Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Παναγιώτας Στρίκου-Τομοπούλου


το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12:30μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε μια πριγκίπισσα. Που μιλούσε συνεχώς. Μιλούσε πολύ και ασταμάτητα. Γλώσσα δεν έβαζε μέσα της, που λένε. Η συγγραφέας του βιβλίου Παναγιώτα Στρίκου-Τομοπούλου θα μας… συστήσει τη φλύαρη πριγκίπισσα. Μέσα από την αφήγηση αλλά και με πολύ παιχνίδι θα αναζητήσουμε παρέα τη… χρυσή τομή ανάμεσα στη φλυαρία και τη σιωπή.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 4 ετών

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά

και

το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο PUBLIC Περιστερίου (Εθν. Αντιστάσεως 27).

Παιδιά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να εξιχνιάσουμε δύο σοβαρότατες υποθέσεις:
Να ανακαλύψουμε ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή και να καταλάβουμε τι δουλειά έχει ένα φτυάρι στον Άρη.
Όλοι μαζί θα μεταμορφωθούμε σε παπάκια και θα απολαύσουμε ένα ταξίδι στον Μισισιπή ώσπου ένα απρόοπτο γεγονός θα μετατρέψει το ήσυχο ταξίδι σε ξεκαρδιστική περιπέτεια! Στη συνέχεια, θα γίνουμε Αρειανοί, παίζοντας ένα διασκεδαστικό παιχνίδι με εικόνες, θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε τι είναι αυτό το περίεργο αντικείμενο στον πλανήτη μας, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.

Η ηθοποιός Μαρία Τερζάκη αφηγείται τα Παραμύθια Ντορεμύθια του Ευγένιου Τριβιζά με ζωντανή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 4 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της νέας σειράς «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου


το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο παιδικό τμήμα του Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Ο Πίκο και η Λόλα είναι δυο φίλοι κολλητοί, πάρτι ετοιμάζουν, κανονίζουν εκδρομή, όνειρα κάνουν συνεχώς, περνάνε ωραία. Γι' αυτό ελάτε και εσείς μαζί παρέα και μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας ένα χαμόγελο και την καλή τη διάθεσή σας.

Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα είναι εκεί, για να μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλας. Ελάτε και εσείς να τους γνωρίσετε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε σχέδια μαζί τους!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το Φεστιβάλ BOOKPOINTS-ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ, το βιβλιοπωλείο ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Εύας Ιεροπούλου


το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 18.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Βασ. Γεωργίου 33, Ωραιόκαστρο, Θεσσαλονίκη).

Παρέα με τη συγγραφέα Εύα Ιεροπούλου τα παιδιά θα επισκεφτούν το Φουσκοχώρι, ένα χωριουδάκι με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι. Ένα μέρος όπου η ζωή είναι όμορφη, απλή και γεμάτη… φούσκες! Εκεί θα μάθουν όλα τα μυστικά που κρύβονται πίσω από το βιβλίο, αλλά και για τη μουσική έμπνευση που ντύνει τις ιστορίες με τον πιο ιδανικό τρόπο. Και φυσικά θα φτιάξουν πολλές μεγάλες φούσκες που θα τους μεταφέρουν σε μακρινούς κόσμους, εκείνους των παραμυθιών!

Για παιδιά από 5 έως 9 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310-454050 ή στο e-mail: info@prasinosynnefo.gr

Την ημέρα της εκδήλωσης το βιβλιοπωλείο ΟΝΕΙΡΟΠΑΓΙΔΑ θα συγκεντρώνει παιδικά βιβλία τα οποία θα χαρίσει στην Πρωτοβουλία για το παιδί (Βέροια). Τα βιβλία μπορείτε είτε να τα φέρετε από το σπίτι σας είτε να τα αγοράσετε από το βιβλιοπωλείο.
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ιουλίας Κωστοπούλου


το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο Public Πάτρας (Ερμού 55).

Ο γκρίζος αφρικανός παπαγάλος είναι σπουδαίος ταξιδευτής. Έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο πάνω στο πειρατικό πλοίο. Το μεγάλο του όνειρο όμως, να γίνει πειρατής, μένει απραγματοποίητο. Παπαγάλος σε πειρατικό πλοίο και να μην είναι πειρατής; Βοήθεια θα αναζητήσει ο παπαγάλος μας λοιπόν από τα πτηνά που βρίσκει στα ταξίδια του. Ελάτε να ακολουθήσουμε τον παπαγάλο στις περιπέτειές του και να συναντήσουμε εξωτικά πτηνά, κοχύλια κλειστά και μια όμορφη πειρατίνα με λαμπερά μαλλιά!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 5 ετών
___________________________________________________________________________________


Εκδήλωση για παιδιά με αφορμή τη σειρά «Τα μυστήρια της Πένι Πέπερ» της Ουλρίκε Ράιλανς

Υπόθεση «Ρουά Ματ»

Έπειτα από πολλά χρόνια, το σχολικό πρωτάθλημα σκάκι φιλοξενείται και πάλι στο σχολείο της Πένι Πέπερ. Η νεαρή και επίδοξη ντετέκτιβ έρχεται όμως αντιμέτωπη με ένα απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός. Το χρυσό τρόπαιο του πρωταθλήματος εξαφανίζεται μπροστά από τα μάτια ανυποψίαστων παικτών και θεατών. Τι έχει συμβεί; Είναι μια συνηθισμένη κλοπή ή κρύβονται περισσότερα πίσω από το ύποπτο αυτό περιστατικό; Η Πένι θα ξεκινήσει την έρευνα, με την απαραίτητη βοήθειά σας, προσπαθώντας να βρει τον ένοχο και να αποκαταστήσει τη φήμη του σχολείου της. Ο εγκέφαλος πίσω από την κλοπή αφήνει περίεργα σημειώματα προκαλώντας την Πένι και την ομάδα έρευνάς της σε έναν διαγωνισμό ευφυΐας με αντίστροφη μέτρηση! Θα τα καταφέρετε να βοηθήσετε την Πένι στο δύσκολο έργο της;

Ετοιμαστείτε για ένα συναρπαστικό παιχνίδι μυστηρίου της ομάδας Gamecraft με την Πένι Πέπερ και την απίθανη ντετεκτιβοσυμμορία της!

Η ομάδα Gamecraft σάς περιμένει το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο PUBLIC Κατερίνης (Ανδρούτσου & Ερμού 5).

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 8 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


To Κέντρο Στήριξης για το Παιδί & την Οικογένεια ΝΗΜΑ, τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο του Κώστα Μάγου


το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 12.00μ.μ., στο PUBLIC Λάρισας (Κούμα 6).

Η Ρόζα είναι 10 χρονών και πηγαίνει στην τετάρτη τάξη. Αγαπά πολύ το ποδόσφαιρο, όμως τα αγόρια δεν τη βάζουν στις ομάδες τους. Η Ρόζα θυμώνει και αναλαμβάνει δράση. «Δεν υπάρχουν αγορίστικα και κοριτσίστικα παιχνίδια» λέει στις φίλες και στους φίλους της, στους γονείς και στους δασκάλους της, «και θα σας το αποδείξω…». Πώς, όμως, θα το καταφέρει;

Μαζί με τον συγγραφέα Κώστα Μάγο θα μοιραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα της Ρόζας, θα μιλήσουμε για τα αγαπημένα μας παιχνίδια και θα στείλουμε το μήνυμα ότι «όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα να παίζουν όλα τα παιχνίδια»!

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Για παιδιά από 8 ετών