Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Το μοναδικό πράγμα που δεν πρέπει ποτέ να κάνει μια λαίδη…
Αν και η ευκατάστατη λαίδη Τζορτζίνα Μέιτλαντ δεν έχει στις προτεραιότητές της να βρει σύζυγο, θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιήσει έναν καλό οικονόμο για να τη βοηθήσει στη διαχείριση των εκτάσεών της. Μια ματιά στον Χάρι Πάι αρκεί για να καταλάβει ότι δεν έχει να κάνει με έναν απλό υπηρέτη, αλλά με έναν άντρα.
…είναι να ερωτευτεί…
Ο Χάρι έχει γνωρίσει πολλά μέλη της καλής κοινωνίας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και ένας συγκεκριμένος αριστοκράτης που είναι ορκισμένος εχθρός του. Είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι συναντάει μια τόσο όμορφη, ανεξάρτητη και δυναμική λαίδη, η οποία δεν υποτάσσεται στις επιταγές του κύκλου της.
…τον μυστηριώδη υπηρέτη της.
Οι δυο τους έρχονται όλο και πιο κοντά αγνοώντας τον περίγυρό τους, όμως η κατάσταση σύντομα περιπλέκεται. Οι κάτοικοι της περιοχής αναστατώνονται από διάφορα ανεξιχνίαστα εγκλήματα και οι κατηγορίες δεν αργούν να στραφούν στον Χάρι, ο οποίος θεωρείται υπεύθυνος για όλα τα δεινά. Είναι ώρα η Τζορτζίνα να αναλάβει δράση αν θέλει να επαναφέρει τη γαλήνη στην περιοχή και τον Χάρι στην αγκαλιά της. 

Προσωπική άποψη:
Το πολυαναμενόμενο δεύτερο βιβλίο της σειράς "Πρίγκιπες" βρίσκεται -επιτέλους- στα χέρια μας, με τον "πρίγκιπα λεοπάρδαλη" -που μόνο πριγκιπική καταγωγή δεν έχει, αλλά που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά εκείνα στοιχεία του επιβλητικού αιλουροειδούς-, να στοχεύει την καρδιά της νεαρής λαίδης Τζορτζίνα Μέιτλαντ και μαζί με αυτήν και τις δικές μας. Το αν θα βρει τον στόχο του... αυτό μάλλον εξαρτάται από το πόσο ευάλωτες είστε απέναντι σε ήσυχους, εσωστρεφείς άντρες που, ωστόσο, αποπνέουν μία ένταση κι έναν κάποιο ιδιαίτερο δυναμισμό, έστω κι αν κάποιες στιγμές μπορούν να γίνουν λίγο πιο κακότροποι, ή και αυστηροί, απ' όσο ίσως θα έπρεπε. Κι επειδή γυναίκα είμαι κι εγώ και μπορώ να μπω στα παπούτσι σας, ένα θα σας πω... Κορίτσια, σας καταλαβαίνω.

Η ιστορία μας, λοιπόν, ξεκινάει με τη λαίδη Τζορτζίνα Μέιτλαντ, όπως προανέφερα, η οποία είναι και η μοναδική κληρονόμος της τεράστιας που της άφησε η θεία της, που μεταφράζεται σε πάρα πολλά λεφτά, μα και πάρα πολλά ακίνητα. Η ανάγκη της να βρει κάποιον που θα την βοηθήσει να διαχειριστεί καλύτερα τις τεράστιες εκτάσεις γης που έχει στην κατοχή της, θα την οδηγήσει στη γνωριμία της με τον Χάρι Πάι, έναν εσωστρεφή άντρα που γνωρίζει πολύ καλά τον κόσμο της υψηλής κοινωνίας και όσα συμβαίνουν μέσα σε αυτόν. Η έλξη που θα αισθανθούν ο ένας για τον άλλον είναι ακατανίκητη, σχεδόν από την πρώτη κιόλας στιγμή της γνωριμίας τους, με την Τζορτζίνα να βλέπει στο πρόσωπο του Χάρι ένα αρσενικό που μπορεί να την κατακτήσει απόλυτα, ενώ εκείνος, με τη σειρά του, στο πρόσωπο το δικό της διακρίνει μία γυναίκα που ναι μεν μπορεί να είναι αριστοκράτισσα, αλλά που καμία πρόθεση δεν έχει να υποταχθεί στα πρέπει του κύκλου της. 

