Από 07 Φεβρουαρίου 2015 και για δυο Σαββατοκύριακα, ο χώρος τέχνης SourLiBooM υποδέχεται τη Μαρία Μαυρίδου και τη Σμαρώ Πλατιώτη για μια performance σκηνικού αυτοσχεδιασμού με τίτλο «GoAt».

«The year of the goat_ 2015» στο κινέζικο ωροσκόπιο το 2015 ορίζεται ως η χρονιά της ξύλινης κατσίκας. Η Κατσίκα συμβολίζει την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα, τη διαίσθηση και το πεπρωμένο, αλλά και τη μελαγχολία και τη νωθρότητα, την ανασφάλεια και την παρερμηνεία. Στόχος του ανθρώπου είναι να ανακαλύψει τον εαυτό του και τον σκοπό της ύπαρξής του στη γη και να εμπνευστεί, προκειμένου να βρει τον τρόπο ζωής που του ταιριάζει, για να είναι ευτυχής.

Με αφορμή αυτό το σκεπτικό, η Μαρία Μαυρίδου και  Σμαρώ Πλατιώτη, γεννημένες και οι δυο το 1979 και ούσες Κατσίκες στο κινέζικο ωροσκόπιο, υποδέχονται το έτος της Ξύλινης Κατσίκας με μία performance ανοιχτού αυτοσχεδιασμού, η οποία έχει στόχο να μελετήσει η σχέση του performer με το σώμα του, τον παρτενέρ του, το χώρο στον οποίο δρα και ειδικά το κοινό. Κάθε performance είναι διαφορετική και ερευνά τη ζωτικότητα των σχέσεων και της αλληλεπίδρασης μεταξύ ερμηνευτών, κοινού και χώρου/ χρόνου. Εν ολίγοις, την αλήθεια της στιγμής.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θεατές καλούνται να έχουν ένα αντικείμενο μαζί τους το οποίο μπορούν είτε να το κρατούν καθ’όλη τη διάρκεια της παράστασης είτε να το αφήσουν στη σκηνή είτε να συμμετέχουν στον αυτοσχεδιασμό με αυτό. Η κάθε performance βιντεοσκοπείται με στόχο την έρευνα και την αρχειοθέτηση.

Performers: Μαρία Μαυρίδου, Σμαρώ Πλατιώτη