Guardians of the Galaxy Vol. 2 - Φύλακες του Γαλαξία 2
Φαντασίας
Διάρκεια: 136'

Η περίληψη:
Δύο μήνες μετά τα γνωστά γεγονότα, οι Φύλακες παλεύουν να διατηρήσουν ενωμένη τη νέα τους οικογένεια, καθώς ξεσκεπάζουν τα μυστήρια της αληθινής καταγωγής του Peter Quill. Παλιές έχθρες γίνονται νέες συμμαχίες και το ταξίδι στο σύμπαν συνεχίζεται.



Mean dreams - Άγρια όνειρα
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Ο θαρραλέος και ζωηρός Jonas και η μανιωδώς στωική Casey ξεκινούν ένα ταξίδι που θα αλλάξει τις ζωές τους για πάντα. Φλομωμένοι από το καθεστώς που επικρατούσε στα διαλυμένα τους σπίτια, ο Jonas κάνει το πρώτο βήμα για την απόδραση τους όταν κλέβει μια τσάντα γεμάτη χρήματα βγαλμένα από πώληση ναρκωτικών, τα οποία ανήκουν στον διεφθαρμένο πατέρα της Casey, τον αστυνόμο Wayne Caraway. Με τα κλεμμένα χρήματα να είναι τα μόνα που υπόσχονται μια καλύτερη ζωή, οι δύο νέοι μαθαίνουν μαζί την απατεωνιά, την πάλη και τη δωροδοκία με απώτερο σκοπό την επιβίωση.



Fallen - Άγγελοι
Φαντασίας
Διάρκεια: 91'

Η περίληψη:
Η Luce, μια δεκαεφτάχρονη κοπέλα, αφού κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, βρίσκεται με απόφαση των γονιών της στο ίδρυμα Sword & Cross. Εκεί θα κάνει νέες φιλίες και θα ζήσει την απαγορευμένη αγάπη με τον Daniel, τον οποίο η Luce πιστεύει ότι γνωρίζει αλλά θέλει να μάθει περισσότερα πράγματα για τη ζωή του. Αντιθέτως, ο Daniel προσπαθεί με κάθε τρόπο να απομακρυνθεί από κοντά της, γιατί κάθε φορά που ενδίδει στον έρωτα αυτό, η αγαπημένη του… πεθαίνει. Μετά τον χαμό της, η Luce ξαναγεννιέται σε μια νέα ζωή και πάλι ερωτεύεται τον καλό της. Άραγε ο έρωτάς τους θα ολοκληρωθεί; Άραγε η Luce θα βρει τι κρύβει ο Daniel από αυτήν;



Tout en haut du monde - Στην κορυφή του κόσμου
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 80'

Η περίληψη:
Αγία Πετρούπολη, τέλη του 19ου αιώνα. Η νεαρή Sasha, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας, πεπεισμένη πως ο παππούς της, διάσημος εξερευνητής και κατασκευαστής ενός προηγμένου τεχνολογικά αρκτικού πλοίου, δεν χάθηκε στον Βόρειο Πόλο με το σκάφος του όπως όλοι θεωρούν, αποφασίζει να το σκάσει από το σπίτι και να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι σε αναζήτησή του.



L` economie du couple - Όταν τελειώσει ο έρωτας
Δραμεντί
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Μετά από 15 χρόνια μαζί, η Marie και ο Boris χωρίζουν. Αλλά ήταν εκείνη που αγόρασε το σπίτι στο οποίο ζουν με τα δύο παιδιά τους, ενώ από την άλλη είναι αυτός που το έχει ανακαινίσει. Τώρα είναι αναγκασμένοι να ζουν μαζί εκεί, αφού ο Boris δεν έχει τα μέσα να πάει κάπου αλλού. Και όπως φαίνεται, κανείς τους δεν θα υποχωρήσει.



Geumul - Το δίχτυ
Πολιτικό θρίλερ
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Ένας φτωχικός βεορειοκορεάτης ψαράς αποστατεί από τη χώρα του καθαρά από ατύχημα. Χωρίς να το καταλάβει, βρίσκεται υπό την κατηγορία της κατασκοπίας και υπό ενός φιλόδοξου νοτιοκορεάτη αξιωματικού. Μόνη του διέξοδος, ένας ειδικός πράκτορας που βοηθάει τον φτωχό ψαρά να ξεπεράσει την απελπισία του.



