Το 45ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2016, στο Ζάππειο Μέγαρο, και θα διαρκέσει έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016. Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΙΟ συμμετέχουν στο Φεστιβάλ και σας περιμένουν στο περίπτερό τους (αρ. 40-42-44), στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου. Ελάτε να ξεφυλλίσετε τα βιβλία μας (εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά, παιδικά, δοκίμια, βιβλία τσέπης), να ανακαλύψετε τις εκδηλώσεις και τις άλλες δράσεις μας, αλλά και για να σας προμηθεύσουμε με πλούσιο ενημερωτικό υλικό. Ζητήστε τους καταλόγους μας για να ενημερωθείτε για νέες και παλιότερες εκδόσεις.

Συναντήστε και γνωρίστε από κοντά συγγραφείς μας.
• Την Κυριακή, 11 Σεπτεμβρίου η Αναστασία Καλλιοντζή υπογράφει το μυθιστόρημά της με τίτλο Μη μου λες αντίο, ένα βιβλίο για έναν έρωτα απρόβλεπτο, απόλυτο και καταλυτικό.
• Την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου ο Κωνσταντίνος Τζαμιώτης υπογράφει το νέο του μυθιστόρημα με τίτλο Το πέρασμα, ένα έργο για την κοινή ανθρώπινη μοίρα απέναντι στο βάρος της Ιστορίας.
Σας περιμένουν στο περίπτερό μας από τις 19:30μ.μ. έως τις 21:30μ.μ.

Για τους μικρούς μας φίλους, η συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη ετοιμάζει μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων βασισμένη στα βιβλία της Γίνε πράκτορας του Πλανήτη και Η εκδίκηση του Πουφ. Αν τολμάτε να αναλάβετε μια άκρως απόρρητη αποστολή που θα σώσει τον πλανήτη Γη, ελάτε την Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, στις 19.00μ.μ., στο περίπτερο εκδηλώσεων του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο!

Το φετινό αφιέρωμα του Φεστιβάλ που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων έχει θέμα 50 χρόνια δημόσια τηλεόραση, 50 χρόνια συμβολή στον Πολιτισμό και θα είναι επικεντρωμένο στη σχέση της Τηλεόρασης με το Βιβλίο. Φυσικά, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα έχουν την τιμητική τους τα βιβλία που έγιναν επιτυχημένες τηλεοπτικές διασκευές, όπως το θρυλικό Καπλάνι της βιτρίνας της Άλκης Ζέη ή το Μη μου λες αντίο της Αναστασίας Καλλιοντζή που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ. Με ευκαιρία το φετινό θέμα του φεστιβάλ, γνωρίστε επίσης το βιβλίο του δημοσιογράφου Παύλου Τσίμα Ο φερετζές και το πηλήκιο: Το πολιτικό μυθιστόρημα της ελληνικής τηλεόρασης, το οποίο ξεδιπλώνει το πολιτικό παιχνίδι στη μεταπολεμική Ελλάδα παρακολουθώντας τη «γέννηση» της τηλεόρασης. Ο Παύλος Τσίμας, με αφορμή το βιβλίο του, θα λάβει μέρος στη στρογγυλή τράπεζα με τίτλο «ΕΡΤ και ελληνική κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016, στις 20.00μ.μ., στον χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Στη συζήτηση θα λάβουν επίσης μέρος οι κ.κ. Λιάνα Κανέλη, Κ. Καπάκο, Ροδόλφος Μορώνης, Ισαβέλλα Σασλόγλου, Γιάννης Σμαραγδής και Άρης Φατούρος. Συντονίζει ο συγγραφέας, σκηνοθέτης και εκδότης Γιάννης Σολδάτος.