ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
με τις ψυχολόγους Μαρία Κωσταλά και Ελίνα Πανταλέων
Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2015, μία φορά τον μήνα, 19.00μ.μ. με 21.00μ.μ.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στα βιωματικά μας εργαστήρια που συνδυάζουν την αγάπη μας για το βιβλίο με την επιστήμη της ψυχολογίας.
Με αφορμή ένα βιβλίο της σειράς ψυχολογίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, συζητάμε, προβληματιζόμαστε και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας και τους γύρω μας μέσα από ευχάριστες ασκήσεις και παιχνίδια ρόλων, μαθαίνοντας έτσι να διαχειριζόμαστε με επιτυχία τις δυσκολίες της καθημερινότητας.

Θεματικές και ημέρες συναντήσεων
Πες όχι στο άγχος! Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015, 19.00μ.μ. - 21.00μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της ηρεμίας των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar
«Έχω τόσο άγχος», «Το κεφάλι μου πάει να σπάσει από την πίεση», «Δεν μπορώ να χαλαρώσω», «Δεν αντέχω άλλο στρες»! Τέτοιες φράσεις τις οποίες ακούμε συνεχώς και χρησιμοποιούμε στο καθημερινό μας λεξιλόγιο αποδεικνύουν πόσο μεγάλη θέση έχει το άγχος στη ζωή μας. Με αφορμή έναν πρακτικό οδηγό χαλάρωσης, θα μάθουμε πώς να ξεχωρίζουμε το άγχος από την ανησυχία και την αγωνία, να μειώνουμε τις δυσάρεστες σκέψεις, να απαλύνουμε τα αρνητικά συναισθήματα και να εφαρμόζουμε τεχνικές χαλάρωσης.

Παίξε καλά το παιχνίδι των σχέσεων Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, 19.00μ.μ. - 21.00μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Παιχνίδια που παίζουν οι άνθρωποι: Το βασικό εγχειρίδιο της Συναλλακτικής Ανάλυσης του Eric Berne

Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου! Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015, 19.00μ.μ. με 21.00μ.μ. Με αφορμή το βιβλίο Το μικρό βιβλίο της αυτοπεποίθησης των Dr Jessamy Hibberd, Jo Usmar

Τόλμα και μη ερεύνα Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, 19.00μ.μ. με 21.00μ.μ.
Με αφορμή το βιβλίο Ζήσε τη ζωή σου με τόλμη του Brene Brown

Εισιτήριο: Ένα βιβλίο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ ελάχιστης ονομαστικής αξίας 9€ είτε το βιβλίο στο οποίο βασίζεται κάθε φορά η συνάντηση.

Διαβάστε περισσότερα και δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 211 3003580, στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο), καθώς και τη θεματική στην οποία θέλετε να συμμετάσχετε.