Είχα πει ότι δεν θα ξαναδώ AniMix ή ότι, τουλάχιστον, θα προσπαθούσα να το αποφύγω, σωστά; Ε, λοιπόν, ξεχάστε τι είχα πει. Όχι γιατί απλά θα μας κοροϊδεύει ο κόσμος, αλλά γιατί η περιέργεια, όπως είναι άλλωστε γνωστό, υπερνικά κάθε τι άλλο κι έτσι, έπεσα ξανά στη λούμπα, έστω κι αν δεν το γνώριζα μέχρι να ξεκινήσω την παρακολούθηση του "Yebisu Celebrities". Θα μου πειτε ίσως πως έπρεπε να το έχω υποψιαστεί βλέποντας πως υπάρχει ένα και μοναδικό ova, βασισμένο στη ομώνυμη σειρά manga των Iwamoto Kaoru και Fuwa Shinri -η πρώτη υπογράφει το σενάριο και η δεύτερη το σχέδιο- διάρκειας 45', αλλά τι να κάνουμε... ομολογώ πως όχι, δεν το υποψιάστηκα, γιατί είμαι καλός άνθρωπος. Τέλος πάντων! Το ova αυτό προβλήθηκε στις 28 Μαίου 2010 με την υποστήριξη της Libre Publishing και βασίζεται στα 2 πρώτα κεφάλαια του πρώτου τεύχους της σειράς manga.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Ο Haruka Fujinami είναι ένας νέος και φιλόδοξος σχεδιαστής ο οποίος καταφέρνει να προσληφθεί σε μία από τις μεγαλύτερες γραφιστικές εταιρείες του κόσμου, την Yebisu Graphics, η οποία και είναι η δημοφιλέστερη εταιρεία στο είδος της στην Ιαπωνία. Το αφεντικό του, ο Daijou, είναι ένας ισχυρός και πετυχημένος άντρας που ότι έχει καταφέρει στη ζωή του, το έχει κάνει μόνος του και ο Haruka δεν μπορεί να μην τον θαυμάζει, θέλοντας ωστόσο την ίδια στιγμή να του ανατεθούν περισσότερα καθήκοντα ώστε να μπορέσει να αποδείξει την αξία του. Στο μεταξύ, αρχίζει να αισθάνεται μια παράξενη έλξη για το αφεντικό του και όταν εκείνος θα τον φιλήσει, θα νιώσει ακόμα πιο μπερδεμένος. Η ευκαιρία να αποδείξει την επαγγελματική του αξία έρχεται όμως δεν εξελίσσεται όσο καλά θα ήθελε. Το ένα φέρνει το άλλο και οι δυο τους, έρχονται πιο κοντά και ανάμεσά τους αρχίζει να αναπτύσσεται μια παράξενη, αλλά αρκετά συγκρατημένη σχέση. Ο Haruka δουλεύει όλο και πιο σκληρά για να αναδείξει τις ικανότητές του, ενώ τα συναισθήματά του απέναντι στο αφεντικό του γίνονται όλο και πιο έντονα, μέχρι που δεν μπορεί πλέον να τα συγκρατήσει, εκφράζοντάς τα, μαζί με την ανησυχία του για την αποστασιοποίηση του δεύτερου το τελευταίο διάστημα και έτσι, η σχέση του περνάει στο επόμενο στάδιο κάτι που όπως φαίνεται, επιθυμούν και οι δύο.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
Ως μεταφορά κειμένου και υπόθεσης, είναι εξαιρετικά καλή προσέγγιση αφού, από τα δύο αυτά κεφάλαια πάνω στα οποία και βασίζεται το συγκεκριμένο ova, δεν λείπει η παραμικρή λεπτομέρεια. Βέβαια, όταν μιλάμε για ένα τόσο μικρό ova, αυτό είναι και το πλέον αναμενόμενο, ή και σωστό ακόμα, πράγμα για να γίνει, αλλά αυτό δεν είναι και ένα δεδομένο που δεν αλλάζει για κανέναν λόγο. Βέβαια, το γεγονός ότι επί της ουσίας έχουμε να κάνουμε με AniMix, χαλάει λίγο την ποιότητα και αυτό γιατί, μπορεί η απόδοση του σχεδίου των χαρακτήρων να είναι απόλυτα ακριβής και καλοδουλεμένη, ωστόσο, όπως σε όλα τα AniMix, εντοπίζουμε το γνωστό πρόβλημα στην απόδοση της κίνησης, πράγμα που ορισμένες φορές είναι ενοχλητικό. Ευτυχώς, βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση, επειδή δεν μιλάμε για μια ιστορία που έχει τρελή δράση, αλλά βασίζεται περισσότερο στο συναίσθημα και στην προσωπική συνειδητοποίηση, αυτό είναι ένα μειονέκτημα που δεν μας ενοχλεί στο βαθμό που θα μπορούσε, επιτρέποντάς μας να παρακολουθήσουμε το ova χωρίς πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια. Όσον αφορά το ίδιο το story, αυτό το οποίο μου αρέσει είναι ότι θίγει αρκετά θέματα μέσα στα 45' που διαρκεί, όπως η μη αποδοχή της σεξουαλικότητας ενός ομοφυλόφιλου ατόμου μέσα στην οικογένειά του και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό, αλλά και η σύγκρουση προσωπικών-επαγγελματικών σχέσεων όταν αυτά τα δύο περιπλέκονται, καθώς και τα αποτελέσματα που αυτό μπορεί να φέρει αν δεν διατηρηθούν οι ισορροπίες. Γενικά, είναι ένα όμορφο και τρυφερό story που καταφέρνει να σε αγγίξει, που έχει τις μικρές, ευχάριστες και διακωμωδημένες του στιγμές, και που όταν τελικά φτάνει σε λίγο π

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Ένα αρκετά ενδιαφέρον και διασκεδαστικό ova του είδους, με μπόλικο συναίσθημα και αρκετά καλοδουλεμένη πλοκή, παρά την μικρή του έκταση. Η αλήθεια είναι πως δεδομένου ότι υπάρχει πολύ καλό αρχικό υλικό, αναφερόμενη φυσικά στο manga, θα προτιμούσα να δω κάτι περισσότερο από αυτό που είδα τελικά, κι αν όχι μια σειρά, έστω και λίγων επεισοδίων, τουλάχιστον ένα κανονικό anime ova κι όχι ένα ακόμα AniMix που θέλοντας και μη, ρίχνει την ποιότητα του αποτελέσματος κάτω του αναμενόμενου. Πάντως, σε σχέση με κάποια άλλα της κατηγορίας αυτής, είναι αρκετά καλύτερο και σε αυτό ίσως να παίζει ρόλο το ότι υπάρχει κάπως περιορισμένη κίνηση έτσι κι αλλιώς, σώζοντας κάπως τα πράγματα.