Βιωματικό εργαστήρι για την ανορεξία και τις διατροφικές διαταραχές με αφορμή το ομότιτλο βιβλίο της Ανθής Καραμπελιά
Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, στις 19.00μ.μ.

• Τι οδήγησε μια έφηβη στον εφιάλτη της νευρικής ανορεξίας;
• Πώς κατάφερε να νικήσει αυτή τη γνωστή-άγνωστη αρρώστια;
• Ποιες επιπτώσεις μπορούν να έχουν οι διατροφικές διαταραχές στο σώμα, την ψυχολογία και τη ζωή του ανθρώπου;
• Τι θεραπείες υπάρχουν;
• Πώς μπορούν να βοηθήσουν η οικογένεια και ο περίγυρος;

Η νευρική ανορεξία είναι μια σύγχρονη μάστιγα, μια κρυφή ασθένεια, ένας εφιάλτης για τις οικογένειες, και για τη θεραπεία της απαιτείται υπομονή και χρόνος. Στο εργαστήρι μας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη συγγραφέα του βιβλίου Η γνωριμία με τον λύκο Ανθή Καραμπελιά και να ακούσουμε την προσωπική της ιστορία από τη μάχη της με τη νευρική ανορεξία.
Στο ίδιο εργαστήρι θα δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις διατροφικές διαταραχές, θα αναφερθούμε στους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν το άτομο σε αυτές, καθώς και ποια στάση ενδείκνυται να κρατήσουν οι φίλοι και η οικογένεια απέναντί του. Θα παρουσιάσουμε και θα εξηγήσουμε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν οι διατροφικές διαταραχές στη ζωή μας και πώς μπορούμε να επανέλθουμε σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Θα μάθουμε περισσότερα για αυτές τις γνωστές-άγνωστες ασθένειες και θα κατανοήσουμε τη σοβαρότητα που απαιτούν. Μα πάνω απ’ όλα θα ακούσουμε την πραγματική ιστορία ενός κοριτσιού που νίκησε τον «λύκο», και θα έχουμε τη δυνατότητα να κατανοήσουμε τις σκέψεις, τα προβλήματα και τον ψυχικό κόσμο των ατόμων με διατροφικές διαταραχές.
Οι ειδικοί επιστήμονες που θα μιλήσουν στο εργαστήρι θα αφυπνίσουν τόσο τα άτομα που πάσχουν από νευρική ανορεξία ή άλλου είδους διατροφικές διαταραχές όσο και το περιβάλλον τους (οικογένεια, φίλοι, θεραπευτές) που επιθυμούν να αντιληφθούν καλύτερα τις σκέψεις και τα συναισθήματα των πασχόντων.

Εισηγητές: Ιωάννα Κοντελέ, διαιτολόγος-διατροφολόγος, Δρ Μαργαρίτα-Αγγελική Επ. Σχινά, κλινική ψυχολόγος, συνεργάτιδες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών, και Ανθή Καραμπελιά, συγγραφέας του βιβλίου.
Συντονίζει ο Ευάγγελος Ζουμπανέας, διαιτολόγος-διατροφολόγος, συγγραφέας, Ιδρυτής Επιστημονικής Ομάδας Διατροφή (www.diatrofi.gr), Διευθύνων Σύμβουλος Κέντρου Εκπαίδευσης και Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (www.keadd.gr).

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤO ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από το εργαστήριο.