Το ΟΞΥΓΟΝΟ (Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη) προσκαλεί γονείς και εκπαιδευτικούς σε δημιουργικό εργαστήριο για την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, με αφορμή το βιβλίο του Φιλίπ Μπρασέρ, 1001 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΩ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014, στις 19.00μ.μ. 

Η σχέση ενός παιδιού με το βιβλίο και την ανάγνωση μπορεί να εξελιχθεί σε σχέση ζωής και να του προσφέρει απλόχερα συντροφιά, απόλαυση και πρωτόγνωρες εμπειρίες. Παράλληλα, η ανάγνωση αναπτύσσει τις νοητικές δεξιότητες και τη φαντασία και ενθαρρύνει τη δημιουργική έκφραση του παιδιού.
Πώς μπορούμε όμως να καλλιεργήσουμε στα παιδιά τη φιλαναγνωσία και να μετατρέψουμε ένα βιβλίο στο καλύτερο δώρο που είχαν ποτέ;
Μέσα από 1001 βιωματικές και διαδραστικές δραστηριότητες θα ανακαλύψουμε τον πλούσιο κόσμο που κρύβεται στις σελίδες των βιβλίων και θα αναζητήσουμε τρόπους για να καλλιεργήσουμε στα παιδιά το ενδιαφέρον για την ανάγνωση και την αγάπη για το βιβλίο.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής και της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε γονείς, φοιτητές και σε όσους αγαπούν τα βιβλία και σχετίζονται με μικρά παιδιά.

Το εργαστήριο συντονίζουν οι φιλόλογοι-παιδαγωγοί Χαρούλα Κρομυάδου και Κωνσταντία Λιούζα. 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 2 ΩΡΕΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: info@oxygono-metaixmio.gr

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου 1001 δραστηριότητες για να αγαπήσω το βιβλίο (λιανική τιμή: 12,20 €) από το βιβλιοπωλείο του ΟΞΥΓΟΝΟΥ.