Το "Love Stage!!" είναι μία από τις πιο δημοφιλείς yaoi manga σειρές στην Ιαπωνία, γραμμένη από την Eiki Eiki και σε σχέδιο της Taishi Zaō. Αρχικά, ξεκίνησε να εκδίδεται τον Ιούλιο του 2010 από τις εκδόσεις Kadokawa Shoten στο περιοδικό τους "Asuka Ciel, συνεχίζοντας μέχρι σήμερα, με το πρώτο ολοκληρωμένο τεύχος να κυκλοφορεί στις 27 Μαΐου 2011, ενώ το 4ο τεύχος -όπου είναι και το τελευταίο ολοκληρωμένο- να βγαίνει στην αγορά στις 31 Μαΐου 2014. Ουσιαστικά, κυκλοφορεί ένα τεύχος τον χρόνο, οπότε οι fans πρέπει να έχουν πολύ μεγάλη υπομονή. Πριν από λίγο καιρό, ανακοινώθηκε πως τα δικαιώματα της σειράς, αγοράστηκαν από την SuBLime, η οποία και θα ξεκινήσει την έκδοσή της στην αγγλική γλώσσα, ενώ μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου 2014, προβλήθηκε και το anime το οποίο βασίστηκε στα πρώτα 3 τεύχη της σειράς. Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό πως τα πρώτα 3 τεύχη της σειράς έχουν κυκλοφορήσει και στην Γερμανία, μεταφρασμένα στην γερμανική γλώσσα, από τις εκδόσεις TOKYOPOP GmbH.

Love Stage!! Vol. 1:
Στο πρώτο τεύχος της σειράς, που αποτελείται από 5 βασικά κεφάλαια και ένα extra, γνωριζόμαστε με τους πρωταγωνιστές μας και αρχίζουμε σταδιακά να μπαίνουμε στο πνεύμα μιας ιστορίας η οποία όπως ανακαλύπτουμε, κρατάει από πολύ παλιά. Ο Sena Izumi, λοιπόν, είναι ένας φοιτητής, κολλημένος με τα anime και τα manga -αυτό που λέμε, otaku- τα οποία αποτελούν όλο του τον κόσμο, την ίδια ώρα που ονειρεύεται να γίνει μεγάλος mangaka -δημιουργός manga-, πηγαίνοντας κόντρα στην οικογενειακή παράδοση. Με πατέρα τραγουδιστή, μητέρα ηθοποιό και αδερφό ηγέτη σε μουσικό συγκρότημα, οι απαιτήσεις από εκείνον είναι υψηλές όμως η ιδέα και μόνο να εκτεθεί στα φώτα της δημοσιότητας, τον πανικοβάλει εξαιτίας μιας τραυματικής εμπειρίας που είχε ως παιδί, δέκα χρόνια πριν. Βλέπετε, τον είχαν ντύσει κοριτσάκι για να συμμετάσχει σε ένα διαφημιστικό και από τότε, δεν το διαπραγματεύεται να βρεθεί ξανά μπροστά στις κάμερες. Όχι μέχρι τη στιγμή που η ίδια εταιρεία θέλει να γυρίσει εκ νέου το concept της τότε διαφήμισης, με τα τότε παρανυμφάκια να παντρεύονται. Το αγόρι έχει βρεθεί -και δεν είναι άλλος από τον Ichijou Ryouma, διάσημο νεαρό ηθοποιό στην Ιαπωνία- κι έχει συμφωνήσει, αλλά με μοναδικό όρο να παίξει μαζί με το ίδιο κορίτσι με τα παράξενα μάτια. Κι αν κι ο Izumi αρχικά αρνείται, καταφέρνουν να τον πείσουν να συμμετάσχει, παρά που οι εξελίξεις είναι απρόσμενες και ανατρεπτικές. Αν και συνήθως δεν δείχνω ιδιαίτερη προτίμηση σε manga όπου άλλος υπογράφει το σενάριο κι άλλος το σχέδιο, το "Love Stage!!" αποτελεί την τρανή εξαίρεση του κανόνα. Είναι ένα manga το οποίο λατρεύω, τόσο για την ιστορία του, όσο και για το σχέδιό του. Πραγματικά, αυτό το art είναι υπέροχο γιατί παρά που ακολουθεί πρότυπα αρκετά κοντινά σε εκείνα των anime, έχει προσαρμόσει τα τεχνικά στοιχεία με τόσο άψογο και άρτιο τρόπο που το αποτέλεσμα είναι υπέροχο, πολύ καθαρό, πολύ ισορροπημένο και με έμφαση στην λεπτομέρεια, όχι όμως με τρόπο που να κάνει το αποτέλεσμα να είναι βαρύ ή υπερβολικά φορτωμένο. Επίσης, λατρεύω την μοναδική ικανότητα της Mikiyo να "παίζει" με τα μάτια. Αυτό είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του manga καθ' όλη του την διάρκεια και κάτι που θα αναφέρουμε και στο μέλλον. Από 'κει και πέρα, και όσον αφορά το story, τι να πω... απλά το λατρεύω! Είναι έξυπνο, αστείο, ιδιαίτερο, διασκεδαστικό, απίστευτα γλυκό και χαριτωμένο. Δύο βασικοί πρωταγωνιστές που διαφέρουν πολύ μεταξύ τους αλλά που την ίδια στιγμή, με έναν παράξενο τρόπο, ταιριάζουν τόσο πολύ που απλά τους θες να είναι μαζί, για να τους βλέπεις δίπλα-δίπλα. Ένας παιδικός έρωτας που πλησιάζοντας κοντά στην πιθανή του ολοκλήρωση, συνάντησε ένα τεράστιο εμπόδιο που ο Ryouma δεν είχε φανταστεί ούτε στους χειρότερους εφιάλτες του και μια προοπτική που ο Izumi δεν είχε αναλογιστεί ποτέ. Και ποια θα είναι, άραγε, η εξέλιξη αυτού; Απλά την παρακολουθείς αγωνιώντας για την συνέχεια, χαμογελώντας πάρα πολύ συχνά, άλλοτε πονηρά, άλλοτε επειδή το διασκεδάζεις, αλλά σίγουρα -και πάντα- με αγάπη.

