Η Εύα Πετροπούλου-Λιανού με το βιβλίο της "Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης", εκδόσεις Έναστρον και η Άννα Νικολαΐδη με το βιβλίο της "Το Ηθικό Υπόβαθρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα", εκδόσεις Λιβάνη, προσκαλούν μικρούς και μεγάλους σε μια παρουσίαση με θέμα την αγάπη και την αλληλεγγύη.

Συμμετέχουν οι: Θάλεια Παπαδοπούλου, Κατερίνα Γεωργούση, Θωμάς Χαβιανίδης, Δρ. Χάρης Βλάδος, Αποστολία Ακριβούση, Κατερίνα Θανοπούλου, Πάνος Παπαδάκης, Δημήτρης Βοζαΐτης, Φώτης Μαντζαρίδης.

Αναλυτικά η παρουσίαση:

15.00μ.μ.-16.00μ.μ.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Εύας Πετροπούλου-Λιανού με τίτλο Η Ζεραλντίν και το ξωτικό της λίμνης, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Έναστρον, και πραγματεύεται κοινωνικές αξίες και ζητήματα όπως η φιλία, η αγάπη, η διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

Το βιβλίο θα προλογίσει η ίδια η συγγραφέας μέσα από μία πολύ σύντομη και ουσιαστική γνωριμία της με το κοινό. Στη συνέχεια, θ’ ακολουθήσει δραματοποιημένη παρουσίαση του βιβλίου. Ένα επιτελείο ηθοποιών και μουσικών θα αποδώσουν μέσα από αφήγηση, έκφραση και μουσική, το περιεχόμενο και τα μηνύματα του έργου.

Την αφήγηση της παράστασης θα πραγματοποιήσει η Θάλεια Παπαδοπούλου, μουσική επιμέλεια κι αφήγηση με συνοδεία πιάνου. Οι ηθοποιοί της παράστασης θα είναι η Κατερίνα Γεωργούση και ο Θωμάς Χαβιανίδης, ο οποίος θα είναι και χειριστής μεταλλοφώνου στην παράσταση.

16.00μ.μ.-17.00μ.μ.
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωση θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της δημοσιογράφου, τηλεοπτικής παρουσιάστριας και συγγραφέως Άννας Νικολαΐδη που πραγματεύεται το πολύ επίκαιρο ζήτημα, την φιλοσοφική διάσταση του προσφυγικού ζητήματος και τον ρόλο των ΜΚΟ και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στο θέμα αυτό.

Ο τίτλος του βιβλίου είναι Το Ηθικό Υπόβαθρο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και στα Γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιβάνη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: o Λέκτωρ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Δρ. Χάρης Βλάδος, η Προϊσταμένη Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λαμίας, Αποστολία Ακριβούση, η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Περιφέρειας Αττικής, Κατερίνα Θανοπούλου, καθώς και η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Εύα Πετροπούλου. Θα ακολουθήσει σύντομη ομιλία της συγγραφέα, η οποία θα διαβάσει και σύντομα αποσπάσματα του βιβλίου. Μεταξύ των υπολοίπων καλεσμένων της εκδήλωσης, θα είναι και εκπρόσωποι ΜΚΟ. Η παρουσίαση θα κλείσει με μελοποιημένη εκτέλεση τριών τραγουδιών σχετικά με το προσφυγικό. Ερμηνευτής θα είναι ο Δημήτρης Βοζαΐτης, ενώ στο πιάνο ο Φώτης Μαντζαρίδης.

Συντονιστής του προγράμματος θα είναι ο δημοσιογράφος, Πάνος Παπαδάκης.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης θα είναι η εταιρείας παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών Inpoint Productions, καθώς και η ενημερωτική εκπομπή «Ανάδειξέ το», που προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό SBC.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση στα τηλ.: 210-9655412, 6944456060