Η θεατρική ομάδα H-art Attack παρουσιάζει το έργο Ερασμίες - Ο Συμβολαιογράφος, στη Μονή Λαζαριστών, στις 17 Σεπτεμβρίου 2015.

Το έργο είναι γραμμένο σε στυλ Αριστοφανικής κωμωδίας. Σαν μια σύγχρονη επιθεώρηση με πολλή μουσική και χορό. Για να εξυπηρετηθεί αυτή η ιδιαίτερη μορφή του απαιτείται ανοιχτή θεατρική σκηνή.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το έργο ξεκινάει με την Αγάπη που βγαίνει στη σκηνή τραγουδώντας και χορεύοντας όταν τη σταματάει ο πατέρας της, ο Θεός , και της λέει ότι κάτω στη γη τα παιδιά του έχουν χάσει το δρόμο τους και περνούν τη ζωή τους μέσα στη δυστυχία. Της ζητάει να κατέβει στη γη και να ξαναθυμίσει την ύπαρξή του και τη δύναμή της στα παιδιά του. Η Αγάπη υπακούει στην επιθυμία του Πατέρα της. Όταν κατεβαίνει όμως συναντάει τρεις τύπους ανθρώπων. Αυτοί λόγω της ακρότητας του χαρακτήρα τους την κακομεταχειρίζονται και τη διώχνουν κακήν κακώς από τα σπίτια τους. Η Αγάπη τραυματισμένη κι απογοητευμένη ξαναγυρνάει στον ουρανό. Ο Θεός όμως επιμένει ότι τα πράγματα στη γη έχουν φτάσει πια στο απροχώρητο κι είναι επιτακτική η ανάγκη η Αγάπη να ξανακατέβει στη γη.

Για να τη βοηθήσει της λέει να ψάξει πρώτα να βρει έστω κι έναν άνθρωπο που θα την αναγνωρίσει και θα την αποδεχτεί, κι ύστερα μαζί του να προσπαθήσει να ξαναπλησιάσει τους ανθρώπους. Έτσι και γίνεται. Η Αγάπη αν και απογοητευμένη ξανακατεβαίνει στη γη. Σε μία από τις πολλές περιπλανήσεις της συναντάει κάποιον που – προς μεγάλη της έκπληξη- την αναγνωρίζει! Έτσι μαζί ξεκινούν να ξαναθυμίσουν στους ανθρώπους την αγάπη και την ανθρωπιά που έχουν ξεχάσει. Όταν ξανασυναντούν τους τρεις αυτούς τύπους ανθρώπων αυτοί είναι ήδη στη μέση ενός καυγά. Τα παιδιά τους θέλουν να παντρευτούν αλλά οι γονείς τους δε συμπαθούν ο ένας τον άλλον. Πάνω στον καυγά κι ενώ η Αγάπη προσπαθεί να τους κατευνάσει, ο πατέρας ενός από αυτά πάνω σε μια επίδειξη δύναμης κι εξουσίας σηκώνει το όπλο και την σκοτώνει. Τότε κατά έναν παράξενο τρόπο μαζί με την Αγάπη πέφτουν νεκρά και τα παιδιά των τριών οικογενειών. Ο άντρας μαζί με την Αγάπη σκότωσε και την καρδιά των παιδιών. Οι γονείς τότε αντιλαμβάνονται τη δύναμη και σημασία της Αγάπης και με τη βοήθεια του ανθρώπου που αναγνώρισε την Αγάπη τους επαναφέρουν όλους στη ζωή. Το έργο φυσικά τελειώνει με χορό και τραγούδι και το κάλεσμα προς τους θεατές να αφεθούν κι αυτοί στη δύναμη της Αγάπης.

Συντελεστές

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Σωτηρία Ζάνταλη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Δημήτρης Σακατζής
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΟΣ/ ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΟΣ: Απόστολος Αποστολίδης
ΜΟΥΣΙΚΟΣ: Κανάρης Κεραμάρης
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ανθίδου Μαρία, Γραικού Βασιλική, Ζάνταλη Σωτηρία, Καραγρηγορίου Χριστίνα, Κασιούμη Αλεξάνδρα, Μούρκος Στράτος, Περδίκης Γιάννης, και επτά ακόμη… Σύνολο ηθοποιών: 14

Τοποθεσία: Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Θεσσαλονίκη

Ημερομηνία: 17 Σεπτεμβρίου 2015, στις 21:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: 8,00€

Προπώληση: www.viva.gr