Μία μέρα έλαβα στο inbox μου στο Facebook το εξής μήνυμα: "Αυτό πρέπει να το δεις! Σε παρακαλώ, δες έστω 5' από το πρώτο επεισόδιο". Το μήνυμα συνοδευόταν από ένα link στο animelist. Χωρίς να δώσω ιδιαίτερη σημασία, έκανα copy-paste τον τίτλο, πήγα όπως συνηθίζω στο horriblesubs, βρήκα την σειρά και ξεκίνησα να κατεβάζω το πρώτο επεισόδιο. Έβαλα κάτι να φάω, κάθισα μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου, και στα πρώτα 5' κινδύνευα να πεθάνω από πνιγμό. Και όχι, αυτό δεν με πτόησε! Είδα όλο το επεισόδιο και εκτός αυτού, είδα και τα επόμενα 11 που ακολούθησαν.

ΤΟ ANIME:
Το "Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE!", γνωστό και με τον αγγλικό τίτλο "Cute High Earth Defense Club LOVE!”, είναι anime παραγωγής των studios Diomedéa, το οποίο αποτελεί δημιουργία της Kurari Umatani. Οι Shinji Takamatsu και Michiko Yokote, ανέλαβαν την σκηνοθεσία και το σενάριο αντίστοιχα, με την σειρά να βγαίνει στον αέρα μέσω των δικτύων TV Tokyo, TVA, TVO και AT-X στην Ιαπωνία, και μέσω των Funimation και Crunchyroll στις Η.Π.Α., στις 06 Ιανουαρίου 2015, ενώ ολοκλήρωσε τον κύκλο της στις 24 Μαρτίου 2015, έπειτα από 12 επεισόδια. Τα δικαιώματα της σειράς για την Αυστραλία απέκτησε η Madman Entertainment, ενώ για την Βόρειο Αμερική η Ponycan USA. Ένα spin-off manga με τίτλο "Binan Kokou Chikyuu Seifuku-bu Love!" κυκλοφόρησε σε συνέχειες μέσω του περιοδικού Pony Canyon, μεταξύ 16 Οκτωβρίου 2014 και 25 Ιουνίου 2015, ενώ στις 06 Ιανουαρίου 2015 ξεκίνησε και η κυκλοφορία ενός σχετικού light novel. Τέλος, ένα παιχνίδι βασισμένο στη σειρά έκανε την εμφάνισή του στην αγορά στις 26 Φεβρουαρίου 2015 από την Anipani Co. Ltd, για συσκευές Android και iOS.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 1ης SEASON:
Το σχολικό club Earth Defense του Λυκείου Binan, που αποτελείται από τους Yumoto Hakone, En Yufuin, Atsushi Kinugawa, Io Naruko και Ryuu Zaou, δέχεται την επίσκεψη ενός παράξενου, ροζ, χνουδωτού ζώου που μιλάει, το οποίο τους δηλώνει πως είναι από άλλον πλανήτη και πως έχει έρθει στη Γη για να δώσει την δύναμη σε εκείνους που είναι εκλεκτοί και που καλούνται να την σώσουν. Δίνοντάς τους από ένα "Loveracelet" -κάτι σαν μαγικό ρολόι μεταμόρφωσης-, εκείνοι μεταμορφώνονται σε Battle Lovers, μια ομάδα υπερηρώων που μάχεται για την αγάπη, πολεμώντας το μίσος και κάθε άλλο αρνητικό συναίσθημα. Αντίπαλοί τους, τα μέλη του Earth Conquest Club που βρίσκονται κάτω από την επιρροή ενός πράσινου σατανικού σκαντζόχοιρου που ακούει στο όνομα Zundar, οι οποίοι δημιουργούν τέρατα αξιοποιώντας την ζήλια, το φθόνο και το μίσος στις καρδιές των ανθρώπων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ 1η SEASON:
- Δεν θα προσπαθήσω να ισχυριστώ πως το anime αυτό είναι ανυπέρβλητα γαμάτο -γιατί δεν είναι-, ούτε και να σας πείσω να το δείτε -αφού δεν μπορώ να εγγυηθώ πως θα σας αρέσει- αλλά ως Γιώτα δεν γίνεται να μην ομολογήσω πως αποτελούσε την ένοχη απόλαυση της βδομάδας όσο καιρό προβαλλόταν. Μπορεί να μην ήταν το πρώτο κατά σειρά anime που επέλεγα να δω, ανάμεσα στα υπόλοιπα της ημέρας, ήταν όμως εκείνο που μου χάριζε πηγαίες στιγμές γέλιου, τόσο που ορισμένες στιγμές πονούσε το στομάχι μου από την συγκρατημένη μου προσπάθεια να μην ξεσηκώσω όλο το σπίτι στο πόδι μες τη μαύρη νύχτα. Αν αυτό, λοιπόν, δεν είναι λόγος να του δώσω κάποια εύσημα, τότε ποιος θα μπορούσε να είναι;
- Το art είναι απλό... συμβατικό θα λέγαμε! Κάπως κοριτσίστικο και γλυκανάλατο, αλλά αν λάβουμε
υπόψιν μας την όλη αισθητική της σειράς αλλά και το κοινό στο οποίο απευθύνεται, μάλλον δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά πράγματα. Και γιατί να είναι, άλλωστε, θα μου πείτε και θα έχετε τα δίκια σας. Οπότε δεν θα μπω στην διαδικασία να ισχυριστώ πως θα ήθελα ένα πιο εξεζητημένο αποτέλεσμα, γιατί μάλλον θα είμαι υπερβολική έως και παράλογη. Άλλωστε, μπορεί το σχέδιο να μην είναι έτη φωτός μπροστά από την εποχή του, ωστόσο εξυπηρετεί μια χαρά τον σκοπό του που είναι καθαρά να σατιρίσει και να ψυχαγωγήσει.
- Αν κάτι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στη σειρά αυτή είναι πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να σατιρίσει την ίδια της την ύπαρξη. Φυσικό επόμενο θα μου πείτε, αφού επί της ουσίας πρόθεσή της είναι να σατιρίσει της πιο girly σειρές σούπερ ηρωίδων -τύπου Sailor Moon- και να δώσει ίσα δικαιώματα και στους άντρες, που μέχρι σήμερα δεν είχαν τη χαρά και την τιμή να φοράνε χαριτωμένες στολές, να αναδεικνύουν την τσαχπινιά του, αλλά και να ξεφωνίζουν χαζοχαρούμενες ατάκες επιθέσεων που δεν έχουν κανένα νόημα και καμία απολύτως λογική. Κι αν αναρωτιέστε, ναι, καλοί και κακοί έχουν και αυτοί ζωάκια που μιλάνε, αλλά η εναλλακτική τους παρουσία είναι για γέλια.
- Εντάξει... το concept είναι αρκετά πρωτότυπο, όχι επειδή υπάρχει κάποια πρωτοτυπία στον πυρήνα
των ιστοριών του super heroes, αλλά επειδή η συγκεκριμένη ιστορία έχει τοποθετηθεί μέσα στα καθόλου αυστηρά πλαίσια της σάτιρας, που οδηγούν σε κωμικοτραγικές καταστάσεις ου στάζουν υπερβολή από παντού. Βέβαια, ακόμα και στην κωμωδία επιβάλλεται να υπάρχει κάποια υποβόσκουσα σοβαρή πτυχή της ιστορίας, και όταν αυτό συμβαίνει, απολαμβάνεις εκείνες τις μικρές στιγμές που σου δίνουν ώθηση να συνεχίσεις να παρακολουθείς την σειρά όχι μόνο επειδή διασκεδάζεις, αλλά κι επειδή θέλεις να δεις που θα καταλήξει το όλο θέμα.
- Αυτό που με εντυπωσιάζει, τώρα που το σκέφτομαι, είναι πως η σειρά αν και αρκετά girly στην προσέγγιση της ταυτότητάς της, δεν έχει να επιδείξει κανέναν γυναικείο χαρακτήρα. Κανέναν! Ούτε καν στο φόντο, ούτε καν σε μια κρυφή γωνιά του σχολικού κτιρίου που αποτελεί το πεδίο δράσης των ηρώων μας. Αυτή είναι μια πολύ μελετημένη κίνηση που αν και δεν βγάζει μάτι εξαρχής, εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς της. Άλλωστε, οι κεντρικοί χαρακτήρες, είναι τόσο διαφορετικοί μεταξύ τους και εν μέρη, τόσο έξω από τα macho αντρικά πρότυπα, που καλύπτουν όλες τις εκδοχές μόνοι τους χωρίς καν να προσπαθούν.

