Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Ρι είναι δυστυχισμένη από τότε που χώρισε με τον Μαξ. Ήταν το τέλειο ζευγάρι και τώρα είναι αποφασισμένη να τον κερδίσει ξανά. Και τα καταφέρνει χάρη στο κρυφό ταλέντο της στο τραγούδι, που αποκαλύπτεται ξαφνικά και της χαρίζει μια ονειρική συμφωνία με δισκογραφική εταιρεία. Όλα τα όνειρά της γίνονται πραγματικότητα, αλλά γιατί νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά;

Προσωπική άποψη:
Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά, έστω και με τα όποια σκαμπανεβάσματα του καιρού, και οι νεαροί αναγνώστες αναζητούν τα βιβλία των διακοπών τους. Μιλώντας για την ηλικιακή κατηγορία 12-15 ετών, λοιπόν, επιστρέφουμε στην σειρά της Cathy Cole, "Heartside Bay", και στο τρίτο βιβλίο της σειράς, όπου αυτή τη φορά η προσοχή μας στρέφεται στη Ρι και στην δυστυχία στην οποία έχει βυθιστεί από τότε που χώρισε με τον Μαξ, τον οποίο και είναι αποφασισμένη να κερδίσει ξανά. Κάτι που ναι μεν πετυχαίνει, παράλληλα με μια εξαιρετική για εκείνη συμφωνία με μια δισκογραφική εταιρεία. Ενώ, όμως, θα έπρεπε να είναι ευτυχισμένη και πλήρης, αισθάνεται πως κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό ώστε να μπορέσει να προχωρήσει με τη ζωή και τα όνειρά της. 

Η αλήθεια είναι πως, ως ενήλικη, δεν μπορώ να ταυτιστώ απόλυτα με τους ήρωες της σειράς αυτής, καθώς έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε που βρισκόμουν στη θέση τους και με απασχολούσαν τόσο πεζά προβλήματα. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την απλότητα και την αμεσότητα της πένας της Cole, που μπορεί να μην είναι κάτι το εξαιρετικό, καταφέρνει όμως να μιλήσει στις καρδιές των αναγνωστών στους οποίους και απευθύνεται, με την ίδια να φαίνεται να έχει απόλυτη συναίσθηση του ποιοι είναι αυτοί. Ο τρόπος προσέγγισης των προβλημάτων τους είναι ακριβώς όπως πρέπει δεδομένων των συνθηκών, ούτε πολύ αναλυτικός ούτε βαθιά ενδοσκοπικός, γεγονός που καθιστά την ανάγνωση των περιπετειών της σειράς αυτής μια ευχάριστη διαδικασία.

Σε εφήβους, λοιπόν, που αναζητούν ένα ελαφρύ και χαλαρωτικό καλοκαιρινό ανάγνωσμα, σίγουρα θα πρότεινα τα βιβλία της σειράς, αν και πρέπει να αναφέρω πως το συγκεκριμένο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, είναι το λιγότερο αγαπημένο μου, ίσως επειδή ο κεντρικός άξονας της πλοκής έχει πολυχρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μας επιφυλάσσει ιδιαίτερα μεγάλες εκπλήξεις ως προς την ανάπτυξη κι εξέλιξή του. Εν αναμονή, λοιπόν, της ανάγνωσης και παρουσίασης του τέταρτου βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός και βρίσκεται ήδη στα χέρια μου, μπορείτε να πάρετε τα προηγούμενα και να αποκτήσετε και προσωπική άποψη. Μπορεί να μην ξετρελαθείτε, ακόμα κι αν ανήκετε στο target group στο οποίο η σειρά απευθύνεται, αλλά σίγουρα θα περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.
Βαθμολογία 6/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Cathy Cole
Μεταφραστής: Κτενάς Μιχάλης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρ. σελίδων: 184
ISBN: 978-618-01-1408-9