Μετά τα δυσάρεστα νέα για την ασθένεια που έπληξε τον Andrew Eldritch και άλλα μέλη της μπάντας και του crew των Sisters Of Mercy, με συνέπεια την αναβολή των τριών τελευταίων συναυλιών της περιοδείας τους, μεταξύ των οποίων και εκείνη στην Αθήνα, σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη νέα ημερομηνία τέλεσης της συναυλίας και μάλιστα σε νέο μεγαλύτερο χώρο, αφού τα εισιτήρια για το club της Ιεράς Οδού είχαν σχεδόν εξαντληθεί.

Οι Sisters Of Mercy θα εμφανιστούν την Κυριακή 06 Δεκεμβρίου στο Gazi Music Hall, λίγες ημέρες πριν πάνε στην Κολωνία και το Βερολίνο για να πραγματοποιήσουν τις εκεί αναβληθείσες συναυλίες.

Η συναυλία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 24/10 στο Fuzz Live Music Club. Η υψηλή προπώληση οδήγησε στη μεταφορά της στο club Ιερά Οδός. Στη συνέχεια, μία ιογενής λαρυγγίτιδα έπληξε τη μπάντα και το crew ενώ ταξίδευαν προς τη Γερμανία όπου θα έδιναν δύο sold out συναυλίες στην Κολωνία και το Βερολίνο, ακριβώς πριν έρθουν στην Ελλάδα. Ο Andrew Eldritch επισκέφτηκε γιατρό που του απαγόρευσε να τραγουδήσει για τουλάχιστον 5 ημέρες, γεγονός που οδήγησε στην αναβολή των τριών συναυλιών.

Με την εμβληματική παρουσία του Andrew Eldritch σε πρώτο πλάνο και την επιβλητική βαρειά φωνή του – η οποία έχει χαρακτηρίσει ένα ολόκληρο μουσικό ρεύμα – πάνω από το ρυθμικό υπόβαθρο του Doktor Avalanche, οι Sisters Of Mercy θα μας θυμίσουν επί σκηνής πολλά από τα τραγούδια που τους έκαναν το θρυλικότερο και πιο επιτυχημένο group του είδους.

Πραγματικά, δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τους Sisters Of Mercy. Παρότι υπάρχουν από το 1977, όταν και σχηματίστηκαν στο Leeds της Αγγλίας, έχουν κυκλοφορήσει μόλις τρία ολοκληρωμένα studio albums (“First And Last And Always” / 1985, “Floodland” / 1987, “Vision Thing” / 1990), μερικές συλλογές και αρκετά singles και EPs. Από το 1993 και μετά, μετά από πολλαπλές αλλαγές στη σύνθεση της μπάντας – με μοναδικά σταθερά σημεία αναφοράς, όλα αυτά τα χρόνια, τον Andrew Eldritch και το drum machine της μπάντας που φέρει το όνομα Doktor Avalanche – οι έντονες διαφορές που είχαν με τη δισκογραφική εταιρεία τους οδήγησαν σε μία μακρόχρονη αποχή από τη δισκογραφία.

Παρόλα αυτά, η σχετικά περιορισμένη δισκογραφική τους δράση και παρουσία δεν τους εμπόδισε να γίνουν ένα από τα θρυλικότερα ονόματα της gothic rock σκηνής και της dark κουλτούρας, εν γένει. Οι ίδιοι ανέκαθεν θεωρούσαν τους εαυτούς τους ως ένα, πρωτίστως, rock’n’roll συγκρότημα με βασικές επιρροές από τον Leonard Cohen (από κομμάτι του οποίου πήραν και το όνομά τους), τους Stooges, τους Suicide, τους Velvet Underground, τους Hawkwind, τους Birthday Party και τους Fall. To σίγουρο είναι πως, είτε μιλάμε για singles / EPs είτε για album tracks, η δισκογραφία τους είναι γεμάτη τραγούδια που σημάδεψαν την εποχή της άνθισης της ανεξάρτητης σκηνής και που εξακολουθούν να αποτελούν τα απόλυτα highlights του συγκεκριμένου μουσικού ρεύματος.
Alice, Temple Of Love, This Corrosion, More, Lucretia My Reflection, Dominion / Mother Russia, Body And Soul, Anaconda, Walk Away, Under The Gun, Body Electric, The Damage Done, Doctor Jeep, Floorshow, Marian, Black Planet, No Time To Cry, First And Last And Always, A Rock And A Hard Place, Nine While Nine, Amphetamine Logic, 1959, Flood II, Vision Thing, I Was Wrong, Ribbons, Detonation Boulevard, When You Don’t See Me, είναι οι τίτλοι κομματιών που οι περισσότεροι γνωρίζουμε και υπό τους σκοτεινούς ρυθμούς των οποίων πιθανότατα έχουμε περάσει ατελείωτες νύχτες στα διάφορα bar και club της πόλης. Πολλά από αυτά θα τα ακούσουμε ζωντανά στο live της 6ης Δεκεμβρίου, μαζί με ορισμένα νέα κομμάτια που η μπάντα υπόσχεται να συμπεριλάβει στο set list. Να αναμένουμε, ίσως, ένα καινούργιο album στο άμεσο μέλλον; Περισσότερα από κοντά...

Οι Sisters Of Mercy είναι:

Chris Catalyst / κιθάρα
Ben Christo / κιθάρα
Andrew Eldritch / φωνή
Nurse / nurse to the Doktor
Doktor Avalanche / drums και μπάσο

www.thesistersofmercy.com

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Mani Deum, ένα από τα πλέον ανερχόμενα groups της εγχώριας σκηνής.

Τοποθεσία: Gazi Music Hall, Ιερά Οδός 7-13, Γκάζι / 400 μέτρα από τον Σταθμό Μετρό "Κεραμεικός"

Ημερομηνία: Κυριακή 06 Δεκεμβρίου 2015
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00μ.μ.

Τιμές εισιτηρίων: Προπώληση: 27€
Ταμείο: 30€

Όσα εισιτήρια έχουν ήδη προπωληθεί εξακολουθούν να ισχύουν κανονικά

Θα υπάρξει ανακοίνωση για όσους επιθυμούν, για οποιονδήποτε λόγο, να επιστρέψουν τα εισιτήριά τους

Προπώληση: Καταστήματα Public, Seven Spots, Παπασωτηρίου, Ιανός, Reload, media Markt, Ticket House και το www.viva.gr