ΤΟ OST ΤΗΣ 1ης SEASON:
Η μουσική της σειράς φέρει την υπογραφή του yamazo και είναι τόσο χαζοχαρούμενη όσο επιβάλλει το concept έτσι κι αλλιώς, αλλά και τα μη parody concepts που πραγματεύονται ιστορίες με μαθητές που αποκτούν ξαφνικά ξεχωριστές δυνάμεις. Το opening theme είναι το "Zettai Muteki☆Fallin'LOVE☆"ερμηνευμένο από τα μέλη του Earth Defense Club (Kazutomi Yamamoto, Yuichiro Umehara, Kotaro Nishiyama, Yusuke Shirai και Toshiki Masuda), ενώ το ending theme είναι το "I Miss You no 3 Metre" ερμηνευμένο από τα μέλη του Conquest Club (Hiroshi Kamiya, Jun Fukuyama και Takuma Terashima). 


Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! - Opening



Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! - Opening Full Song



Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! - Ending



Binan Koukou Chikyuu Bouei-bu LOVE! - Ending Full Song



ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ:
Τι αν παρακολουθείς την σειρά με την ίδια απορία συνεχώς να γυρνάει στο μυαλό σου -αναφέρομαι στο "Γιατί παρακολουθώ ακόμα αυτό το πράγμα;"-, δεν μπορείς να σταματήσεις την θέασή της λες και έχεις εθιστεί σε κάποιου είδους ναρκωτικό. Ίσως να φταίει το γεγονός πως οι καλές κωμωδίες -πόσο μάλλον οι πρωτότυπες- σπανίζουν, και πως στην καθημερινότητά μας γελάμε όλο και λιγότερο, όλο και πιο δύσκολα. Και ναι, λοιπόν, αυτή η σειρά με έκανε να γελάσω και να περάσω ευχάριστα την ώρα μου, και δεν μετανιώνω που την είδα. Βέβαια, ανακαλύπτοντας πως πήρε το πράσινο φως για 2η season, με κάνει να ανησυχώ σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά θα αφήσω τον πανικό και την γκρίνια να με κυριεύσει όταν θα ανακοινωθούν ημερομηνίες προβολής, αφού το όλο concept και η εξέλιξή του είναι αυτή τη στιγμή στον αέρα.