Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της σειράς STAR WARS που είναι βασισμένα στην πιο διάσημη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η πριγκίπισσα Λέια είναι αιχμάλωτη του αυτοκράτορα Παλπατίν και του Νταρθ Βέιντερ, οι οποίοι κατέχουν ένα πανίσχυρο όπλο:
τον Διαστημικό Σταθμό Άστρο του Θανάτου που μπορεί να καταστρέψει έναν ολόκληρο πλανήτη.
Είναι ζήτημα λίγων λεπτών να βρεθεί το Άστρο του Θανάτου σε απόσταση βολής από τη βάση των επαναστατών. Θα καταφέρουν ο Λουκ και οι φίλοι του να ελευθερώσουν την πριγκίπισσα και να εμποδίσουν τα σχέδια του αυτοκράτορα και του Νταρθ Βέιντερ;
Ελάτε να παίξουμε ένα επιτραπέζιο σε φυσικό μέγεθος βασισμένο στην πρώτη ταινία του Star Wars Μια νέα ελπίδα! Mέσα σε μόλις μία ώρα θα πρέπει να ολοκληρώσουμε τις αποστολές μας, ώστε να καταστρέψουμε το Άστρο του Θανάτου, για να σώσουμε τη Γαλαξιακή Δημοκρατία.

Την εκδήλωση συντονίζει ο εμψυχωτής Σάββας Κοβλακάς.

Για παιδιά από 5 ετών
Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο BOOKSPLUS και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Λίνας Σωτηροπούλου


το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο παιδικό τμήμα του βιβλιοπωλείου (Πανεπιστημίου 37, Αθήνα).

Ο Όμηρος έγραψε για το ταξίδι του Οδυσσέα, από την Τροία ως την Ιθάκη μια ιστορία σαν ποιηματάκι. Την πρώτη μέρα που έφυγαν τα πλοία από την Τροία, κακοκαιρία έπιασε κι έκανε τρικυμία. Μα ήταν πολυμήχανος και όλα τα ξεπερνούσε στο σπίτι του θα γύρναγε που τόσο επιθυμούσε. Κατάφερε και πέρασε πολλές δοκιμασίες και στην Ιθάκη έφτασε παρά τις δυσκολίες.

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου σας περιμένει για να σας πει την ιστορία του, να κάνετε με τη βοήθειά της το δικό σας ταξίδι και να γίνετε κι εσείς «πολυμήχανοι»!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου


το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στον Ευριπίδη στη Στοά (Ανδρ. Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

Ο Αντώνιος έχει ένα μεγάλο όνειρο. Να γίνει ιππότης, με πανοπλία και περικεφαλαία. Μα και έναν μεγάλο φόβο: το σκοτάδι! Σαν σβήσουν τα φώτα, αυτός ο φόβος θεριεύει. Θα τα καταφέρει τελικά να γίνει πραγματικός ιππότης; Ελάτε να γίνουμε όλοι ιππότες! Σπουδαίοι και ατρόμητοι! Και μαζί με τον Αντώνιο και τη συγγραφέα Τζένη Κουτσοδημητροπούλου vα διώξουμε φοβίες και ανησυχίες. Να φτιάξουμε χειροποίητα σπαθιά και προσκλητήρια φανταχτερά. Και ποιος ξέρει… ίσως και να βρεθούμε σε γιορτή αληθινή!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!

Για παιδιά από 5 ετών
___________________________________________________________________________________


Ο Γίργκεν Μπανσέρους, ο «πατέρας» του αγαπημένου μας ήρωα ντετέκτιβ Κλουζ, έρχεται για μια μοναδική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη και μαζί του φέρνει όχι μόνο τα τελευταία νέα του Κλουζ αλλά και τους δύο καινούργιους του φίλους, τη Μίλι και τον Μάγκνους!

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο PUBLIC Τσιμισκή (Τσιμισκή 24 - Μητροπόλεως 33), για να γνωρίσετε όλη την παρέα!

