Το "Ikoku Irokoi Romantan", γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο "A Foreign Love Affair", είναι ένα εξαιρετικά δημοφιλές manga που έγραψε και σχεδίασε η Ayano Yamane -ναι, αυτή του "Finder"- και που κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2004 και παρ' όλα ταύτα, μέχρι και σήμερα, βρίσκεται πολύ ψηλά στις λίστες των προτιμήσεων. Η PrimeTime, για καλή τύχη του project, απέκτησε τα δικαιώματα για τη μεταφορά του manga στη μικρή οθόνη με 2 ovas διάρκειας 27' το καθένα, με τον Hajime Ohtani να αναλαμβάνει την σκηνοθεσία, κάνοντας την εμφάνισή τους στη τηλεόραση σχεδόν με ένα χρόνο διαφορά, στις 21 Δεκεμβρίου 2007 και 24 Οκτωβρίου 2008.



Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Ranmaru είναι τέκνο Ιαπωνικής μαφιόζικης οικογένειας και στο πρώτο ova, τον βρίσκουμε να ταξιδεύει μεσοπέλαγα με ένα κρουαζιερόπλοιο, έπειτα από επιθυμία της γυναίκας με την οποία και πρόκειται να παντρευτεί πάνω σε αυτό, έστω κι αν κανένας από τους δύο δεν μοιάζει πρόθυμος να κάνει αυτό το γάμο στην πραγματικότητα, πόσω μάλλον, να δείχνει ενθουσιασμένος. Πάνω σε αυτό το πλοίο, λοιπόν, μετά το τέλος της γαμήλιας τελετής και αφού ο Ranmaru θα έχει βρεθεί κλοτσηδόν έξω από τη νυφική κλίνη, θα μπλέξει σε έναν καβγά με κάποια μέλη μιας άλλης μαφιόζικης οικογένειας. Στο πλευρό του θα βρεθεί ένας γοητευτικός Ιταλός, ο Al, με τον οποίο και θα κάνουν παρέα μετά τη μικρή τους νίκη και πιωμένοι, θα καταλήξουν στο δωμάτιο του δεύτερου όπου και θα κάνουν sex, με τον Ranmaru να ανακαλύπτει την επόμενη μέρα πως ο Al, εκτός των άλλων, είναι ο καπετάνιος του πλοίου.
Στο 2ο ova, οι δρόμοι των Ranmaru και Al έχουν χωρίσει, μετά την αποβίβασή τους στην Ιταλία, όμως τα πράγματα έρχονται έτσι ώστε από σύμπτωση θα ξαναβρεθούν, αφού τον πρώτο τον ξεχνάει ο συρφετός του σε μια εξοχική περιοχή έξω από τη Ρώμη. Την επόμενη, με τη βοήθεια του Al, καταφέρνει να επιστρέψει στη βάση του και να εντοπίσει την οικογένειά του, έρχεται όμως αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλημμα. Τι πραγματικά θέλει και τι σημαίνει ο Al για εκείνον. Για κακή του τύχη, όμως, και πριν προλάβει να κάνει κάτι γι' αυτό, ο Ranmaru βρίσκεται ναρκωμένος σε ένα πλοίο όπου κάποιοι των οποίων την προσοχή τράβηξε, σκοπεύουν να τον βγάλουν σε δημοπρασία ώστε να γίνει σεξουαλικός σκλάβος. Βέβαια, στο ενδιάμεσο, ο Al, που έχει μάθει τι έχει συμβεί, κινεί τα νήματα ώστε να τον εντοπίσει, γλιτώνοντάς τον και παίρνοντάς τον μαζί του προς άγνωστη πορεία και κατεύθυνση.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
Εντάξει... δεν μπορώ να είμαι απόλυτα αντικειμενική, δεδομένου ότι την Ayano Yamane την αγαπώ, όπως και κάθε δουλειά της, αλλά μέσα στην απλότητά του, το συγκεκριμένο story, είναι από αυτά που καταφέρνουν να σε κερδίσουν χωρίς καμία απολύτως δυσκολία. Ουσιαστικά, η ιστορία, πραγματεύεται ένα κεραυνοβόλο αίσθημα που γεννιέται στο εξωτερικό, μια ιδέα πολυφορεμένη και που όμως, σε συνδυασμό με το διόλου τυχαία επιλεγμένο, λατινικό στοιχείο, είναι γοητευτικό, ρομαντικό και ίσως ιδεώδες, γι' αυτούς που αρέσκονται σε σχετικές ονειροφαντασίες. Παράλληλα, τονίζεται ιδιαίτερα ο φόβος του ξένου, αλλά και υπάρχουν ξεκάθαροι ρατσιστικοί υπαινιγμοί, όχι μόνο για το πως αντιμετωπίζεσαι κοινωνικά σε μια ξένη χώρα, όντας διαφορετικός, αλλά ακόμα και στα παράνομα κυκλώματα που σε αντιμετωπίζουν πιο εύκολα σαν ένα κομμάτι κρέας. Άρα, μέσα στην απλότητά της η ιστορία αυτή, συνδυαστικά με το yaoi θέμα της, έχει να πει κάτι περισσότερο και να τονίσει στο τέλος την σημασία της ελευθερίας της βούλησης.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Ένα yaoi anime που είναι κάτι περισσότερο από συμπαθητικό. Σε αντίθεση με το "Finder", δεν είχε την ατυχία να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη με τη μορφή AniMix, αλλά ως κανονικό anime και αυτό, συνδυαστικά με το πολύ καλό σχέδιό του, τοποθετεί ψηλά τον πήχη, τόσο στην απόδοση, όσο και στον ρεαλισμό, ιδιαίτερα από τη στιγμή που δεν διστάζει να δώσει έμφαση σε αρκετές ερωτικές σκηνές, χωρίς ωστόσο να καταντάει ακραίο, αποπνέοντας ωστόσο, καθ' όλη τη διάρκεια, αισθησιασμό κι έναν αέρα μυστηρίου που μονάχα οι ξενικοί έρωτες μπορούν να έχουν. Το ζεύγος έχει εξαιρετικά καλή χημεία, το σενάριο είναι καλοδουλεμένο, όσο και το σχέδιο και άλλες φορές συγκινητικό, άλλες αστείο, είναι αναμφίβολα ένα anime της κατηγορίας που θα ευχαριστηθείτε.