Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Διαβάστε αυτό το βιβλίο για να μάθετε πώς μπορείτε να απελευθερώσετε τις εσωτερικές σας δυνάμεις και να ανεβείτε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο επιτυχίας!
Ο δρ Πάροτ περιγράφει τις έξι συνηθέστερες παρορμήσεις που οι περισσότεροι από εμάς αποδεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη, και μας μαθαίνει πώς να τις αντικαταστήσουμε με νέες, που οδηγούν προς την επιρροή και την επιτυχία.
Και ξέρετε πόσος χρόνος σάς χρειάζεται για να μην υποκύψετε στον συνηθισμένο τρόπο σκέψης που σας κρατάει πίσω;…
Μόνο τρία δευτερόλεπτα. Αυτός είναι ο χρόνος που απαιτείται για να πάρετε μια απόφαση. Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα έχετε την επιλογή να μείνετε αδρανείς και να αποφύγετε τις ευθύνες –ή να αναλάβετε δράση και να διαπρέψετε!
Για παράδειγμα, χρειάζονται μόλις 3 δευτερόλεπτα...
  • Για να ενισχύσετε τον εαυτό σας. Η πρώτη παρόρμηση: «Δεν μπορώ να κάνω τίποτε γι’ αυτό». Η δεύτερη παρόρμηση: «Δεν μπορώ να κάνω τα πάντα, αλλά μπορώ να κάνω κάτι».
  • Για να αφήσετε το… κοσκίνισμα και να πιάσετε το ζύμωμα. Η πρώτη παρόρμηση: «Κάποια μέρα θα το κάνω». Η δεύτερη παρόρμηση: «Πέφτω με τα μούτρα από σήμερα».
  • Για να αναζωπυρώσετε το πάθος σας. Η πρώτη παρόρμηση: «Θα κάνω ό,τι μου προκύψει». Η δεύτερη παρόρμηση: «Θα κάνω αυτό που με εκφράζει πραγματικά».
Εισπνεύστε... Εκπνεύστε... Η διαφορά στη ζωή σας μπορεί να συντελεστεί στο διάστημα μιας ανάσας. Η απόφαση είναι δική σας. Διαβάστε αυτό το βιβλίο και ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Προσωπική άποψη:
Ακόμα ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης που βρέθηκε φέτος το καλοκαίρι στα χέρια μου είναι το "3 δευτερόλεπτα που κάνουν τη διαφορά", με την υπογραφή ντόκτορα μάλιστα, αυτή τη φορά. Αυτός ο οδηγός προσωπικής βελτίωσης του  δρ. Les Parrott, μπορεί να μην είναι από τα κορυφαία βιβλία του είδους του, πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση, αποτελεί όμως ένα ιδιαίτερα απλοϊκό και εύχρηστο εγχειρίδιο, άμεσα κατανοητό και εύκολο να ακολουθήσει κανείς τις συμβουλές του, ειδικά αν δεν έχει μεγάλη εμπειρία με τα βιβλία της κατηγορίας αυτής, και θέλει να κάνει μια πρώτη επαφή, αναζητώντας νέους τρόπους να βελτιώσει τον εαυτό του πάνω απ' όλα και στη συνέχεια, ως φυσικό επόμενο, την ίδια την καθημερινότητά του και την ποιότητα της ζωής του.

Η φιλοσοφία πίσω από την θεωρία του δρ. Les Parrott είναι η πιο απλή που θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος ειδικός σύμβουλος διαχείρισης θυμού και άγχους. "Πάρε μια βαθιά ανάσα πριν να μιλήσεις ή πριν να πράξεις". Το να πάρεις μια ανάσα διαρκεί 3 δευτερόλεπτα. Το να πάρεις μια σωστή ή μια λάθος απόφαση, διαρκεί -επίσης- περίπου τόσο. Με το να προσφέρεις στον εαυτό σου αυτά τα 3 δευτερόλεπτα αυξάνεις τις πιθανότητες να σκεφτείς λογικά, μειώνεις τις πιθανότητες να πράξεις  παρορμητικά και κατά συνέπεια, βοηθάς τον εαυτό σου να διατηρήσει καλύτερη πνευματική και συναισθηματική ισορροπία, καταλήγοντας να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει, με τον τρόπο που θέλει, χωρίς απαραίτητα να μας νοιάζει το σωστό ή το λάθος αποτέλεσμα αφού καμιά φορά η επιλογή είναι αυτή που έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα.
Βαθμολογία 8/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: δρ. Les Parrott
Μεταφραστής: Καρανικολός Κώστας
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Ψυχολογία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 184
ISBN: 978-960-461-638-1