Φτάσαμε αισίως στο 3ο και -προς το παρόν- τελευταίο μέρος των κειμένων που αφορούν το "Kuroshitsuji" και πιο συγκεκριμένα, στην 3η season που ονομάστηκε "Book of Circus" κι αφορά την ιστορία που περιγράφεται στα κεφάλαια 24 έως 36 του ομώνυμου manga. Και μπορεί να είναι η πιο πρόσφατη season -και η πιο μικρή-, αλλά είναι αυτή που εγώ είδα πρώτη και που με παρέσυρε σε αυτόν τον μοναδικό κόσμο. Κι αν αναρωτιέστε γιατί την είδα πρώτη ενώ έπεται των άλλων, είναι επειδή γνώριζα πως πρόκειται για prequel της 1ης season, αν και τελικά αποδείχθηκε πως το story της τοποθετείται κάπου στα μισά της 1ης season κι αφού έχουμε γνωρίσει όλους τους βασικούς χαρακτήρες που συχνά-πυκνά κάνουν τα δικά τους περάσματα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Η ύπαρξη σχεδίων για την δημιουργία του "Book of Circus" κυκλοφορύσε αρκετό καιρό σαν φήμη, αλλά μόνο στις αρχές του έτους επιβεβαιώθηκαν επίσημα, και πιο συγκεκριμένα στις 16 Ιανουαρίου 2014, μέσω σχετικής δημοσίευσης στο περιοδικό "Monthly G Fantasy" της Spuare Enix που φιλοξενεί το manga, κάνοντας τους fans της σειράς να ανυπομονούν. Ευτυχώς, τότε δεν ήμουν ένας από αυτούς, γιατί θα είχα σκάσει. Φυσικά την παραγωγή ανέλαβαν τα studio A-1 Pictures, με την σειρά να κάνει πρεμιέρα στις 10 Ιουλίου 2014 και να ολοκληρώνεται στις 12 Σεπτεμβρίου 2014, έπειτα από μόλις 10 επεισόδια. Προβλήθηκε μέσω των δικτύων MBS, TBS, CBC και BS-TBS, ενώ για την αγγλική γλώσσα η FUNimation Entertainment έσπευσε να αποκτήσει για μία ακόμη φορά τα δικαιώματα και υποθέτω πως οι εταιρείες που έχουν τα δικαιώματα των 2 πρώτων seasons, θα σπεύσουν να ακολουθήσουν τα βήματά της.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 3ης SEASON:
Στα τέλη του 19ου αιώνα, στην Αγγλία, το Noah's Ark Circus κάνει την εμφάνισή του στην πολη του Λονδίνου, συγκεντρώνοντας όλα τα βλέμματα εξαιτίας του εκπληκτικού θεάματος που προσφέρει. Ωστόσο, μια μυστηριώδης σειρά εξαφανίσεων μικρών παιδιών, από το κέντρο της πόλης, ανησυχεί την Βασίλισσα, η οποία ζητάει από τον Ciel Phantomhive να ερευνήσει την υπόθεση, στέλνοντάς τον σε μια μυστική αποστολή, η έκβαση της οποίας ευελπιστεί πως θα καθησυχάσει τις ανησυχίες της. Ο Ciel και ο δαιμονικός του μπάτλερ, Sebastian, καταφέρνουν να παρεισφρήσουν στο τσίρκο και να γίνουν μέλη του, θέλοντας να εξετάσουν την πιθανότητα η εμφάνισή του στην πόλη να συνδέεται με τις εξαφανίσεις. Και η αλήθεια που κρύβεται πίσω από όλα αυτά, είναι μεγαλύτερη απ' ότι μπορούν να υποθέσουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ 3η SEASON:
- Αν και το σχέδιο των δύο προηγούμενων season ήταν κάτι παραπάνω από άρτιο -θα λέγαμε πως άγγιζε τα όρια του τέλειου-, έχω την αίσθηση πως στο "Book of Circus" είναι ένα τσακ, που λέμε, καλύτερο. Βέβαια, έχουν περάσει 4 χρόνια από την τελευταία παραγωγή, οπότε είναι λογικό κάποια πράγματα να φαντάζουν πιο... ζωντανά, όπως π.χ. τα χρώματα και η απόδοσή τους, ειδικά κάτω από ορισμένες συνθήκες.
- Ουσιαστικά, αν και γνωρίζουμε το παρελθόν του Ciel, μέχρι τώρα δεν είχαμε πλήρη εικόνα του πως
