Οικογένεια από αγάπη: Πέρα από τους δεσμούς αίματος
Ενημερωτική ημερίδα για γονείς και εκπαιδευτικούς, με θέμα τη διαχείριση του χωρισμού, τις μονογονεϊκές οικογένειες και τις νέες μορφές οικογένειας.
Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στις 19.00μ.μ.

Η οικογένεια είναι το κύτταρο της κοινωνίας και το πρώτο σχολείο φροντίδας, αγάπης και μάθησης κάθε ανθρώπου. Οι δεσμοί αίματος, όμως, ή η φυσική παρουσία της τριάδας «μητέρα-πατέρας-παιδί» δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε ικανή συνθήκη για τη δημιουργία μιας λειτουργικής οικογένειας.
Σε αυτή τη συνάντηση φωτίζουμε τις μη πυρηνικές οικογένειες. Συζητάμε για το διαζύγιο και τον χωρισμό των γονιών, τη νέα οικογένεια που προκύπτει έπειτα από δεύτερο γάμο, για τις μονογονεϊκές οικογένειες και άλλες μορφές οικογένειας. Τι προκλήσεις αντιμετωπίζουν τα παιδιά, οι γονείς και τα αδέρφια; Τι είδους ερωτήματα θέτουν τα παιδιά; Τι είδους αφηγήσεις προσφέρουν απαντήσεις; Πώς χειριζόμαστε τους δικούς μας δισταγμούς και φόβους;
Συζητάμε, αφηγούμαστε, μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς, τις ελπίδες και τις προσδοκίες με ειδικούς, γονείς και αφηγητές.
Αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου Η μητριά με τη χρυσή καρδιά, με ηρωίδα μια μητριά με πραγματικά χρυσή καρδιά που καταφέρνει να προσεγγίσει το θετό της παιδάκι με τρόπο που ανατρέπει όλα τα στερεότυπα, όχι μόνο των παραμυθιών, αλλά και τα σημερινά, που εξακολουθούν να είναι πολλά και δυστυχώς υπαρκτά.

Εισηγήτριες: Νάντια Μαγκλάρα, παιδοψυχίατρος, Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Κυριακή Χαριτάκη, ιδρύτρια του singleparent.gr

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά του βιβλίου Η μητριά με τη χρυσή καρδιά (λιανική τιμή: 3,70€, εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ).

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα και ειδικότητα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ»). Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης έως την ημερομηνία που θα τους ανακοινωθεί. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