Το concept της έκθεσης στο Παλαιό Ελαιουργείο είναι εμπνευσμένο από τη βασική ιδέα του «Τρίτου Παράδεισου» (Il Terzo Paradiso), σύμφωνα με την οποία ο Pistoletto χρησιμοποιεί ένα «Νέο Σύμβολο Αιωνιότητας», που αποτελεί την αναδιαμόρφωση του μαθηματικού συμβόλου του απείρου. Πρόκειται για τρεις κύκλους, εκ των οποίων οι δύο αντίθετοι συμβολίζουν ο καθένας την Τέχνη και τη Φύση, ενώ ο μεσαίος τρίτος κύκλος συμβολίζει των συνδυασμό των δύο, την παραγωγική «μήτρα» του Τρίτου Παράδεισου. Είναι ένα project σχετικό με την ατομική και συλλογική ευθύνη της κοινωνικής αλλαγής.

Ο Pistoletto, που εκθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες μορφές της διεθνούς εικαστικής σκηνής και από τους πρωτοπόρους καλλιτέχνες της Arte Povera.
Τα τελευταία χρόνια ο καλλιτέχνης πραγματεύεται με την έννοια του τρίτου παράδεισου (Terzo Paradiso), μια θεωρητική προσέγγιση της απόστασης του τεχνολογικού ανθρώπου και της φύσης και της αναγκαιότητας επαναπροσέγγισης των δύο αυτών πολων, με τη δημιουργία ενός τρίτου που γίνεται η βάση της συνύπαρξής του.
Το έργο του Pistoletto θα περιλαμβάνει in situ κατασκευές, έργα που θα τοποθετηθούν σε κτήρια του Ελαιουργείου και δράσεις στο χώρο που θα γίνουν στην διάρκεια παραμονής του στην Ελευσίνα.
Στις 25 Ιουνίου,στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Pistoletto θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με το Ελληνικό κοινό, για το έργο, την ιστορία και την εποχή του.
Την επιμέλεια της έκθεσης θα έχει η Ιταλίδα κριτικός τέχνης και συγγραφέας Manuela Gandini.

Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 30 Αυγούστου - ημέρα των εγκαινίων - έως τις 5 Οκτωβρίου 2014.

Εγκαίνια: Σάββατο 30 Αυγούστου 2014 στις 20:30μ.μ.
Παλαιό Eλαιουργείο - Παραλία Eλευσίνας
Διάρκεια: 30/08 - 05/10 - 2014
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή 18:00μ.μ. - 23.00μ.μ.
Εισ. 3€ 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.aisxylia.gr/