Μεγάλες γυναίκες σε δίλημμα.
Αποσιωπήσεις, υπόγειες και αδρές συνδέσεις
σε μια ατμοσφαιρική νουβέλα.

Το βιβλιοπωλείο ΠΛΕΙΑΔΕΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
σας προσκαλούν στην παρουσίαση
του νέου βιβλίου του Γιώργου Συμπάρδη


την Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2015, στις 20.00μ.μ.,
στον χώρο του βιβλιοπωλείου
(Σπ. Μερκούρη 62, μετρό Ευαγγελισμός).

Για το βιβλίο θα μιλήσει
η Άννα Αφεντουλίδου, ποιήτρια και δοκιμιογράφος.

Ο συγγραφέας συνομιλεί
με την επιμελήτρια του βιβλίου Ελένη Μπούρα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Η Σοφία Ματρόζου ζει στην πλατεία Βικτωρίας αλλά κάθε Κυριακή εκκλησιάζεται στον Άγιο Παύλο, στο Ρουφ. Ο κύκλος των πιστών και οπαδών του ιερέα από τη μια μεριά και από την άλλη ο κατά πολύ νεότερός της Σταύρος και οι περίεργοι φίλοι του που διαμένουν στο ισόγειο της πολυκατοικίας της στη Βικτώρια.
Η ομοιότητα του νεαρού Σταύρου με τον ιερέα, ο ρόλος μίας άλλης γυναίκας, της αινιγματικής Ιουλίας Προμπονά, και ο διχασμός της Σοφίας που μπορεί να αγαπάει μέχρι τέλους, ακόμα κι όταν οδεύει προς την έξοδο.

Διαβάστε ΕΔΩ τι έγραψε ο Τύπος για το βιβλίο.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Ο Γιώργος Συμπάρδης γεννήθηκε το 1945 στην Ελευσίνα και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά σε Αθήνα και Λονδίνο και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το 1987 δημοσίευσε τη νουβέλα Μέντιουμ και το 1998 το μυθιστόρημα Ο άχρηστος Δημήτρης. Για το μυθιστόρημά του Υπόσχεση γάμου (2011) τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών και το Βραβείο του λογοτεχνικού περιοδικού Κλεψύδρα. Έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη (2013). Όλα του τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.