κατέληξε να κάνει το συμβόλαιό του με τον Sebastian. Είχαμε μια αμυδρή εικόνα των βασανιστηρίων του, αλλά ποτέ δεν είχαμε πλήρη εικόνα. Ε, λοιπόν, η season αυτή μας την δίνει και πραγματικά, είναι σοκαριστική. Σε αναγκάζει να σκεφτείς και να πας ένα βήμα παραπέρα, να μπεις στα παπούτσια του Ciel και κατά κάποιον τρόπο, να διαγράψεις όποιες ενστάσεις μπορεί να είχες σχετικά με την εμμονή του για εκδίκηση, ακόμα κι αν καταλάβαινες την ανάγκη του. Τώρα, την καταλαβαίνεις, την δικαιολογείς, την συμμερίζεσαι, την ασπάζεσαι.
- Οι... "κακοί" της season, είναι από τους πιο ενδιαφέροντες που θα μπορούσαμε να συναντήσουμε. Όλα όσα κάνουν είναι άκρως φρικτά και το να πούμε ότι είναι μη αποδεκτά, θα φάνταζε πολύ φτωχό και λίγο, όμως φτάνουμε σε ένα σημείο όπου μπορούμε να τους καταλάβουμε. Ουσιαστικά, μας παρουσιάζεται μια πολύ συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων που κρίθηκαν και καταδικάστηκαν απλά και μόνο λόγω της εμφάνισής της, λόγω κάποιες γενετικής ατέλειας και τελικά, έπεσαν θύματα εκμετάλλευσης επειδή είχαν ανάγκη να ταιριάξουν κάπου. Από ψυχολογικής προσέγγισης, λοιπόν, και μόνο, αξίζει να δει κανείς την season αυτή.
- Το γνωστό χιούμορ των προηγούμενων seasons, που τόσο, μα τόσο αγαπήσαμε, δεν θα μπορούσε να
απουσιάζει. Αν απουσίαζε, δεν θα ήταν η σειρά που αγαπήσαμε. Και με φόντο ένα τσίρκο, εχθρούς, φίλους, συμμάχους, αντιπάλους να βρίσκονται όλοι μαζί σε έναν τόσο περιορισμένο χώρο, πως να μην απολαύσεις τις στιγμές χάους και αναρχίας που επικρατούν, συγκαλυμμένα ωστόσο από μια κομψότητα που μόνο οι δικοί μας πρωταγωνιστές θα μπορούσαν να προσφέρουν. Και ναι... ο Sebastian δίνει ρέστα, ό,τι και να κάνει και δεν μιλάει το fangirl μέσα μου. Νομίζω...
- Εκτός όλων των άλλων, η season αυτή είναι άγρια κι αιματοβαμμένη, χωρίς να το κάνει με τρόπο επιτηδευμένο ή σερβίροντάς σου τα πάντα στο πιάτο, απλά για να δεις μια σπλατεριά. Πραγματικά, έχει ορισμένες σκηνές που είναι τόσο αποκρουστικές και άγριες -στην ιδέα, σύλληψη και αισθητική απόδοσή τους- που δεν είναι ν' απορείς που ο Ciel τα "παίζει" με το να γίνει μάρτυράς τους. Εδώ τα παίζεις εσύ ως θεατής, ακόμα κι αν δεν χαρακτηρίζεσαι από τρελές ευαισθησίες.

ΤΟ OST ΤΗΣ 3ης SEASON:
Το cd της σειράς, κυκλοφόρησε αυτές τις ημέρες, ενώ 2 cd singles των καλλιτεχνών που ερμηνεύουν τα opening και ending themes, αποτελούμενα από 3 κομμάτια το καθένα, είναι επίσης διαθέσιμα. Αυτή τη φορά, την μουσική της season υπογράφει ο Yasunori Mitsuda η οποία είναι αρκετά παιχνιδιάρικη στα σημείο, άρα ταιριστή με το όλο concept, ενώ υπάρχουν κι εκείνες οι πιο creepy μελωδίες που κάνουν την τρίχα να σηκώνεται κάγελο, αλλά έχει κι ένα από τα καλύτερα endigs της season που πέρασε.
Το opening theme είναι το "ENAMEL" από τους SID και το ending theme το "Aoki Tsuki Michite" από τον AKIRA.

Kuroshitsuji: Book of Circus  - Opening



Kuroshitsuji: Book of Circus - Opening Full Song



Kuroshitsuji: Book of Circus  - Ending



Kuroshitsuji: Book of Circus  - Full Ending