Η Ειρήνη Κριτσωτάκη και ο Δαμιανός Δουίτσης παρουσιάζουν στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της ΜΚΟ ΟΑΣΙΣ με τίτλο "Το παραμύθι της εξάρτησης - Η αποπλάνηση του εθισμού", εκδόσεις Ίτανος, την Πέμπτη στις 04 Ιουνίου 19:00μ.μ.

Πρόκειται για ένα βιβλίο της συγγραφέως και συμβούλου ψυχικής υγείας Ειρήνης Κριτσωτάκη και του συγγραφέα και ιδρυτή της ΜΚΟ ΟΑΣΙΣ Δαμιανού Δουίτση, που ενημερώνει και συμβουλεύει.
Στις σελίδες του μεταφέρεται η 23χρονη εμπειρία του κ. Δουΐτση στον χώρο της απεξάρτησης και η παραμυθένια ιστορίας της κας. Κριτσωτάκη για την αναμέτρηση με τους εθισμούς.
Η εξάρτηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στην άγνοια του κινδύνου. Είναι σίγουρο ότι ένας άνθρωπος που έχει περάσει την εμπειρία αυτή, αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω, θα έλεγε ένα μεγάλο «όχι» στη χρήση και θα παρέκαμπτε την καταστροφική συμπεριφορά. Ένας εξαρτημένος γνωρίζει καλά, ότι έχει προκαλέσει κακό στον εαυτό και τους γύρω του, ταλαιπωρείται από έναν επίμονο επικριτή που κυριαρχεί στον αδιάλειπτο εσωτερικό του διάλογο και παράγει συνεχώς ενοχές…
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου «Το Παραμύθι της εξάρτησης – Η αποπλάνηση του εθισμού» των εκδόσεων Ίτανος, θα διατεθούν για τη στήριξη των εξαρτημένων ατόμων.