Θα είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή για τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ και για τον Νίκο Μιχαλόπουλο να είμαστε όλοι μαζί αυτό το βράδυ, ενώνοντας τις φωνές μας ενάντια στο bullying και σε κάθε μορφή βίας.

Κάποιες φορές η μοναξιά, η ειρωνεία, τα αρνητικά σχόλια, τα ‘’δεν’’, τα ‘’ποτέ’’ τα ‘’όχι’’ αρχίζουν να γίνονται πειράγματα, ενοχλήσεις, φωνές, πίεση, βία. Οι μεγάλοι είναι πολύ αυστηροί.
Οι συνομήλικοι πολύ σκληροί, όπως ακριβώς έχουν εκπαιδευτεί.
Τις περισσότερες φορές δεν μιλάμε. Ως παιδιά ή ως ενήλικες.
Θέλουμε να απομονωθούμε, να παλέψουμε μόνοι μας.
Κάποιες φορές ακόμα και να εξαφανιστούμε.
Σήμερα όμως τα παιδιά αυτά αποφάσισαν να μιλήσουν.

Η βία δεν έχει ηλικία, δεν έχει φύλο, δεν έχει κοινωνική θέση. Είναι τυφλή και ύπουλη. Πολλές φορές παρουσιάζεται ως λύση ή ως παιχνίδι, αλλά είναι έγκλημα και καταστρέφει τις ζωές μας. Μήπως ήρθε ο καιρός να σπάσουμε το προστατευτικό της κουκούλι, που δεν είναι άλλο από το σκοτάδι, τον φόβο και τη μυστικότητα;

ΘΕΣ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ;
Ένα βιβλίο ενάντια στην οποιαδήποτε μορφή βίας.
Τέσσερις ιστορίες, οχτώ ήρωες μπροστά και πίσω στον χρόνο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρόεδρος του συλλόγου "Το Χαμόγελο του παιδιού" κ. Κώστας Γιαννόπουλος.
Οι αγαπημένοι μας ηθοποιοί, Ελένη Κρίτα, Περικλής Λιανός και ο Αντώνης Αντωνίου τους δίνουν φωνή αυτό το βράδυ και μας ταξιδεύουν στην αλήθεια τους.

Η βραβευμένη συγγραφέας και μεταφράστρια Κώστια Κοντολέων ανοίγει τον δρόμο για αυτό το ταξίδι και εγώ σας χρειάζομαι δίπλα μου για ολόκληρο τον υπόλοιπο δρόμο.

Ας τον περπατήσουμε μαζί και ας μην ξεχνάμε, πως η ζωή θα μπορούσε να είναι ένα υπέροχο παιχνίδι για όλους, όμως όλα τα πράγματα στη ζωή δεν είναι παιχνίδι.

*Το βιβλίο στηρίζει τους σκοπούς του συλλόγου

«ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

Σας περιμένουμε!