The daughter - Η κόρη
Δραματική
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Στις έσχατες ημέρες μιας ασθμαίνουσας πόλης ξυλοκόπων, ο Christian επιστρέφει σπίτι για τον γάμο του πατέρα του, Henry. Θα συναντήσει τον παιδικό του φίλο Oliver, ο οποίος έμεινε πίσω για να εργαστεί κοντά στον Henry και τώρα είναι άεργος. Καθώς ο Christian γνωρίζει και τη σύζυγο του Oliver, τη Charlotte, ανακαλύπτει ένα μυστικό που μπορεί να σπάσει την καρδιά του παλιού του φίλου στα δύο.



Interlude city of a dead woman - Η πόλη της σιωπής
Δραματική
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη:
Για να βρει εκ νέου τον εαυτό της έπειτα από τραγικό συμβάν, η Δάφνη, μια πρώην τραγουδίστρια της όπερας, επιστρέφει στη γενέτειρα της, την Πάτμο. Στο ίδιο νησί έχει διαφύγει Theodrick, ένας ιερέας προτεστάντης που αναζητά σπάνια χειρόγραφα σε μοναστήρι. Υπάρχει όμως κι ένας τρίτος που έχει βρεθεί στο νησί της Αποκάλυψης, ο Ισπανός Esteban που αποστολή του είναι να παραλάβει αντικείμενα της μητέρας του από γυναικεία μονή. Οι δύο άντρες θα γνωρίσουν τη Δάφνη, και θα τη διεκδικήσουν ερωτικά.



Colossal
Κωμωδία φαντασίας
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Η Gloria είναι πρώτη στα πάρτι, πίνει κατά κόρον και δεν σκέφτεται ποτέ συνέπειες. Μέχρι που ο φίλος της δεν αντέχει πια τη συμπεριφορά της και την πετάει έξω. Άνεργη και δίχως στέγη, η Gloria επιστρέφει στην πόλη που γεννήθηκε και αναθερμαίνει την παιδική της φιλία με τον Όσκαρ, ο οποίος τώρα διευθύνει το μπαρ του πατέρα του. Αλλά οι παλιές της συνήθειες δεν έχουν κοπεί και το ποτό έρχεται ξανά στο προσκήνιο. Και τότε είναι που στην τηλεόραση εμφανίζεται το μεγάλο νέο, που αφορά ένα τεράστιο τέρας που έχει πανικοβάλει τη Σεούλ. Μα η Gloria αισθάνεται έναν ασυνήθιστο δεσμό με το τέρας και της μένει να ανακαλύψει πώς ο μικρός της κόσμος συνδέεται με κάτι που έμοιαζε ως χθες με ταινία επιστημονικής φαντασίας.



The boss baby - Αρχηγός από κούνια
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Ο 7χρονος Tim περνάει ζωή χαρισάμενη, τρισευτυχισμένος με τους γονείς του. Όταν όμως καταφθάνει στο σπίτι τους με ταξί ένα μωρό, φορώντας κοστούμι και κουβαλώντας χαρτοφύλακα, όλος ο κόσμος του Tim ανατρέπεται. Σύντομα, ο αδελφικός ανταγωνισμός παραμερίζεται αναγκαστικά όταν ο τελευταίος ανακαλύπτει ότι ο μικρός αδελφός του είναι στη πραγματικότητα ένας κατάσκοπος σε μια μυστική κρυφή αποστολή και ότι μόνο αυτός μπορεί να τον βοηθήσει να τα βγάλει πέρα.



The secret scripture - Η μυστική γραφή
Πολεμικό δράμα
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Η λαίδη Roseanne είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα που ζει σε ψυχιατρική κλινική για πάνω από 50 χρόνια. Ωστόσο, στο βάθος των ματιών της υπάρχει ένα φως που δεν λέει να σβήσει. Η περίπτωσή της τραβά το ενδιαφέρον του Δρ. William Grene, που τη βοηθά να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της και να κερδίσει την ελευθερία της. Μέσα από τη μυστική γραφή της Roseanne αναδύεται μια ζωή γεμάτη έρωτα, αδικία, ενώ αποκαλύπτεται η προσωπικότητα μιας αξιόλογης και θαρραλέας νέας γυναίκας, της οποίας το μόνο έγκλημα ήταν ότι άφησε τον έρωτας να κυριαρχήσει στη ζωή της.