Reparer les vivants - Δύο καρδιές
Δραματική
Διάρκεια: 103'

Η περίληψη:
Όλα ξεκίνησαν ένα χάραμα, με τρεις νεαρούς σέρφερ μέσα στην άγρια θάλασσα. Λίγες ώρες αργότερα, συμβαίνει ένα ατύχημα. Τώρα, απόλυτα εξαρτημένος από τεχνίτη υποστήριξη σε νοσοκομείο της Χάβρης, η ζωή του Simon είναι κάτι περισσότερο από σκέτη φαντασίωση. Την ίδια ώρα, στο Παρίσι, μια γυναίκα περιμένει τη μεταμόσχευση οργάνου που θα δώσει νέα ώθηση στη ζωή.



Ejdeha vared mishavad! - Ένας δράκος έρχεται!
Σινεφίλ
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Μια πορτοκαλί Σεβρολέ Ιμπάλα οδηγείται μέσω ενός νεκροταφείου προς ένα παρατημένο ναυάγιο στη μέση της ερήμου. Βρισκόμαστε στην 22η του Γενάρη, το έτος 1965. Μία ημέρα πριν, ο Ιρανός πρωθυπουργός δολοφονήθηκε μπροστά στη βουλή. Μέσα στο ναυάγιο, ένας πολιτικός εξόριστος αυτοκτόνησε κρεμώντας τον εαυτό του. Οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με σελίδες ημερολογίου, φράσεις καλλιτεχνών και παράξενα σύμβολα. Μπορούν αυτά να βοηθήσουν τον επιθεωρητή Babak Hafizi στην έρευνα του; Μπορούν να ρίξουν φως το γεγονός ότι πάντα γίνεται σεισμός όταν κάποιος θάβεται στο συγκεκριμένο νεκροταφείο; Βρισκόμαστε τώρα πενήντα χρόνια αργότερα, και όλες οι ενδείξεις λένε ότι ο επιθεωρητής και όσοι τον βοήθησαν συνελήφθησαν. Αλλά γιατί;



Apprentice - Ο μαθητευόμενος
Δραματική
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ο Aiman είναι ένας 28χρονος Μαλαισιανός σωφρονιστικός υπάλληλος που πρόσφατα μεταφέρθηκε στην κορυφαία φυλακή της περιοχής. Οι γονείς του έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια, αφήνοντας τη μεγαλύτερη του αδελφή Suhaila ως τη μόνη του οικογένεια. Στο νέο του εργασιακό περιβάλλον, ο Aiman δείχνει ιδιαίτερη προσοχή σε έναν συνάδελφο, τον 65χρονο Κινέζο αστυνόμο Rahim. Ο 28χρονος αρχίζει να τον ακολουθεί και να τον παρατηρεί από απόσταση. Αλλά και ο Rahim, ο οποίος τυχαίνει ένας από τους πλέον παραγωγικούς δήμιους στον κόσμο, προσέχει τον έξυπνο Aiman, και η φιλία μεταξύ τους έχει ξεκινήσει. Όταν ο βοηθός του Rahim τα παρατάει ξαφνικά μετά από μια τσαπατσούλικη εκτέλεση, ο ισχυρός δήμιος σκέφτεται να κάνει μαθητή του τον νέο του φίλο. Αλλά μπορεί ο Aiman να ξεπεράσει τα προβλήματα συνείδησης κι ενός τραυματικού παρελθόντος, ώστε να γίνει ο επόμενος αρχι-εκτελεστής;



The act of killing - Η πράξη του φόνου
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 115'

Η περίληψη:
Όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανατράπηκε από πραξικόπημα το 1965, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Ο Ανουάρ και οι φίλοι του, από μαυραγορίτες εισιτηρίων προάχθηκαν σε αρχηγούς ταγμάτων θανάτου. Ο Ανουάρ σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια εκατοντάδες άτομα. Στην Πράξη του φόνου, ο Ανουάρ και οι φίλοι του συμφώνησαν να μας εξιστορήσουν αυτούς τους φόνους. Αλλά το βασικό τους κίνητρο για να συμμετάσχουν δεν ήταν η κατάθεση της μαρτυρίας τους: ήθελαν να πρωταγωνιστήσουν ο καθένας στο αγαπημένο του είδος ταινίας -γουέστερν. κατασκοπείας, μιούζικαλ. Γράφουν τα σενάρια. Παίζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους. Και παίζουν επίσης τα θύματά τους. Μια εφιαλτική εικόνα, ένα ταξίδι στις μνήμες και στη φαντασία των αμετανόητων δραστών, αλλά και στον σοκαριστικά τετριμμένο κόσμο διαφθοράς και ατιμωρησίας στο οποίο κατοικούν.