Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Δεν ήθελα να πάω στο δάσος. Προσπάθησα πολλές φορές να το πω, αλλά την τελευταία στιγμή άλλαζα γνώμη. Οι εντολές της μαμάς ξεκάθαρες. «Μη λοξοδρομήσεις, μη χασομερήσεις, μη μιλήσεις σε αγνώστους». Μη, μη, μη! Και μετά από λίγο... βγήκα έξω.
Το κάθε παιδί χρειάζεται την εμπειρία του για να υπερνικήσει και να επιβληθεί σε αυτά που το φοβίζουν, ώστε να μπορέσει με επιτυχία να ωριμάσει ως ένας λειτουργικός ενήλικας.
Tο κορίτσι της ιστορίας μας μίλησε ανοιχτά για τον φόβο του, ζήτησε βοήθεια και έτσι τον νίκησε μια για πάντα!

Προσωπική άποψη:
Την ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας την γνωρίζουμε όλοι. Μας την διάβασαν οι γονείς και οι παππούδες μας όταν ήμασταν παιδιά, την διαβάσαμε κι εμείς στα παιδιά μας όταν ήρθε η ώρα. Με τα χρόνια, κι όσο βαθύτερα χωνόμαστε στην εποχή της υπερανάλυσης, δεκάδες διαφορετικές ερμηνίες έχουν δοθεί στο διάσημο αυτό παραμύθι, οι οποίες προσπαθούν να αγγίξουν τα βαθύτερα νοήματά του. Βρισκόμαστε, όμως, και στην εποχή εκείνη όπου τα κλασσικά αυτά παραμύθια, στα χέρια κάποιων τολμηρών, αποκτούν άλλη διάσταση και νόημα, θέλοντας πιθανότατα να προσδόσουν μια πιο φρέσκια και σύγχρονη νότα, η οποία δεν θα αλλοιώσει τον κλασσικό μύθο, αλλά θα τον ενισχύσει κατά μία έννοια, στα μάτια των παιδιών του σήμερα.

Ο Βασίλης Κουτσιαρής είναι ένας από τους συγγαρφείς εκείνους που τολμούν και κάπως έτσι, έφτασε στα χέρια μας το "Μη φοβάσαι Κοκκινοσκουφίτσα". Μια αφήγηση της ιστορίας της διάσημης παραμυθένιας ηρωίδας, το τέλος της οποίας αποδεικνύεται έξυπνο και ανατρεπτικό. Η ιστορία του κοριτσιού με την κόκκινη κάπα το οποίο όμως δεν είναι ούτε αφελές, ούτε γενναίο. Είναι ένα φυσιολογικό παιδί με φόβους και αγωνίες. Ένα παιδί που σκέφτεται και προβληματίζεται. Ένα παιδί που καλείται να πολεμήσει τους φόβους του και να τους ξεπεράσει, γιατί έτσι είμαστε φτιαγμένοι οι άνθρωποι, έστω κι αν χρειαζόμαστε βοήθεια καμιά φορά. Θα απολαύσετε αυτή την εκδοχή του παραμυθιού, αλλά θα εντυπωιαστείτε από την υπέροχη εικονογράφηση από την Θέντα Μιμηλάκη, που κλέβει την παράσταση.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Κουτσιαρής Βασίλης
Εικονογράφος: Μιμηλάκη Θέντα
Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη
Κατηγορία: Παιδική Λογοτεχνία
Έτος έκδοσης: 2014
Σελίδες: 30
ISBN: 978-618-80218-5-3