"Η μυστική κοιλάδα" του Φίλιππου Μανδηλαρά

Ο Πέτρος κι η Λυδία είναι δυο παιδιά που ζουν μόνα τους σε μια παραδεισένια φύση έχοντας για παρέα τα ψάρια και τα καβούρια ο ένας, τα πουλιά, τα γατιά και τις πεταλούδες η άλλη. Συναντιούνται όμως στα όνειρά τους…
Για να συναντηθούν στ’ αλήθεια, θα χρειαστεί να έρθει η άνοιξη, να γυρίσουν οι άνεμοι, να ξεστρατίσει λίγο ο χρόνος και να σημάνει ο καιρός για τα ταξίδια.
Τότε θα ξεκινήσουν παρέα το ομορφότερο ταξίδι…









"Το διαστημικό τσίρκο" του Φίλιππου Μανδηλαρά

Ο Πέτρος κι η Λυδία δέχονται την επίσκεψη ενός παράξενου πλάσματος που ισχυρίζεται ότι είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Διαστημικού Τσίρκου.
Το πλάσμα, που φέρει το παράξενο όνομα ΑΜ12, τους ζητάει να εκπαιδεύσουν τα μέλη του τσίρκου ώστε να γίνουν ευτυχισμένα. Περίεργοι καθώς είναι, ο Πέτρος και η Λυδία ακολουθούν το πλάσμα σε μια φανταστική περιπέτεια στο διάστημα.
Ποιο είναι όμως το φοβερό μυστικό που κρύβεται πίσω από την παγωμένη και στερημένη από χαρά ατμόσφαιρα του Τσίρκου;
Και ποιος είναι ο ρόλος του Μεγάλου 'Aλφα, του αόρατου ιδιοκτήτη του Τσίρκου;





"Μικρά Ασία" του Βλάση Αγτζίδη

Τα γεγονότα που συνέβησαν κατά την περίοδο της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και της διαδικασίας μετασχηματισμού της (1908-1923) προκαλούσαν πάντα μια αμφιθυμία. Η συνειδητή άρνηση και η επιλεγμένη σιωπή καθόρισαν τις προτεραιότητες της ιστορικής επιστήμης, ακόμα και της τέχνης. Ο ελληνισμός της Ανατολής και η καταστροφή του δεν αποτέλεσαν μέρος των νεοελληνικών επιστημονικών προτεραιοτήτων.
Το βιβλίο αυτό εκφράζει την ανάγκη να παρουσιαστεί η διαδικασία μετάβασης από την πολυεθνική Οθωμανική Αυτοκρατορία στην εποχή του έθνους-κράτους και να αποσαφηνιστούν αδιερεύνητα στοιχεία της ιστορίας όπως είναι – μεταξύ άλλων – οι λόγοι που το μιλιταριστικό κίνημα των Νεότουρκων αποφάσισε και πραγματοποίησε τη Γενοκτονία των μη μουσουλμανικών πληθυσμών, καθώς και οι ευθύνες του ελληνικού πολιτικού συστήματος και των μεγάλων δυνάμεων της εποχής για την ελληνική ήττα.

"Αόρατα κορίτσια" της Μανίνας Ζουμπουλάκη

Τα κορίτσια διασχίζουν τις θάλασσες του χρόνου. Τα κορίτσια αγωνίζονται, ελπίζουν. Επιζούν χάρη σε συμπτώσεις, χάρη σε μικρά θαύματα, χάρη σ’ αυτούς που δεν τα βλέπουν. Παλεύουν να μην ξεχωρίσουν, να μη σκαλώσει πάνω τους κανένα βλέμμα.
Κουρνιάζουν μέσα στο πλήθος και γίνονται μητέρες και γιαγιάδες άλλων κοριτσιών.
Τα κορίτσια είναι αόρατα μέσα στα καραβάνια των ξεριζωμένων της Ιστορίας, είναι όμως ζωντανά στο μυθιστόρημα-ποταμό της Μανίνας Ζουμπουλάκη που διατρέχει τον χρόνο και οδηγεί από το μακρινό ’22 στο αόρατο αύριο.
Κρυμμένες πίσω από αντρικές ταυτότητες, τρεις γενιές γυναικών αφηγούνται αριστοτεχνικά τις ιστορίες τους. Ο κόσμος του θεάματος, το θέατρο και η σόουμπιζνες είναι ο χώρος τους για περισσότερο από έναν αιώνα. Μαζί τους τρέχει η μεγάλη Ιστορία που δεν τελειώνει ποτέ...

