Το δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους» διοργανώνει στον ΙΑΝΟ, συνάντηση των εθελοντών και φίλων του δικτύου όπου θα παρουσιαστούν οι δράσεις του χειμώνα, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015 στις 17.00μ.μ.

Θα μιλήσουν οι υπεύθυνοι των ομάδων του «Διαβάζω για τους Άλλους», και συγκεκριμένα οι:
Αργυρώ Σπυριδάκη Πρόεδρος και εμπνεύστρια του «Διαβάζω για τους Άλλους»
Θοδωρής Τσάτσος Αντιπρόεδρος του «Διαβάζω για τους Άλλους»
Κατερίνα Οικονομίδη υπεύθυνη Οργανωτικής υποστήριξης
Χαρά Βασιλειάδου υπεύθυνη Ηχογραφήσεων
Βασιλική Αγγέλου υπεύθυνη ΜΜΕ
Γεράσιμος Αρτελάρης υπεύθυνος Social Media
Μαρία Λευτεριώτου υπεύθυνη Ομάδας «Ζωντανών Αναγνώσεων» σε Γηροκομεία
Μαρία- Ίριδα Μπουνιαλέτου και Άννα Αρχοντίδου υπεύθυνες Δράσεων για παιδιά
Εύη Ιωακείμ υπεύθυνη Χορηγιών
Σωτήρης Λαμπριανίδης υπεύθυνος Συστημάτων Η/Υ και Δικτύων
Σοφία Βιδάλη υπεύθυνη Εκδηλώσεων
Αγάπη Βαθιανάκη υπεύθυνη Ανάπτυξης Δικτύου Κρήτης
Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, το Δίκτυο θα έχει κάνει ήδη τα πρώτα του βήματα στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης.

Λίγα λόγια από την ομάδα:
Το καλοκαίρι ήταν μια ευκαιρία για ξεκούραση κι απόλαυση της φύσης και των αγαπημένων μας προσώπων.
Ελπίζουμε να γεμίσατε με δύναμη και αισιοδοξία.
Ο χειμώνας που έρχεται ας είναι δημιουργικός και γεμάτος προσφορά.
Ο καθένας από εμάς είναι ξεχωριστός κι η προσφορά του διαφορετική και μοναδική όσο εκείνος.
Ευχαριστούμε για τη θετική, μέχρι σήμερα, ανταπόκρισή σας.
Σας περιμένουμε στις 30 Σεπτεμβρίου στον Ιανό για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να οργανώσουμε περισσότερες δράσεις.
Ραντεβού λοιπόν τον Σεπτέμβρη!

Σχετικά με το δίκτυο «Διαβάζω για τους Άλλους»:
Το δίκτυο "Διαβάζω για τους Άλλους" είναι μια μη κερδοσκοπική εθελοντική ομάδα, η δράση της οποίας στοχεύει να ευαισθητοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες προκειμένου να ηχογραφήσουν βιβλία (για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών) και να διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία σε άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.

Ηχογράφηση βιβλίων για τυφλούς
Σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών και τη Βιβλιοθήκη "Ο Φάρος", το Δίκτυο συντονίζει και υποστηρίζει τους εθελοντές του, οι οποίοι θα βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του λογοτεχνικού ακουστικού υλικού της βιβλιοθήκης. Οι ηχογραφήσεις γίνονται στα στούντιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, ενώ μελετάμε το ενδεχόμενο να εξοπλίσουμε τεχνολογικά (μέσα από χορηγίες που θα λάβουμε από κοινωνικά ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις) στούντιο στη Θεσσαλονίκη και περιφερειακές πόλεις, τα οποία μας προσφέρονται ήδη δωρεάν για κάποιες ώρες την ημέρα, ώστε να έχουμε τη δυνατότητα ακόμη μεγαλύτερης και συστηματικής δημιουργίας ακουστικών βιβλίων από εθελοντές εκτός Αθηνών.

Ανάγνωση σε ευπαθείς ομάδες
Πέραν από την κοινωνική ομάδα των τυφλών, επειδή θεωρούμε ότι η πρόσβαση στη λογοτεχνία είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου, έχουμε ξεκινήσει αναγνώσεις σε γηροκομεία, οργανώνουμε αναγνώσεις παραμυθιών σε ιδρύματα με παιδάκια, σε ορφανοτροφεία και διαβάζουμε σε τετραπληγικούς οι οποίοι δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατήσουν ένα βιβλίο.
Ασφαλώς ο καθένας που μπορεί να προσφέρει από το υστέρημα του χρόνου του είναι ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στο δίκτυο εθελοντών μας.
Εκτός από αναγνώστες, εξαιρετικά πολύτιμοι είναι άνθρωποι που ασχολούνται με τον προγραμματισμό, ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, συγγραφείς, γραφίστες, ηχολήπτες, φωτογράφοι και κάμεραμαν.
Πολύ σημαντική είναι και η συμβολή εταιρειών με κοινωνικό ενδιαφέρον, ώστε να συμβάλλουν στην αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού ή ακόμη και επαγγελματιών που ενδιαφέρονται να συνεισφέρουν με τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και υπηρεσίες.

Θέλετε να διαβάσουμε για εσάς;
Αν εκπροσωπείτε κάποιο ίδρυμα και ενδιαφέρεστε να οργανώσουμε κάποια ανάγνωση, απλά επικοινωνήστε μαζί μας στο info@giatousallous.gr
Είμαστε στην αρχή της συνεργασίας μας με τον Δήμο Πειραιά προκειμένου να διαμορφώσουμε δράσεις ανάγνωσης σε Κοινωφελή Ιδρύματα του Δήμου Πειραιά, όπως το Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα και το Γηροκομείο Πειραιά, ωστόσο ενδιαφερόμαστε να επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε άλλους δήμους και ιδρύματα.

Είσοδος Ελεύθερη