Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Τι είδους περιπέτεια θα διαλέξετε; Είναι αποκλειστικά στο χέρι σας!
Είστε μόνοι σας σε έναν μυστηριώδη νέο κόσμο, γεμάτο κρυφούς κινδύνους. Έχετε στη διάθεσή σας μόνο λίγα λεπτά για να βρείτε τροφή και καταφύγιο πριν πέσει το σκοτάδι και αρχίσουν τα τέρατα να σας ψάχνουν. Τι θα κάνετε;
Το επίσημο εγχειρίδιο του Minecraft για νέους χρήστες μπορεί να σας σώσει τη ζωή.
Μάθετε να βρίσκετε προμήθειες και χρήσιμα πράγματα, να φτιάχνετε καταφύγιο, εργαλεία, θώρακα και όπλα, και να προστατεύεστε από τα τέρατα.
Με συμβουλές από τους ειδικούς του Minecraft –αλλά και από τον ίδιο τον προγραμματιστή του, Jeb, και τον δημιουργό του, Notch– αυτό το βιβλίο είναι ο απόλυτος οδηγός σας για να επιβιώσετε τις πρώτες σας ημέρες στον κόσμο του Minecraft.
Με την πολύτιμη βοήθεια του βιβλίου θα διαπρέψετε στο Minecraft, το παιχνίδι block-building sandbox (οικοδόμησης κύβων) που δεν έχει καθορισμένους κανόνες, στο οποίο μπορείτε να κτίσετε οτιδήποτε φαντάζεστε!
Μπορείτε να παίξετε μόνοι σας ή με άλλους, είτε σε Creative mode (την ασφαλή Δημιουργική κατάσταση) εξερευνώντας το τοπίο και κτίζοντας καταπληκτικά πράγματα, ή σε Survival mode (κατάσταση Επιβίωσης), κυνηγώντας, πραγματοποιώντας εξορύξεις και παλεύοντας με τα τέρατα που βγαίνουν τη νύχτα.

Προσωπική άποψη:
Έχετε ακουστά το "Minecraft"; Αν ναι, και είστε άνθρωποι της πληροφορικής, αναμφίβολα θα σας έχει κινήσει το ενδιαφέρον. Το να μπορείς να δημιουργήσεις εσύ ο ίδιος έναν κόσμο και να "παίξεις" μαζί του, είναι μια εμπειρία μοναδική. Όμως, για να ζήσει κανείς μια τέτοια εμπειρία, πρέπει να έχει την σωστή καθοδήγηση. Αν ψάχνετε, λοιπόν, έναν πλήρη οδηγό για το "Minecraft" απευθυνόμενο σε νέους, δίχως καμία εμπειρία γύρω από αυτό, χρήστες, τότε οι εκδόσεις Κλειδάριθμος έχουν να σας προσφέρουν μέσω αυτού του εγχειριδίου την πιο ολοκληρωμένη και άρτια λύση. Ένας οδηγός που σίγουρα θα σας διασκεδάσει, και που χάρη στον συνδυασμό κειμένου και εικόνας, σας κατατοπίζει βήμα προς βήμα για το τι πρέπει να κάνετε, έτσι ώστε να μυηθείτε σε αυτόν τον άγνωστο αλλά πολύ γοητευτικό ψηφιακό κόσμο που περιμένει να τον εξερευνήσετε.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφείς: Stephanie Milton
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Πληροφορική
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 80
ISBN: 978-960-461-630-5