Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Εκείνο το βράδυ, στην κατάμεστη αίθουσα χορού, η Τζάκλιν Μάλορι, φορώντας ένα εντυπωσιακό σατέν φόρεμα και το σμαραγδένιο κολιέ που της χάρισε η μητέρα της, στροβιλιζόταν στην αγκαλιά ενός άγνωστου άντρα που έκλεψε την καρδιά της.
Έναν χρόνο μετά την απαγωγή και την επιστροφή της κόρης του, ο Τζέιμς Μάλορι θα αποφασίσει να πάρει την εκδίκησή του. Έχοντας ανακαλύψει τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα σε αυτό το άνανδρο σχέδιο, θα ηγηθεί ενός στόλου μέχρι τις Δυτικές Ινδίες για να τιμωρήσει τον υπαίτιο… όπως μόνο οι Μάλορι γνωρίζουν.
Η Τζάκλιν θα εξοργιστεί που ο πατέρας της θα την αφήσει πίσω και μαζί με τον αδελφό της Τζέρεμι θα ακολουθήσουν τα ίχνη του μυστηριώδους απαγωγέα της. Η αναζήτηση θα τους φέρει σε ένα πάρτι μασκέ και την Τζάκλιν στην αγκαλιά ενός γοητευτικού παρτενέρ που θα κάνει την καρδιά της να σκιρτήσει για πρώτη φορά…
Έκπληκτη θα ανακαλύψει ότι ο γοητευτικός ξένος είναι πολλά περισσότερα από τον πειρατή-απαγωγέα της. Πρόκειται για έναν αριστοκράτη που κρύβει ένα φοβερό μυστικό, από την εποχή που ο πατέρας της ήταν γνωστός ως Κάπτεν Χοκ.
Μια θύελλα αντιφατικών συναισθημάτων θα ξεσπάσει μέσα της, τόσο άγρια που ακόμα και ο πιο δυνατός έρωτας θα είναι δύσκολο να καταλαγιάσει… 

Προσωπική άποψη:
Καθώς έχω την αίσθηση πως πλέον έχω διαβάσει τα άπαντα της Johanna Lindsey, κι επειδή έχω και μια κάποια ηλικία και ξεχνάω, χρειάστηκε ν' ανατρέξω στα προσωπικά μου αρχεία για να διαπιστώσω πως το "Στην αγκαλιά της θύελλας" είναι το 12ο -και τελευταίο έως σήμερα- βιβλίο της Οικογένειας Μάλορι, που μας έχει "βασανίσει" με τις περιπέτειές της, ερωτικές και μη. Και η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα και πολλά πράγματα, αφού τελευταία πίστευα πως η σειρά έχει αρχίσει να κάνει μια κάποια "κοιλιά", πράγμα φυσιολογικό και αναμενόμενο μετά από τόσα βιβλία, όμως, το τελευταίο, μ' έφερε προ ευχάριστης εκπλήξεως, αφού κατάφερε να μου προσφέρει μια ιστορία αρκετά φρέσκια και, κυρίως, με μια κεντρική ηρωίδα αρκετά έξω από τα πρότυπα της οικογένειας μέχρι σήμερα.

Ο κορμός, και κατ' επέκτασιν η δομή, της ιστορίας, είναι αρκετά συνηθισμένος. Νεαρή αριστοκράτισσα που πέφτει θύμα απαγωγής, ο απαγωγέας της γοητεύεται απ' αυτήν, εκείνη καταφέρνει να το σκάσει και να επιστρέψει σπίτι της, ενώ οι άντρες της οικογένειας αποφασίζουν να καταδιώξουν αυτόν που πήγε ν' ατιμάσει το κορίτσι τους και το όνομά τους. Όμως, η διαφοροποίηση από τα συνηθισμένα έρχεται όταν φτάνουμε στην Τζάκλιν και στην ανάλυση της προσωπικότητας αυτής. Είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα γυναίκας που είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε δύο ρόλους και δύο ταυτότητες. Την ίδια στιγμή, μπορεί να είναι αυτόνομη αλλά απόλυτα πιστή και αφοσιωμένη στην οικογένειά της, υποτακτική και ταυτόχρονα δυναμική και ανεξάρτητη. Έχει αίσθηση, και συναίσθηση, του ποια είναι η θέση της -κοινωνικά-, αυτό, όμως, δεν υποσκελίζει την ενεργητική πλευρά της που είναι έτοιμη να δράσει κατά πως εκείνη κρίνει πως είναι το σωστό. 

Και στον αντίποδα όλων αυτών, ένας άντρας μυστήριο, τα κίνητρα του οποίου, αρχικά, δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρα και σου προκαλούν μια κάποια σύγχυση και δεν ξέρεις πως πρέπει να αισθανθείς γι' αυτόν, αλλά που, στο τέλος, όταν όλα φωτίζονται, δεν μπορείς να μην τον αγαπήσεις. Ένας αντι-ήρωας που, επίσης, έχει μια διττή ταυτότητα, και που εξαιτίας του, σε μεγάλο βαθμό, δημιουργείται ένα ρομάντζο αρκετά έξω απ' τα συνηθισμένα, παρά τις κοινότυπες βάσεις πάνω στις οποίες αυτό στηρίζεται. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή η ιστορία είναι για όλους τους fans της Lindsey εκεί έξω, σίγουρα, όμως, ήταν για μένα, απολαμβάνοντας τόσο τον ρομαντικό όσο και την γοητευτική ειρωνεία που χαρακτηρίζει τους Μάλορι και που, για ακόμα μία φορά, είναι αισθητή.
Βαθμολογία 8,5/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Johanna Lindsey
Μεταφραστής: Ελιασά Νοέλα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2018
Αρ. σελίδων: 392
ISBN: 978-618-5229-49-8