The death of Stalin - Ο θάνατος του Στάλιν
Σάτιρα
Διάρκεια: 107'

Η περίληψη:
Βρισκόμαστε στην ΕΣΣΔ, το 1953, και σε εκείνες τις πολυτάραχες ώρες και μέρες που ακολούθησαν τον θάνατο από εγκεφαλικό του «πατερούλη», Joseph Stalin. Καθώς το τσακισμένο κορμί κείτεται στο έδαφος του καλοκαιρινού του καταφυγίου στα προάστια της Μόσχας, κι ενώ τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί δημοσίως, οι υψηλά ιστάμενοι σύμβουλοι παλεύουν διεκδικούμενοι να καλύψουν το κενό εξουσίας, οδηγώντας τη Σοβιετική Ένωση σε βίαιη αβεβαιότητα.



Death wish
Δράσης
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Ο Δρ. Paul Kersey είναι ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης και επιτυχημένος χειρουργός που βλέπει από απόσταση τη βία να εξαπλώνεται στην πόλη του. Μέχρι που η γυναίκα του και η νεαρή κόρη του βρίσκονται άγρια δολοφονημένες στο σπίτι τους στα προάστια. Με την αστυνομία να έχει προς εξιχνίαση δεκάδες ακόμα εγκλήματα, ο Πολ, διψασμένος για εκδίκηση, παίρνει τον νόμο στα χέρια του. Όμως, καθώς οι δολοφονίες αυξάνονται στην πόλη, οι κάτοικοι και τα μίντια αρχίζουν να αναρωτιούνται αν ο ανελέητος εκδικητής είναι ένας φύλακας άγγελος ή απλώς ο… Χάρος.



Foxtrot
Σάτιρα
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Ο Michael και η Daphna συνταράζονται όταν άνθρωποι του στρατού εμφανίζονται σπίτι τους για να τους αναγγείλουν τον θάνατο του γιου τους, Jonathan. Ο Michael καταβάλλεται σιγά-σιγά από τους συγγενείς που δείχνουν υπερβολικό ζήλο ως προς τον θρήνο τους, αλλά και τους καλοπροαίρετους γραφειοκράτες στρατιωτικούς. Καθώς η νηφάλια σύζυγος του ξεκουράζεται, ο Michael καταβάλλεται από μια θύελλα θυμού, για να γίνει μάρτυρας μιας ανεξιχνίαστης τροπής στη ζωή του, εφάμιλλη με τις σουρεαλιστικές εμπειρίες του γιου κατά τη θητεία του.



Hangman - Το παιχνίδι του δολοφόνου
Θρίλερ
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ο πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ Ray Archer συνεργάζεται με τον ειδικό στα εγκληματικά προφίλ Will Ruiney για να εντοπίσουν έναν από τους πιο διάσημους και βίαιους Serial killers της πόλης που παίζει ένα διεστραμμένο δολοφονικό παιχνίδι χρησιμοποιώντας το παιδικό παιχνίδι «κρεμάλα». Ταυτόχρονα η δημοσιογράφος Christi Davies παρακολουθεί επίμονα τους δύο αστυνομικούς προκειμένου να αποκαλύψει πρώτη τον ένοχο. Οι τρεις τους επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στον χρόνο ώστε να εμποδίσουν να γίνουν και άλλοι φόνοι αφού κάθε 24 ώρες, ένα σώμα βρίσκεται κρεμασμένο αποκαλύπτοντας ένα καινούριο γράμμα του παιχνιδιού χαραγμένο στην πλάτη ή στο στήθος του θύματος.



Do it yourself
Μαύρη κωμωδία
Διάρκεια: 97'

Η περίληψη:
Λίγα λεπτά πριν τον θάνατό του, ο Άλκης Βιδάλης, ένας μικροαπατεώνας, μας διηγείται σε ένα vlog πως ένας επιφανής επιχειρηματίας της Αθήνας ενοχοποιήθηκε για εγκλήματα που δεν διέπραξε ποτέ. Η κάμερα κλείνει. Ο Άλκης δεν βρίσκεται σπίτι του, αλλά φυλακισμένος σε ένα πλατό. Ο "συνεργός" του, Πέτρος, παίρνει το βίντεο και βγαίνει απΑτο δωμάτιο. Ο Άλκης ξεπλένει το ψεύτικο αίμα από το πρόσωπό του. Σε περίπτωση που είχατε οποιαδήποτε αμφιβολία, δεν υπάρχει καμία πληγή πάνω στο σώμα του Άλκη, παρΑόλα αυτά έχει μόνο λίγα λεπτά μέχρι να γυρίσει ο Πέτρος και να τον σκοτώσει. Πρέπει να αποδράσει από το στούντιο ταινιών πορνό που είναι παγιδευμένος.



