"Ο μοναχικός πολεμιστής" του Αλέξανδρου Σταματουλάκη

Στο γοητευτικό φόντο της Νέας Υόρκης ο Άλεξ Κοσμάτος, ο μετέπειτα Μοναχικός Πολεμιστής, στα χέρια του Γιαπωνέζου Ακίρα, απόγονου σαμουράι, ξεμπλέκει με τα φαντάσματα της παιδικής του ηλικίας και μεταμορφώνεται σε νικητή της Ζωής.
Η καθηγήτριά του, η Γαλλίδα Κατρίν, τον μυεί στον έρωτα και στις μεγάλες αξίες της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ο αδελφικός φίλος του διπλωμάτη πατέρα του, ο Πίτερ Ντράκος, τον οδηγεί στο μαγικό κόσμο της διαφήμισης.
Γυναίκα της ζωής του είναι η δημοσιογράφος Σοφία Αγκουίλε, εγγονή του παλιού μαφιόζου ντον Τζιοβάνι.
Γύρω απ’ αυτά τα πρόσωπα στριφογυρίζει ένα πλήθος ξεχωριστών ανθρώπων. Γενναίοι κι έντιμοι σαμουράι. Άγιοι και πολεμιστές της Ανατολής. Μαφιόζοι διψασμένοι για αίμα, χρήμα και εκδίκηση. Γυναίκες φιλόδοξες, σκοτεινές, αλλά και τρυφερές, θεϊκές βγαλμένες από τον αστραφτερό κόσμο της μόδας, των γυναικείων περιοδικών, των επιχειρήσεων και της διανόησης. Έλληνες μετανάστες, φτηνό καύσιμο οι περισσότεροι σε μια αδηφάγα και απάνθρωπη μηχανή του κέρδους. Γνωστοί πολιτικοί, οι «Μεγάλοι» του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και οι μεγιστάνες του Τύπου. Ο ελληνικός εμφύλιος -ένας Έλληνας κομμουνιστής, μαθηματικός, που φθάνει στα όρια της τρέλας- ο μακαρθισμός στην Αμερική, ο Κίσινγκερ και ο Μακάριος. Ο λαμπερός και σκληρός κόσμος των επιχειρήσεων.
Πρόκειται για μια δυνατή και γοητευτική ιστορία γύρω από την τέχνη της Ζωής.

"Με την πρώτη ματιά" της Ευαγγελίας Πρατσόλη

Η Δανάη και ο Αλέξης ζούσαν έναν παραμυθένιο έρωτα και πίστευαν πως αυτό που βίωναν ήταν τόσο μοναδικό, που θα κρατούσε για πάντα. Η μοίρα, όμως, είχε διαφορετική γνώμη…
Ψέματα, μυστικά και ίντριγκες προκάλεσαν τον χωρισμό τους και, μέσα σε μια νύχτα, είδαν τα όνειρά τους για ένα κοινό μέλλον να διαλύονται. Η Δανάη πληρώνει ακριβά το τίμημα στον έρωτα, ενώ ο Αλέξης αναγκάζεται να συμβιβαστεί με μία ζωή που άλλοι επέλεξαν για εκείνον.
Μετά από χρόνια, όταν οι δρόμοι τους διασταυρώνονται ξανά, όλα είναι διαφορετικά. Το παρελθόν επιστρέφει δυνατό και θυμίζει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει – και κυρίως, πως τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Οι δυο τους βρίσκονται αντιμέτωποι με αποκαλύψεις που συγκλονίζουν, ενώ η αλήθεια, που παλεύει να βγει στο φως, μοιάζει με κακόγουστο ψέμα.
Μία ιστορία αγάπης για τη δύναμη του μοιραίου έρωτα και τις δεύτερες ευκαιρίες…

"Πουέντ" της Αλίσια Παρσεκιάν

Η Δανάη, πρίμα μπαλαρίνα στη Νέα Υόρκη, αφηγείται τα γεγονότα που καθόρισαν τη ζωή της.
Η μητρική αγάπη τη συντροφεύει σε κάθε της βήμα. Ο έρωτας την καθορίζει και τη μετουσιώνει. Κρυμμένα μυστικά που έρχονται στην επιφάνεια και ανομολόγητες μνήμες, κηρύττουν ανελέητο πόλεμο στην αγάπη.
Οι φιλίες της δοκιμάζονται. Ο θάνατος την πληγώνει ανεπανόρθωτα.
Το βίαιο πάθος ενός άντρα τη στιγματίζει. Όλα αλλάζουν για τη Δανάη. Η ψυχή και το σώμα της καταρρέουν. «Η Λίμνη των Κύκνων» του Τσαϊκόφσκι γίνεται το κύκνειο άσμα της στο Ηρώδειο.
Είναι αυτή η αρχή του τέλους ή το ξεκίνημα μιας ολότελα νέας ζωής, δίχως επιλογές;
Δεκαεννιά σπονδυλωτά διηγήματα,
για τις ρωγμές της ζωής που αλλάζουν σχήμα και χρώμα.
«Kάποτε χόρευα, θυμάσαι;».

"Ο δικός μου ουρανός" της Ελευθερίας Κομιτοπούλου

Μέσα σ’ έναν κόσμο που αλλάζει διαρκώς, ευαίσθητες, μοναχικές, ταραγμένες, γυναικείες ψυχές με ιδιαίτερες όμως δυνάμεις και αξίες, μισές ζωές ανολοκλήρωτες, σε γωνίες σκοτεινές, σε σκέψεις αχαλίνωτες, κάτω από τα φώτα μιας πολύβουης πόλης, συναντούν τον Έρωτα. Το φθαρτό του σώματος επιζητά να τροφοδοτήσει το άφθαρτο της ψυχής. Μέσα σε μια νύχτα, τα ηθικά διλήμματα καταρρέουν, βαθιά, ανάμεικτα συναισθήματα δίχως τέλος, χωρίς σταματημό, καίνε τους χρόνους, σε ζευγάρια ασυνήθιστα, οι πρωτόγονες δίψες ικανοποιούνται και οι ενοχές, κάτω από έναν φουρτουνιασμένο ουρανό, κάπου εκεί, στην ερημιά ενός Φάρου να στέκονται…