"Να με αντέχεις" της Αλεξάνδρας Μητσιάλη

Η Μαργαρίτα και η Αλίκη: μια κόρη και μια μαμά. Μια κόρη στην εφηβεία, στην αρχή μιας σχέσης με τον Αλέξη, μέσα σε μια καθημερινότητα όπου κατοικούν ένα σχολείο, ένα φροντιστήριο, φίλες και συμμαθήτριες, επιθυμίες και εσωτερικές συγκρούσεις, όνειρα, αγωνίες, ερωτηματικά.
Μια μαμά στη μεσηλικίωση, χωρισμένη από τον πατέρα της Μαργαρίτας αλλά με συναισθήματα γι’ αυτόν ακόμα ζωντανά, με μια δουλειά δύσκολη και αβέβαιη στη δίνη μιας οικονομικής κρίσης που μεγαλώνει τις πιέσεις, τις τύψεις, την ανασφάλεια.
Ζουν μαζί μονοιασμένες και αντιμέτωπες. Βλέπουν τον κόσμο πότε από την ίδια και πότε από διαφορετική γωνιά.
Μοιάζουν μεταξύ τους και την ίδια στιγμή μπορούν να φτάσουν μέχρι τη σύγκρουση. Μα πάνω απ’ όλα προσπαθούν ν’ αντέξουν η μια την άλλη, να λύσουν τα προβλήματά τους και να κάνουν τα όνειρά τους να βγουν αληθινά.

"Διοίκηση επιχειρήσεων εστίασης & ψυχαγωγίας" του Αλέξανδρου Ρίζου

Ποιες είναι οι εµπορικές, λειτουργικές, επιχειρηµατικές και εν γένει διοικητικές παράµετροι που καθιστούν επιτυχηµένη µια επιχείρηση Εστίασης και Ψυχαγωγίας;
Αναδεικνύοντας τους παράγοντες που καθορίζουν τη δηµιουργία, ίδρυση, και λειτουργία µίας επιχείρησης Εστίασης και Ψυχαγωγίας µε σταθερά κερδοφόρα πορεία και παράλληλα καταδεικνύοντας τα σηµεία όπου ελλοχεύουν οι κίνδυνοι της αποτυχίας, το βιβλίο φιλοδοξεί να οδηγήσει τον αναγνώστη στην απάντηση του παραπάνω ερωτήµατος.
Εξετάζονται οι συνθήκες µέσα στις οποίες ανταγωνίζονται οι επιχειρήσεις του κλάδου (εστι-ατόρια, καφετέριες, ψητοπωλεία, µπαρ, catering, κέντρα διασκέδασης, φούρνοι, αλυσίδες συναφών καταστηµάτων, σχετικές επιχειρήσεις εντός ξενοδοχείων, κ.λπ.) σε µια έκδοση η οποία συνδυάζει τη θεωρία µε την πράξη και µπορεί να αποτελέσει:
  • Ανάγνωσµα για τους φοιτητές των σχολών διοίκησης επιχειρήσεων και βοήθηµα για τους φοιτητές σχολών µε ειδίκευση στο αντικείµενο της Εστίασης και Ψυχαγωγίας, Food & Beverage κ.λπ.
  • Πρακτικό οδηγό Διοίκησης Μάρκετινγκ, Διοίκησης Λειτουργιών και Χρηµατοοικονοµικής Διοίκησης για επιχειρήσεις Εστίασης και Ψυχαγωγίας
  • Εγχειρίδιο για τον επιχειρηµατία, είτε δραστηριοποιείται µόνος του είτε µέσω franchise
  • Βοήθηµα στον νέο ή στον έµπειρο επιχειρηµατία, ο οποίος για πρώτη φορά εισέρχεται στον κλάδο Εστίασης και Ψυχαγωγίας και χρειάζεται να καταστρώσει το επιχειρηµατικό του πλάνο
  • Καθοδήγηση για τους επαγγελµατίες που συνεργάζονται µε επιχειρήσεις του κλάδου
  • Ανάγνωσµα για τα πολυάριθµα στελέχη των επιχειρήσεων του κλάδου τα οποία εξειδικεύονται στο µάρκετινγκ, στη λειτουργία ή στα οικονοµικά   