Their Finest - Η καλύτερη στιγμή τους
Δραμεντί
Διάρκεια: 110'

Η περίληψη:
Β` Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το Λονδίνο άδειο από άντρες αφού πολεμούν στο μέτωπο, η Catrin Cole βρίσκει εύκολα δουλειά εργαζόμενη ως συγγραφέας προπαγανδιστικών ταινιών που χρειάζονται ένα γυναικείο άγγιγμα. Το ταλέντο της γρήγορα γίνεται αντιληπτό από τον μεγαλοπαραγωγό Tom Buckley, των οποίων οι δρόμοι δεν θα διασταυρώνονταν ποτέ εν καιρώ ειρήνης. Με το ηθικό της χώρας σε δοκιμασία, οι δυο τους μαζί με ένα πολυποίκιλο συνεργείο εργάζονται πυρετωδώς για να φτιάξουν μια ταινία που θα ζεστάνει τις καρδιές του έθνους. Καθώς οι βόμβες πέφτουν τριγύρω, η Catrin ανακαλύπτει ότι υπάρχει πολύ δράμα, κωμωδία και πάθος πίσω από τις κάμερες, παρά εμπρός τους.



Braqueurs - Αδίστακτοι
Αστυνομική
Διάρκεια: 81'

Η περίληψη:
Ο Yanis, ο Eric, ο Nasser και ο Franck είναι η πιο αποτελεσματική ομάδα ληστών σε ολόκληρη την περιφέρεια του Παρισιού. Ανάμεσα σε κάθε χτύπημα, ο καθένας από αυτούς προσπαθεί να διαχειριστεί την οικογενειακή του ζωή, ακροβατώντας μεταξύ παράνοιας, απομόνωσης κι ανησυχίας των συγγενών τους. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που ο αδερφός του Yanis, ο Amine, θα κάνει ένα μεγάλο λάθος, που θα αναγκάσει την ομάδα να βρεθεί υπό τη δούλεψη των «βαρόνων» ναρκωτικών της πόλης. Πλέον, η ομάδα δεν έχει να φέρει εις πέρας τις ληστείες τεθωρακισμένων στις οποίες πρωτοστατούσε στο παρελθόν, αλλά την αστραπιαία μεταφορά τόνων ηρωίνης. Σύντομα, ληστές και έμποροι ναρκωτικών θα βρεθούν αντιμέτωποι.



Πεθαίνοντας στο γέλιο - Laughing to death
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 92'

Η περίληψη:
Τέσσερις παράλληλες ιστορίες με θέμα το χιούμορ σαν όπλο για πολιτική δράση. Oι διάσημοι Yesmen οργανώνουν την πρώτη μεγάλη φάρσα μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. O Μάρτιν Σόνεμπορν, κωμικός και ευρωβουλευτής, πρωτοτυπεί για να σώσει την Ελλάδα. Οι Flashmob διακόπτουν εκδηλώσεις με το χαμόγελο στα χείλη. Και κάποιοι πεθαίνουν κυριολεκτικά από το γέλιο. Στην τελευταία συνέντευξη πριν τη δολοφονία του, ο διευθυντής του Charlie Hebdo προβλέπει ότι μόνο η βία των ισλαμιστών μπορεί να σκοτώσει το χιούμορ. Μια τραγωδία ανάμεσα σε τρεις κωμωδίες.



Ο ελκόμενος επί κρημνού, Κρήτη 1947 - Dragged off a cliff, Crete 1947
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 66'

Η περίληψη:
Κρήτη, 1947. Ενώ στα Χανιά μαίνεται ο Εμφύλιος, τα μεσάνυχτα της 1ης Αυγούστου, παρακρατικοί της ομάδας Παύλου Γύπαρη απάγουν δολίως από το σπίτι του τον αγωνιστή ιερέα του ΕΑΜ Νικόλαο Αποστολάκη και αφού τον βασανίζουν απάνθρωπα, τον πετούν στον Κόκκινο Γκρεμό κοντά στις φυλακές Καλαμίου. Η σύζυγός του εκτοπίζεται από το Νεροχώρι Αποκορώνου όπου διέμεναν, ενώ τα πέντε παιδιά τους συνεχίζουν να διώκονται μέχρι τις πανεπιστημιακές τους σπουδές

Βικτωρία Θεοδώρου: Τα κύματα που με δίδαξαν το ανυπότακτο - Victoria Theodorou: The waves that taught me to be unsubdued
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 80'

Η περίληψη:
Η ζωή και το έργο της ποιήτριας Βικτωρίας Θεοδώρου, χαρακτηριστικής εκπροσώπου της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Τα παιδικά κι εφηβικά χρόνια στα Χανιά, τα χρόνια της εξορίας, η απομόνωσή της και η συγγραφή του έργου της.