Το Πολιτιστικό Σωματείο “Οι Φίλοι της Σαντορίνης” προσκαλεί για 37η συνεχή χρονιά το εκλεκτό και αγαπητό του κοινό στο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Σαντορίνης, στον ωραιότατο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου Πέτρου Μ. Νομικού στα Φηρά και προτείνει έξι συναυλίες με εκλεκτούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την εναρκτήρια συναυλία την Παρασκευή 04 Σεπτεμβρίου 2015 θα δώσει και φέτος η Ορχήστρα Εγχόρδων του Φεστιβάλ Σαντορίνης υπό την διεύθυνση του διαπρεπούς αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, με σολίστ τον εξέχοντα Σλοβένο βιολοντσελίστα Μίλος Μλέινικ στο κοντσέρτο σε Σι υφ. μειζ. του Μποκερίνι και την πιανίστα Αθηνά Καποδίστρια στο Κοντσέρτο σε ρε ελάσ. του Μπαχ. Το πρόγραμμα συμπληρώνει η εμπνευσμένη σύνθεση “Εξαϋλωμένη Νύχτα” του Άρνολντ Σενμπέργκ.

Ένα λαμπρό ελληνικό συγκρότημα μουσικής δωματίου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, θα εμφανισθεί την Κυριακή 06 Σεπτεμβρίου με έργα για Κουαρτέτα Εγχόρδων των Σούμπερτ, Ντβόρζακ και Πιατσόλα και σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης μεσόφωνο Ειρήνη Τσιρακίδου θα ερμηνεύσουν την άρια του Μπαχ “Ευσπλαχνήσου με... Θεέ μου!..” από τα κατά Ματθαίον Πάθη και “Το Ηλιοβασίλεμμα” του Οτορίνο Ρεσπίγκι.

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, ακολουθεί μία βραδιά αυτοσχεδιασμών τζαζ με δύο ιερά τέρατα της ελληνικής αλλά και διεθνούς σκηνής της τζαζ, τον έξοχο σαξοφωνίστα Στράτο Βουγά και τον κορυφαίο πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη, πλαισιωμένους από δύο ταλαντούχους νέους μουσικούς, τον Κίμωνα Καρούτσο στο μπάσο και τον Γιάννη Παπαδούλη στα τύμπανα.

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, θα απολαύσουμε δύο θαυμάσιους καλλιτέχνες από την Θεσσαλονίκη, τον βιολιστή Σίμο Παπάνα και την σύζυγό του πιανίστα Ντανιέλα Νταμιάνοβα σε τρεις σονάτες αριστουργήματα για βιολί και πιάνο του Μότσαρτ K.V 379, την 1η σονάτα του Φωρέ και την περίφημη σονάτα Κρώιτσερ του Μπετόβεν. Ακολουθεί μία συναυλία λυρικού τραγουδιού την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. Δύο υπέροχες φωνές, σαν μία ψυχή, η Χριστίνα Γιαννακοπούλου και η Θεοδώρα Μπάκα, μαζί με τον εξαίρετο πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, θα προσφέρουν μια βραδιά με τραγούδια - ντουέτα μεγάλων συνθετών του διεθνούς κλασσικού ρεπερτορίου, Πέρσελ, Ροσσίνι, Σούμαν, Μέντελσον, Σαιν-Σανς, Λαλό, Μπρίτεν αλλά και Ελλήνων συνθετών περασμένων γενεών, Ξύνδα, Ροδίου, Ξανθόπουλου...

Στην τελευταία μας συναυλία, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, παρουσιάζουμε ένα ρεσιτάλ πιάνου της πολυβραβευμένης νεαρής πιανίστας Μαρίας Μάτσο από το Μόναχο. Τιμημένη με ολόκληρη σειρά βραβείων των μεγαλύτερων και δυσκολότερων διαγωνισμών του κόσμου, πρόσφατα, αναδείχθηκε και νικήτρια του διεθνούς διαγωνισμού πιάνου Grand Prix - Μαρία Κάλλας της Αθήνας. Θα ερμηνεύσει έργα των Τσαϊκόφσκι (Ντούμκα), Σοπέν (1η Μπαλλάντα), Στραβίνσκι (Το πουλί της φωτιάς) και θα κλείσει το Φεστιβάλ μας με δύο πολυαγαπημένες σονάτες του Μπετόβεν, την σονάτα “υπό το Σεληνόφως” και την “Απασιονάτα”.

Αθηνά Καποδίστρια - Πρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Καλλιτενική Διευθύντρια