"Ο Λου και η Λι στο νησί της τελειότητας" της Μαρίας Φ. Ζαβάκου

Το αγόρι Λου και ο φίλος του ο λαγός Λι αγαπούν τη ζαχαροπλαστική.
Ο Βασιλιάς Τέλειος, όµως, έχει άλλα σχέδια: να κάνει τα παιδιά να παρατήσουν τα όνειρά τους και να αφοσιωθούν στον δικό του σκοπό: στη δηµιουργία µιας «τέλειας» γενιάς. Όµως ο Λου και ο Λι δεν είναι διατεθειµένοι να παρατήσουν τη ζαχαροπλαστική. Σύντοµα, θα έρθουν αντιµέτωποι µε µεγάλα εµπόδια.
Τι σηµαίνει προσπαθώ γι’ αυτό που αγαπώ; Πώς θα αντιµετωπίσουν οι ήρωες την πίεση; Τα λάθη είναι εµπόδιο στην τελειότητα ή δρόµος προς την ανακάλυψη; Πόσο κοντά είναι η τελειοµανία στην ουτοπία; Μπορεί κανείς να τα καταφέρει όταν υποτάσσεται σε επιθυµίες τρίτων; Μια περιπέτεια για τα όνειρα που γίνονται πραγµατικότητα µε προσπάθεια, αλλά και για τις συνέπειες της παραίτησης. Μια περιπέτεια που θα συναρπάσει µικρούς και µεγάλους.
Κρατάτε στα χέρια σας το πρώτο ελληνικό παιδικό βιβλίο που κυκλοφορεί µε crowdfunding, που χρηµατοδοτήθηκε από το κοινό προκειµένου να εκδοθεί. Ένα βιβλίο µε σκοπό, καθώς µέρος των εσόδων διατίθεται στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

"Το μικρό κοάλα: Ώρα για φαγητό" της Nadia Berkane

Ήρθε η ώρα του φαγητού. Τέλεια, το μεσημεριανό είναι έτοιμο:
Το μικρό Κοάλα έχει κιόλας καθίσει στο τραπέζι,
αλλά ο 'Aρης το χάμστερ προτιμάει να παίξει με το φαγητό του.
Μάθε καινούργιες λέξεις παρέα με το μικρό Κοάλα.






"Δωροβροχή" της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου-Πετράκη

Τι θα συµβεί όταν αρχίσει να βρέχει δώρα;
Δώρα που πέφτουν από τον ουρανό
κατευθείαν στο κεφάλι του Μάρκου;
Κι αν ο Μάρκος θέλει να κρατήσει όλα τα δώρα
για τον εαυτό του; Τα υπόλοιπα παιδάκια τι θα κάνουν;
Και το ελαφάκι; Τα αστεράκια; Η αγάπη;






"Η μπουγάδα του Αϊ-Βασίλη" της Ιωάννας Κυρίτση-Τζιώτη

Ο Αϊ-Βασίλης έβαλε μπουγάδα...
Κι έμεινε χωρίς ρούχα! Όλα μίκρυναν και δεν τον χωράνε.
Τι θα κάνει τώρα; Ποιός θα τον βοηθήσει να βρει ρούχα
για να μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά;







"Χιονάτη"

Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου,
ποια είναι η πιο όμορφη απ’ όλες;
Ένα βιβλίο με γερές χαρτονένιες λαβές και κινούμενες ροδέλες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς ακούνε τα πρώτα τους παραμύθια.








"Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων"

Ελάτε μαζί να διαβάσουμε τις τρελές περιπέτειες
της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων!
Ένα βιβλίο με γερές χαρτονένιες λαβές και κινούμενες ροδέλες, που ζωντανεύει στα χεράκια των παιδιών καθώς ακούνε τα πρώτα τους παραμύθια.








"Το τιμολόγιο" του Jonas Karlsson

Τα καλύτερα πράγµατα σ’ αυτή τη ζωή είναι τσάµπα. Έτσι ξέραµε όλοι µέχρι τώρα, και πράγµατι έτσι είναι – ή µάλλον ήταν, µέχρι να έρθει το Τιµολόγιο.
Ο σαραντάχρονος ήρωας του Γιόνας Κάρλσον δεν έχει µεγάλες ανάγκες: ένα µικρο σπίτι, µια µικρή δουλειά, µικρές φιλοδοξίες, έναν µικρό κοινωνικό κύκλο, µια βολική, οικεία καθηµερινότητα, κατά προτίµηση µε πίτσα, ταινίες και µουσική. Τίποτα δεν τον έχει προετοιµάσει για το ιλιγγιώδες ποσό που ο µυστηριώδης οργανισµός «Κατανοµής Παγκόσµιων Πόρων» τον καλεί να πληρώσει έναντι της ευτυχίας που έχει βιώσει µέχρι εκείνη τη µέρα. Σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιο ανόητο λάθος, ο ήρωας επιχειρεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση – µόνο και µόνο για να βρεθεί ακόµα πιο βαθιά µπλεγµένος.
Μια ιστορία σουρεαλιστική και απροσδόκητη, καφκική και αστεία, το Τιµολόγιο του Γιόνας Κάρλσον βάζει στο µικροσκόπιο τις προτεραιότητες του Δυτικού ανθρώπου, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέουµε µε την επιτυχία απέναντι σ’ αυτό που ονοµάζουµε ευτυχία.

