"Οι μέρες της σιωπής" της Έφης Λαδά

Μια μέρα που ο αέρας φύσαγε δυνατά μια πύρινη κορδέλα απλώθηκε πάνω απ’ τις πόλεις και τα δάση. Ό,τι άφησε πίσω της ήταν καταστροφή και θλίψη. Σ’ εκείνο τον τόπο πήγε και άπλωσε τη σκιά της η Σιωπή και έμεινε για καιρό, με ζέστη και με κρύο, με βροχή και με χιόνια...
Ώσπου...

"Γλαύκος ο μικρός Μινωίτης" της Κατερίνας Σέρβη

Ο Γλαύκος είναι γιος του βασιλιά της Κρήτης, του Μίνωα. Μαζί του θα τρυπώσουμε στο ανάκτορο της Κνωσού, θα δούμε πώς περνούσαν οι άνθρωποι εκεί κι έπειτα θα πάμε μια βόλτα σ’ όλο το νησί, σ’ άλλα ανάκτορα, επαύλεις, σπήλαια ιερά, θάλασσες γαλάζιες και ψηλά βουνά!
Εμπρός, λοιπόν, ας τον ακολουθήσουμε!
Η σειρά "Οι Αρχαίοι µου Φίλοι" μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

"Ο μικρός Νικόλας - Το πρωτότυπο κόμικς" του René Goscinny

Ξέρετε ότι "Ο Μικρός Νικόλας" των Γκοσινύ και Σενπέ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε μορφή έγχρωμου κόμικς;
Ορίστε λοιπόν οι πρώτες ανέκδοτες σελίδες με έγχρωμες βινιέτες του 1955 και με κείμενα του Ρενέ Γκοσιννύ και σκίτσα του Σενπέ.
Χάρη σε αυτό το λεύκωμα, θα ανακαλύψετε για πρώτη φορά την αρχική εκδοχή του μικρού Νικόλα.

"Ο χορός του μαύρου πελαργού" της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου

Ο παππούς εξαφανίζεται, η οικογένειά του αναστατώνεται κι ο Φάνης, ο 13χρονος εγγονός του, βάζει µε τον νου του τα χειρότερα. Ψάχνοντας µήπως άφησε κάποιο σηµείωµα ο παππούς, ανακαλύπτει ένα τετράδιο µε την ιστορία της πολυτάραχης ζωής του. Μπορεί άραγε να κρύβεται εκεί η αιτία γι’ αυτή την εξαφάνιση; Με τις ανατροπές που γρήγορα θ’ ακολουθήσουν, όλοι θα εκπλαγούν, κι ο Φάνης παρέα µε τη φίλη του την Άννα θα µάθουν πράγµατα που ούτε τα φαντάζονταν!
Μια απίστευτη, αληθινή ιστορία που έγινε µυθιστόρηµα.