Love Stage!! Vol. 2:
Το δεύτερο τεύχος της σειράς αποτελείται από 7 κεφάλαια και ένα extra -ενώ την ίδια περίοδο οι δημιουργοί του manga είχαν κυκλοφορήσει και μια dj έκδοση για τους fans- και πλέον, το νερό έχει μπει στ' αυλάκι και τα γεγονότα αρχίζουν να τρέχουν πιο γρήγορα, άμεσα και δραστικά. Ο Ryouma συνειδητοποιεί πως δεν νοιάζεται για το αν ο Izumi είναι αγόρι και πως τα συναισθήματά του δεν αλλάζουν. Άλλωστε, πώς θα μπορούσε να διώξεις μια εμμονή χρόνων, μια παιδική αγάπη από το μυαλό του έτσι απλά κι εύκολα. Απελπισμένος, καταφεύγει στο να ζητήσει την βοήθεια του Shougo -αδερφού του Izumi- προκειμένου να μπορέσει να πλησιάσει τον Izumi, όχι μόνο για να ζητήσει συγνώμη για την ανάρμοστη συμπεριφορά του, αλλά και για να διεκδικήσει το δικαίωμα να προσπαθήσει να τον πλησιάσει... με διάφορους τρόπους. Την ίδια ώρα, ο Izumi είναι φρικαρισμένος επειδή ανταποκρίθηκε στον Ryouma, έστω και μη συνειδητά, και στην σκέψη και μόνο να βρεθεί κοντά του τον πιάνει πανικός. Όταν τελικά οι δυο τους θα συναντηθούν, ο Izumi υποχωρεί, δίνοντας στον Ryouma την ευκαιρία να γίνουν φίλοι, αν και αποδεικνύεται μια όχι και τόσο έξυπνη απόφαση αφού το μαρκάρισμα που του γίνεται είναι κάτι παραπάνω από στενό και αρχίζει να νιώθει πίεση. Βέβαια, έρχονται οι στιγμές εκείνες όπου ο Ryouma αποδεικνύεται το μοναδικό του στήριγμα, ο άνθρωπος εκείνος που βρίσκεται κοντά του για να τον ενθαρρύνει ακόμα κι όταν όλοι μοιάζουν να είναι εναντίον του, δίνοντάς του την απαραίτητη ώθηση και βοήθεια, αλλά μετατρέποντάς τον σε μια αγαπημένη κι αναγκαία για εκείνον παρουσία στη ζωή του. Λοιπόν... το story έχει μια φοβερή εξελικτική πορεία και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε. Οι δημιουργοί δεν βιάζονται να μας οδηγήσουν στο... "προκείμενο", αλλά προσπαθούν να χτίσουν μια ιστορία που θα έχει πλοκή, ροή και πάνω απ' όλα, λογική ανάπτυξη συναισθημάτων. Μπορεί ο Ryouma να έχει ήδη συναισθήματα, αλλά αυτά μεταλλάσσονται και πάνε σε ένα άλλο επίπεδο, πιο ουσιαστικό και προσαρμοσμένα στις υπάρχουσες συνθήκες, όπου πρέπει να διατηρήσει ισορροπία ανάμεσα στα θέλω του και τα θέλω του Izumi. Ο Izumi από την άλλη, πρέπει να αναπτύξει συναισθήματα και κυρίως, πρέπει να τα αποδεχθεί, πράγμα το οποίο θέλει δουλειά, εφόσον βρίσκεται σε πολλαπλή άρνηση, εξαιτίας πολλών διαφορετικών λόγων και αιτιών. Το δεύτερο αυτό τεύχος είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό, με πολλές αμήχανες στιγμές για τους πρωταγωνιστές -που εμείς όμως απολαμβάνουμε στον μέγιστο βαθμό-, αλλά και πολύ περισσότερο συναίσθημα το οποίο, παρ' όλα ταύτα, δίνεται σε σωστές δόσεις, χωρίς υπερβολές, αλλά επιτρέποντάς του να πάρει τον χρόνο του, να εξελιχθεί, να αναπτυχθεί και να βρει μικρές-μικρές διεξόδους, όχι όμως να μας δοθεί στο πιάτο. Δεν παίζουμε με την έννοια του κεραυνοβόλου έρωτα, αλλά με εκείνου που κερδίζεται και αυτό, είναι υπέροχο και το λατρεύω. Το σχέδιο, φυσικά και παραμένει υπέροχο, χωρίς ιδιαίτερες διαφορές από το προηγούμενο, αλλά δεν χρειαζόταν αφού ήταν ήδη άψογο.