Le grand mechant renard et autres contes... - Η μεγάλη κακιά αλεπού και άλλες ιστορίες
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 83'

Η περίληψη:
H ζωή στην ύπαιθρο δεν είναι πάντα τόσο ειρηνική και ήσυχη. Ειδικά σε αυτή την φάρμα που μία αλεπού κάνει την ..μαμά σε μια ομάδα από κοτοπουλάκια, ένα κουνέλι νομίζει ότι είναι πελαργός και μια πάπια θέλει να γίνει ο Άγιος Βασίλης. Αν λοιπόν νομίζετε ότι η ζωή στην φάρμα είναι απλή… σκεφτείτε το ξανά!



Mom and dad
Τρόμου
Διάρκεια: 86'

Η περίληψη:
Ο Brent και η Kendall Ryan είναι ένα ζευγάρι που αποτελεί το στερεότυπο του αμερικανικού ονείρου: ζουν μια ευτυχισμένη ζωή με τα δύο τους παιδιά, την έφηβη κόρη τους και το δεκάχρονο γιο τους σε ένα πλούσιο προάστιο μιας μεγαλούπολης με όλες τις ανέσεις που προσφέρει η σύγχρονη ζωή. Ξαφνικά όμως μια μέρα, και όσο τα παιδιά ακόμη βρίσκονται στο σχολείο, μια άγνωστη επιδημία θα ξεσπάσει στην περιοχή, οδηγώντας όλους τους γονείς στην τρέλα και βάζοντας στο μυαλό τους μόνο ένα στόχο: να σκοτώσουν τα παιδιά τους! Τα δύο παιδιά θα βρεθούν εγκλωβισμένα στο σπίτι με τους παρανοϊκούς γονείς τους και θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να επιβιώσουν μέχρι το βράδυ, και τη στιγμή που ενδέχεται να εμφανιστούν οι καλεσμένοι που μπορεί να τους σώσουν... ο παππούς και η γιαγιά!



Resan till fjaderkungens rike - Επιχείρηση: Μαμά!
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 79'

Η περίληψη:
Ο Johan είναι ένας μικρός κούνελος που ζει ευτυχισμένος με την οικογένειά του, στη μακρινή Κουνελοχώρα. Όταν η μητέρα του θα χαθεί ξαφνικά, ο Johan θα αποφασίσει να ξεκινήσει ένα περιπετειώδες και δύσκολο ταξίδι για να την φέρει πίσω. Στη διαδρομή, θα συναντήσει παράξενα πλάσματα, αξιολάτρευτους συμμάχους και τρομερές δυσκολίες, μέχρι να φτάσει στο Βασίλειο του πιο ισχυρού αντίπαλου του: του Βασιλιά του Φτερού!



Thorn - Αγκάθι
Δραματική
Διάρκεια: 82'

Η περίληψη:
Η Lisa και ο Jacob μόλις παντρεύτηκαν. Την ίδια νύχτα αποφασίζουν να πάνε ταξίδι του μέλιτος στην επαρχία της Δανίας. Για τον Jacob, όμως, ο προορισμός είναι άγνωστος καθώς η Lisa προετοίμασε τα πάντα μυστικά. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο της Lisa, ώσπου η ίδια συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο της βλάπτει την αγάπη τους και η πίστη μετατρέπεται σε φόβο.



Working dancers
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 76'

Η περίληψη:
Στο Μπουένος Άιρες, μια ομάδα διακεκριμένων χορευτών δημιουργούν συλλογικά την πρώτη κρατική ομάδα σύγχρονου χορού. Είναι η ιστορία τεσσάρων ταλαντούχων χορευτών, του Ερνέστο, της Μπετίνα, της Βικτόρια και του Πάμπλο, σε μια έρευνα διάρκειας έξι ετών. Ακολουθούμε τις ζωές τους και παρακολουθούμε τις πρόβες και τις παραστάσεις τους στο εμβληματικό κτίριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης και το ιστορικό Εθνικό Θέατρο Θερβάντες. Εκθέτουν τα όνειρά τους ως χορευτές, εργαζόμενοι, αλλά και μέλη της κοινωνίας μας, καθώς παρακολουθούμε την εκπλήρωση του μεγαλύτερου ονείρου τους για τη δημιουργία ενός εθνικού νόμου για τον χορό. Παραδοσιακά τραγούδια της Λατινικής Αμερικής και σύγχρονη μουσική συνοδεύει τις χορογραφίες και την αφήγηση, οι οποίες αποκαλύπτουν την ομορφιά και τη δύναμη του χορού μέσα από την ζωή και τον αγώνα μιας ομάδας χορευτών.