Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Μόλι Πότερ


το Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Ο μονάχους-μονάχους κουράστηκε να είναι μόνος κι αποφάσισε ν’ αποκτήσει φίλους. Μα δεν ήξερε το πώς! Δεν ήξερε καν τι σημαίνει φίλος. Ήξερε μονάχα πως πολύ θα ήθελε να παίζει και να κατασκευάζει μεγάλα ρομπότ, να γελάει, να κάνει εκπλήξεις και φάρσες και πλάκες, να μιλά με κάποιον άλλον. Κι όταν πάλι απέκτησε μια φίλη, την κοκκινομάλλα Τριανταφύλλη, όλα τα έκανε θάλασσα... Γκρίνιαζε συνεχώς, γινόταν αυταρχικός, έλεγε ψέματα, κοκορευόταν και την πείραζε για τα κόκκινα μαλλιά της... Κι όμως ο μονάχους-μονάχους το είχε μετανιώσει! Δε θα ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος. Γιατί κατάλαβε την αξία της φιλίας!

Η θεατροπαιδαγωγός Δήμητρα Νικολοπούλου μάς βοηθά να ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο της φιλίας, συντονίζοντας ένα θεατρικό παιχνίδι με διαδραστικά ερεθίσματα γύρω από την πολύτιμη έννοια της φιλίας, το παιχνίδι της συγγνώμης, την ενσυναίσθηση και τη μοιρασιά.

Για παιδιά από 5 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________



Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή τη σειρά βιβλίων του Γίργκεν Μπανσέρους


το Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017, στις 14.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μια μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες του αγαπημένου τους ήρωα. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών. Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.

Το παιχνίδι διαρκεί 60' και μπορεί να φιλοξενήσει έως 45 παιδιά.
Κόστος: 6€ για κάθε παιδί

Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνονται δωρεάν σε κάθε παιδί το καπέλο του Κλουζ, αυτοκόλλητο του CSI Kids και μια ιστορία μυστηρίου που καλούνται να λύσουν.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Ο ΙΑΝΟS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Αγγελικής Δαρλάση


το Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017, στη 13.00μ.μ., στον παιδικό ΙΑΝΟ (Σταδίου 24, Αθήνα).

Φαντάσου να βρεθείς στο δάσος τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, τη νύχτα που πολλοί λένε πως είναι νύχτα μαγική… Φαντάσου το δάσος να είναι γεμάτο ξωτικά και νεράιδες, αλλά και ερωτευμένους που έχουν μαλώσει μεταξύ τους… Τότε η νύχτα αυτή σίγουρα θα είναι γεμάτη μάγια, μπερδέματα και παρεξηγήσεις που καλό είναι να τα λύσεις! Πώς όμως λύνονται όλα αυτά τα μάγια και τα μπερδέματα, ειδικά όταν έχει ανακατευτεί ο Πουκ, το πιο σκανταλιάρικο ξωτικό του κόσμου;

Μαζί με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση, θα… ονειρευτούμε το πιο διάσημο όνειρο, αυτό που έγραψε πριν πολλά πολλά χρόνια ο Σαίξπηρ στο θέατρο για να παιχτεί. Θα δούμε τις περιπέτειες αρχόντων, ξωτικών αλλά και απλών μαστόρων και θα διηγηθούμε και θα παίξουμε τα δικά μας αστεία και περιπετειώδη όνειρα.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 4 ετών
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ANAZHTΗΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τις νέες περιπέτειες του δαιμόνιου ντετέκτιβ Κλουζ


το Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Κορυτσάς 54, Αιγάλεω).

Ο ντετέκτιβ Κλουζ αναλαμβάνει να ξεδιαλύνει νέες μυστηριώδεις υποθέσεις. Αν έχεις φαντασία και καλά ακονισμένο μυαλό, έλα να λύσεις γρίφους και μυστήρια. Την εκδήλωση εμψυχώνει η ομάδα «Δον Κιχώτες».

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!
Για παιδιά από 5 ετών