Με τη βοήθεια της ηθοποιού Ειρήνης Κουμπαρούλη, θα ακολουθήσουμε τα ίχνη του Κλουζ, θα παρακολουθήσουμε τις ύποπτες κινήσεις της Μίλι, θα ταξιδέψουμε με το σούπερ σπέσιαλ υποβρύχιο του βαρόνου Μάγκνους, κι έτσι θα καταλήξουμε σε υπόπτους και θα εξιχνιάσουμε το δικό μας «αστυνομικό μυστήριο». Φέρτε μαζί σας: αυξημένη παρατηρητικότητα, ορθή αντίληψη, καλή μνήμη, ένστικτο, φαντασία και πάνω απ’ όλα διάθεση για παιχνίδι.

Την εκδήλωση διοργανώνουν τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Είσοδος ελεύθερη
___________________________________________________________________________________


Το Φεστιβάλ BOOKPOINTS-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ, το βιβλιοπωλείο ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ανν Λέισεν


το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 11.00π.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο).

Σκαλισμένος από τον ξυλογλύπτη Τζεπέτο, ο Πινόκιο δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα που ονειρεύτηκε να γίνει πραγματικό αγόρι... Με έμπνευση την κλασική ιστορία του Πινόκιο θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί, ως άλλοι Τζεπέτο, τον μικρό μας ήρωα και θα παίξουμε μαζί του. Μέσα από εικαστικές δημιουργίες και μουσικοκινητικά παιχνίδια οι μικροί μας φίλοι θα ζήσουν την ιστορία του Πινόκιο με πρωταγωνιστές τους ίδιους.

Συντονίζει η μουσειοπαιδαγωγός Δέσποινα Τσιπτσέ (fonsperitiae) και η μουσικοπαιδαγωγός Τίνα Μαργαρίτη (εργαστήρι μουσικοκινητικής αγωγής).

Για παιδιά ηλικίας από 3 ως 6 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310-698814

Την ημέρα των εκδηλώσεων το βιβλιοπωλείο ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία τα οποία θα χαρίσει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, για να τα χαρούν κι άλλοι μικροί αναγνώστες. Τα βιβλία μπορείτε είτε να τα φέρετε από το σπίτι σας είτε να τα αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο. 
___________________________________________________________________________________


Το Κέντρο Παιδικών Δραστηριοτήτων ΠΑΙΧΝΙΔΟΛΟΓΙΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε μια διαδραστική θεατρική αφήγηση του βιβλίου της Κατερίνας Ανωγιαννάκη


το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:30π.μ., στο ΠΑΙΧΝΙΔΟΛΟΓΙΟ (Πολιτικών & Προμαχώνος 80, Χαλκίδα).

Αν είσαι όμορφος, έξυπνος και πρίγκιπας, η ζωή μοιάζει σχετικά εύκολη! Εκτός κι αν έχεις τη συνήθεια ν’ αφήνεις τα πάντα… ΜΙΣΑ. Πώς περιμένεις μετά να σου εμπιστευτούν ΟΛΟΚΛΗΡΟ βασίλειο; Και αν εσύ δεν θες να γίνεις βασιλιάς και έχεις άλλα σχέδια στο μυαλό σου; Σκηνικό, περούκες, κοστούμια, μουσική και το παραμύθι αρχίζει να παίρνει μορφή!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ!

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 2221-600885
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ιουλίας Κωστοπούλου


το Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο Public Καλαμάτας (Αριστομένους 16).

Ο γκρίζος αφρικανός παπαγάλος είναι σπουδαίος ταξιδευτής. Έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο πάνω στο πειρατικό πλοίο. Το μεγάλο του όνειρο όμως, να γίνει πειρατής, μένει απραγματοποίητο. Παπαγάλος σε πειρατικό πλοίο και να μην είναι πειρατής; Βοήθεια θα αναζητήσει ο παπαγάλος μας λοιπόν από τα πτηνά που βρίσκει στα ταξίδια του. Ελάτε να ακολουθήσουμε τον παπαγάλο στις περιπέτειές του και να συναντήσουμε εξωτικά πτηνά, κοχύλια κλειστά και μια όμορφη πειρατίνα με λαμπερά μαλλιά!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 5 ετών