Σοκαρισμένοι οι απανταχού κινηματογραφόφιλοι από την ξαφνική είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού, Robin Williams, η οποία κι έχει κατακλύσει το διαδίκτυο. Σε ηλικία μόλις 63 ετών, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Τίμπουρον της Καλιφόρνιας και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του τοπικού ιατροδικαστή, ο θάνατός του οφείλεται σε ασφυξία, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα πως πιθανότατα να επρόκειτο για αυτοκτονία. Εδώ και πολλά χρόνια, ο ηθοποιός αντιμετώπιζε προβλήματα εξαιτίας της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, έχοντας μπει αρκετές φορές σε προγράμματα αποτοξίνωσης, χωρίς όμως μεγάλη επιτυχία, γεγονός που τον είχε οδηγήσει σε κατάθλιψη που όπως φαίνεται, τον νίκησε.
Ο Robin McLaurin Williams γεννήθηκε στις 21 Ιουλίου του 1951 στο Σικάγο και ως απόγονος γερουσιαστή, από πολύ νεαρή ηλικία είχε στραφεί στις πολιτικές επιστήμες, τις οποίες δεν άργησε να εγκαταλείψει για πάντα, κυνηγώντας το δικό του όνειρο, αποφασίζοντας να σπουδάσει υποκριτική σε μια από τις δημοφιλέστερες σχολές στον κόσμο, στο Juilliard. Στις αρχές της δεκαετίας του '70, ξεκίνησε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του μέσω stand up comedy shows, ενώ στα μέσα της ίδιας δεκαετίας συμμετείχε σε ένα επεισόδιο μιας εκ των δημοφιλέστερων σειρών της εποχής εκείνης, το "Happy Days".
Με έφεση στον αυτοσχεδιασμό και με το αστείρευτο ταλέντο του να ξεχωρίζει, δεν άργησε να κάνει την εμφάνισή του και στη μεγάλη οθόνη, κάνοντας το ντεμπούτο του με το "Ποπάυ, ο Ναύτης" του Robert Altman το 1980, που αν και δεν είχε εμπορική επιτυχία, επέτρεψε στον ίδιο να ξεχωρίσει και να ξεκινήσει μια τεράστια καριέρα που θα τον καθιέρωνε στη λίστα των κορυφαίων κωμικών της 30ετίας. Πάμπολλες οι ταινίες που πρωταγωνίστησε όλα αυτά τα χρόνια, χαρίζοντάς μας στιγμές γέλιου και συγκίνησης, όπως τα "Καλημέρα, Βιετνάμ", "Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών", "Ξυπνήματα", "Ο Βασιλιάς της Μοναξιάς", "Κάπταιν Χουκ", "Κα Ντάπφαϊρ" και άλλα πολλά. Το 1998 ήταν η χρονιά που το Όσκαρ έφτασε στα χέρια του, για την ερμηνεία του στον "Ξεχωριστό Γουίλ Χάντινγκ", ενώ στο ενεργητικό του υπάρχουν ακόμα τρεις ακόμα υποψηφιότητες για το συγκεκριμένο βραβείο, πέντε Χρυσές Σφαίρες κι εάν σωρό ακόμα διακρίσεις. Τον Δεκέμβριο θα τον απολαύσουμε στη μεγάλη οθόνη για μια τελευταία φορά, στο sequel "Night at the Museum: Secret of the Tomb".
Επειδή ο Robin Williams έχει υπάρξει ένας από τους πιο αγαπημένους μου ηθοποιούς, που μου έχει χαρίσει μοναδικές στιγμές, που με έχει κάνει να κλάψω και να γελάσω, που ακόμα και μέσα από τις κωμωδίες του κατάφερνε να με συγκινήσει και που θα μου λείψει τρομερά, θα ήθελα να υιοθετήσω κι εγώ τα λόγια της συζύγου του, Susan Schneider, που έσπευσε να δηλώσει πως δεν θα ήθελε ο τύπος να επικεντρωθεί στα αίτια του θανάτου, αλλά «στις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που πρόσφερε σε εκατομμύρια κόσμο». Ναι... αυτό είναι που έχει πραγματικά σημασία.

Robin... θα μας λείψεις!