Οι Εκδόσεις Cambia και ο Θεοδόσιος Κοσμίδης παρουσιάζουν το βιβλίο με τίτλο To εγχειρίδιο του αυτοσχεδιαστή, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 στις 18.00μ.μ. Ένα εγχειρίδιο που λύνει τα χέρια του κιθαρίστα  που επιδιώκει να βελτιωθεί στον αυτοσχεδιασμό. Ένα βιβλίο αμερικάνικων προδιαγραφών που έλειπε από την ελληνική αγορά.
Στην παρουσίασή του ο Θεοδόσιος Κοσμίδης θα παίξει έργα για κιθάρα που αφορούν τον αυτοσχεδιασμό και θα εξηγήσει στο κοινό τον τρόπο χρήσης του βιβλίου και την αποτελεσματικότητά του.
Μια παρουσίαση που δεν πρέπει να χάσουν εκπαιδευτικοί και διδασκόμενοι στη κιθάρα, ενώ οι φιλόμουσοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υψηλού επιπέδου μουσική παρουσίαση από το συγγραφέα Θεοδόσιο Κοσμίδη.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα…
Ο Θεοδόσιος Κοσμίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, Ελλάδα. Ξεκίνησε την εκμάθηση της ηλεκτρικής κιθάρας σε ηλικία 14 ετών. Στη Θεσσαλονίκη δημιούργησε τα πρώτα του Ποπ και Ροκ σχήματα έχοντας επηρεαστεί απο πολλούς Κιθαρίστες της εποχής όπως Vinnie Moore, Rhandy Rhoads, Eric Johnson, Steve Vai κ.α  Στη συνέχεια επηρεασμένος απο τον δάσκαλο του έδειξε ιδιαίτερη αγάπη στη Τζάζ και αυτοσχεδιαστική μουσική γενικότερα .
Την περίοδο εκείνη μελετάει και αναλύει κιθαρίστες όπως Wes Montgomery, Joe Pass, Tal Farlow, Grant Green.  Την ίδια περίοδο, δημιουργεί ένα τζάζ τρίο και εμφανίζεται σε διάφορα Τζαζ μαγαζιά της Θεσσαλονίκης.
Απο το 2007 εως το 2011 φοιτεί στο Κονσερβατόριο του Μάαστριχτ της Ολλανδίας στο τμήμα Τζάζ Κιθάρας(Bachelor in Jazz Guitar). Παράλληλα εξιδικεύεται στην Μουσική Παιδαγωγία με μια 3ετή σπουδή( Minor Degree in Pedagogics).
Εκεί συμπράττει με διάφορα μουσικά σύνολα και μουσικούς .
Το 2008 δημιουργεί το κουαρτέτο  Grepol M.af.i.a που μαζί με τους GG Connection αποτελούν τα βασικά του σχήματα. Το 2011 ηχογραφούν  με τους Grepol M.af.i.a το πρώτο  CD με τίτλο  “Bross playin across”  και παράλληλα εμφανίζονται σε τζάζ κλάμπς και φεστιβάλ στην ευρύτερη περιοχή του Limburg (Ολλανδία , Βέλγιο και Γερμανία ) προωθώντας την μουσική τους. Αυτό τον καιρό, έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα έχοντας δημιουργήσει κάποια μουσικά σύνολα και προωθεί την μουσική του. Εκτός απο τις εμφανήσεις, ως αφοσιωμένος καθηγητής, παραδίδει μαθήματα ηλεκτρικής και ακουστικής κιθάρας σε ωδεία στην Αθήνα αλλά και ιδιαίτερα.  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον Θεοδόσιο Κοσμίδη μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα του: www.theodosios-kosmidis.com

Είσοδος ελεύθερη