συγκινήσει σε κάποια άλλα, μα πάνω απ' όλα, θα σας βάλει και σε μια διαδικασία σκέψης και ανάλυσης μιας πολύ συγκεκριμένης κατάστασης. Σίγουρα είναι ένα από τα anime του είδους που θα πρότεινα καθώς, μπορεί να το απολαύσει κανείς σε πολλαπλά επίπεδα.