"Η υπόθεση του κακού" του Carrisi Donato

Είναι κάτι που, αργά ή γρήγορα, όλοι θα δοκιμάσουμε στη ζωή μας: την επιθυμία να εξαφανιστούμε. Να ξεφύγουμε από όλους κι όλα. Ν' αφήσουμε τα πάντα πίσω μας. Για μερικούς δεν είναι μόνο μια περαστική σκέψη. Γίνεται εμμονή που τους τρώει τα σωθικά. Οι άνθρωποι αυτοί χάνονται στο σκοτάδι. Κανείς δεν ξέρει γιατί.
Η αστυνόμος Μίλα Βάσκες ζει περιτριγυρισμένη από τα βλέμματά τους. Κάθε φορά που μπαίνει στο γραφείο της, στο Τμήμα Εξαφανισθέντων, εκατοντάδες μάτια την καρφώνουν από τους τοίχους που είναι καλυμμένοι με φωτογραφίες χαμένων προσώπων. Εκείνη δεν μπορεί να ξεχάσει όσους χάθηκαν στο πουθενά. Ίσως γι’ αυτό η Μίλα είναι η καλύτερη σ’ αυτό που κάνει: δεν σταματά ποτέ να αναζητά αυτούς που ο υπόλοιπος κόσμος έχει ξεχάσει.
Κι αν μια μέρα ξαφνικά, κάποιοι από τους εξαφανισμένους επιστρέφουν με σκοτεινές προθέσεις. Δίνουν την εντύπωση ότι είναι ακριβώς όπως παλιά, αλλά το κακό τους έχει αλλάξει. Στο ερώτημα ποιος τους πήρε μακριά, προστίθενται κι άλλα. Πού βρίσκονταν όλον αυτό τον καιρό; Και γιατί γύρισαν πίσω;

"Δες τη ζωή αλλιώς" της Χάφινγκτον Στασινοπούλου Αριάννας

"Καθώς έγραφα το Δες τη ζώη αλλιώς η σκέψη μου επέστρεφε συχνά στις παραδόσεις της πατρίδας μου. Άντλησα πάρα πολλά από την Ελλάδα όπου μεγάλωσα. Η μητέρα μου -στην οποία είναι αφιερωμένο αυτό το βιβλίο-, στη μικρή κουζίνα του σπιτιού μας στην Αθήνα, μας μιλούσε με τις ώρες για τις αρχές και τα διδάγματα της ελληνικής φιλοσοφίας για να καθοδηγήσιε την αδελφή μου την Αγάπη και μένα σε σωστές αποφάσεις και επιλογές. Για τους προγόνους μας η Φιλοσοφία δεν ήταν πνευματική άσκηση. Κάθε άλλο. Η ερώτηση: "Τι σημαίνει καλή ζωή;" ήταν τρόπος ζωής, μια καθημερινή πρακτική άσκηση στην τέχνη του ευ ζην. Ήξερα ότι αυτή η ερώτηση έπρεπε να αποτελεί τη βάση της αποστολής του Δες τη ζωή αλλιώς, που είναι ο επαναπροσδιορισμός της έννοιας της επιτυχίας. Στις δυο παραμέτρους που την αποτελούν, το χρήμα και τη δύναμη, πρέπει να προστεθεί μαι Τρίτη Παράμετρος με τέσερις πυλώνες: την ευεξία, τη σοφία, τη γενναιδωρία, το δέος. "