Η Τζορτζίνα και ο Χάρι είναι ένα από τα ζευγάρια εκείνα που απ' το πρώτο συναπάντημά τους καταλαβαίνεις πως έχουν πολύ δυνατή κι έντονη χημεία μεταξύ τους. Η αλληλεπίδρασή τους είναι εκρηκτική, τόσο όταν κινούνται στις ίδιες συχνότητες, όσο κι όταν έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ τους -και με τις δύο περιπτώσεις να καταλήγουν, τις περισσότερες φορές, σε εξαιρετικά έντονες ερωτικές σκηνές, ιδιαίτερα καλοστημένες και πρωτότυπες, τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με το κοινωνικό και εποχικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αυτές είναι τοποθετημένες, ξεφεύγοντας από τα αυστηρά όρια του καθωσπρεπισμού και του πουριτανισμού. Με απλά λόγια, η Hoyt, στο αφηγηματικό κομμάτι της ιστορίας της, δε βγαίνει από την αισθητική της εποχής, αλλά προσθέτει σε αυτήν μια πιο σύγχρονη πινελιά που την κάνει να φαντάζει επαναστατική μέσα στην αληθοφάνειά της. 

Παράλληλα, όμως, με την ερωτική μας ιστορία, "τρέχει" και μια άλλη, λίγο πιο μυστηριώδης κι επικίνδυνη. Όχι τόσο έντονη όσο σε άλλες παρόμοιες ιστορίες, αλλά που βάζει τον πρωταγωνιστή μας στο κέντρο των αρνητικών εξελίξεων της ιστορίας αυτής, στρέφοντας κατά πάνω του τα βέλη της καχυποψίας, των κατηγοριών και της δηκτικότητας εκείνης που μόνο οι κακές γλώσσες μπορούν να διαθέτουν και που μπορεί να σε σημαδέψει για πάντα. Βέβαια, όσα περισσότερα στοιχεία μαθαίνουμε για τη σχέση του Χάρι με τον αριστοκράτη γείτονά τους που είναι ορκισμένος εχθρός του, και για το παρελθόν που συνδέει αυτούς τους δύο, τόσο περισσότερο μπορούμε να κατανοήσουμε και γιατί ο ίδιος είναι τόσο κλειστός, κρατώντας πολλές σκέψεις και συναισθήματα μέσα του, αλλά και γιατί μπόρεσε τόσο εύκολα μια ολόκληρη κοινωνία να χειραγωγηθεί, με τις υποψίες τους σχετικά με την δηλητηρίαση των ζώων στην περιοχή να πέφτουν πάνω στον Χάρι, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα, στιγμές στιγμές, να υπερτονίζονται τα αρνητικά του στοιχεία.

Γενικά, η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, έχει αρκετές ανατροπές κι εκπλήξεις στην εξέλιξη της πλοκής της, είναι καλογραμμένη κι έχει πολύ καλή ανάπτυξη, τόσο αφηγηματική, όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τα ψυχογραφήματα των κεντρικών της χαρακτήρων, που έρχονται σε μια ισορροπία και μια αρμονία με τις παράλληλες υποϊστορίες που διαδραματίζονται, και που επηρεάζουν τον κορμό μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως το τελευταίο σκέλος του βιβλίου είναι κάπως βεβιασμένο και πρόχειρο. Προσωπικά, δεν έχω τόσο μεγάλες ενστάσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τους λανθασμένους χειρισμούς της Τζορτζίνα -μπορώ εγώ να μην έκανα όσα έκανε και να διαφωνώ, αλλά δεν μπορώ και να την καταδικάσω-, όσο στον τρόπο με τον οποίο η Hoyt επέλεξε να τους διορθώσει στο τέλος, απλά και μόνο επειδή κάπως έπρεπε να μαζέψει το χάος που είχε δημιουργηθεί και να μας κάνει μια μικρή εισαγωγή για το επόμενο βιβλίο της. Παρ' όλα ταύτα, "Ο πρίγκιπας λεοπάρδαλη" είναι ένα βιβλίο με γρήγορο ρυθμό και παθιασμένη αφήγηση που μας παρασύρει και μας πλημμυρίζει με έντονα, αντικρουόμενα συναισθήματα και που παρά τον όποιον εκνευρισμό μας στο φινάλε, δεν μπορούμε παρά να το απολαύσουμε.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Elizabeth Hoyt
Μεταφραστής: Παπαγεωργίου Ιωάννα
Εκδόσεις: Elxis
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2019
Αρ. σελίδων: 440
ISBN: 978-618-5394-26-4