"Ερωτευμένος Χέμινγουεϊ" του Aaron Hotchner

Καθετί πραγματικά κακό ξεκινά ως κάτι αθώο.
Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Τον Ιούνιο του 1961 ο Α. Ε. Χότσνερ επισκέφθηκε έναν παλιό του φίλο στην ψυχιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Σεντ Μέρι. Αυτή ήταν η τελευταία φορά που θα μιλούσαν: λίγες εβδομάδες αργότερα ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ επέστρεψε στο σπίτι του, όπου και αυτοκτόνησε. Η τελευταία τους συζήτηση αποτέλεσε το καταληκτικό κεφάλαιο σε μια ιστορία που ο Χέμινγουεϊ είχε αφηγηθεί σταδιακά μέσα σε μια δεκαετία.
Ο Χέμινγουεϊ διηγήθηκε στον Χότσνερ τις λεπτομέρειες της εξωσυζυγικής σχέσης που κατέστρεψε τον πρώτο του γάμο: όλη την αλήθεια για τη ρομαντική ζωή στο Παρίσι και για το πώς, χωρίζοντας τη Χάντλεϊ, έχασε το «αληθινό μέρος κάθε γυναικείου χαρακτήρα που θα πρωταγωνιστούσε στα βιβλία του», όπως και τη μεγάλη αγάπη που μάταια θα αναζητούσε ξανά στην υπόλοιπη ζωή του.
Αφηγήθηκε ακόμη γνωστά και κυρίως άγνωστα γεγονότα της ζωής του, όπως το πώς επέζησε από μια πτώση αεροπλάνου στην Αφρική, ξεπροβάλλοντας από τη ζούγκλα με ένα τσαμπί μπανάνες κι ένα μπουκάλι τζιν στο χέρι, τη σχέση του με το συγγραφέα Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ, ανέκδοτες ιστορίες και περιστατικά από τη διαμονή του στο Παρίσι, τις σκέψεις του για τη γραφή και τους φίλους του από τους λογοτεχνικούς κύκλους της εποχής, τη ζωή αφότου έχασε την αληθινή του αγάπη.
Ο Χέμινγουεϊ όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί: ταπεινός, μετανιωμένος και γεμάτος ενοχές.

"Το μεγάλο σορτάρισμα" του Michael Lewis

Στα τέλη του 2008 έσκασε η φούσκα της αμερικάνικης κτηματαγοράς. Οι τιμές των σπιτιών, που είχαν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, κατέρρευσαν μέσα σε ελάχιστους μήνες. Μαζί τους συμπαρέσυραν και την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας στη χειρότερη κρίση των τελευταίων 80 ετών. Πώς όμως ένα μεμονωμένο γεγονός οδήγησε σ' ένα γενικευμένο, παγκόσμιο "κραχ"; Και υπήρχαν άραγε κάποιοι που ωφελήθηκαν από αυτό;
Ο Michael Lewis, με πολύ χιούμορ, γράφει την ιστορία και αναπτύσσει τους ιδιόμορφους αυτούς χαρακτήρες που, ενώ όλοι αγόραζαν σαν τρελοί, εκείνοι σόρταραν - πόνταραν δηλαδή στην πτώση της αξίας συγκεκριμένων τίτλων: ένας αθυρόστομος αναλυτής, ένας αντικοινωνικός γιατρός με ταλέντο στα οικονομικά, δυο μάλλον άφραγκοι πιτσιρικάδες που έστησαν επενδυτικό κεφάλαιο στο γκαράζ του σπιτιού του. Η ξεροκεφαλιά και η μονομανία τους να ακολουθούν -παρά το χλευασμό που εισέπρατταν απ' τους "ειδήμονες" του χώρου- τη φωνή της λογικής, η οποία τους έλεγε ότι η αγορά (όλες οι αγορές τελικά!) είναι μια φούσκα που όπου να 'ναι σκάει, τελικά απέδωσαν: έβγαλαν τρελά λεφτά!
Ο συγγραφέας Michael Lewis, αναγνωρισμένος ως ο κορυφαίος στο χώρο αυτό, πρώην εργαζόμενος στη Γουόλ Στριτ κι ο ίδιος, στήνει μια σπουδαία, συναρπαστική αφήγηση που διαβάζεται απνευστί, εξηγώντας τη λειτουργία τούτης της "μηχανής μαζικής οικονομικής καταστροφής" στην οποία έχει μεταβληθεί ο κόσμος της υψηλής οικονομίας.