Το βιβλιοπωλείο ΛΕΞΙΚΟΠΩΛΕΙΟ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξανδρου Νεχαμά


την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Στασίνου 13, Παγκράτι). Με τον Αλέξανδρο Νεχαμά θα συνομιλήσει ο μεταφραστής του βιβλίο Θεοφάνης Τάσης.

Ο κορυφαίος καθηγητής φιλοσοφίας αναλύει σε βάθος το μυστηριώδες φαινόμενο της φιλίας και εξηγεί για ποιο λόγο είναι ένα από τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της ζωής του ανθρώπου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
___________________________________________________________________________________


Με αφορμή το βιβλίο Αόρατες Γυναίκες της βρετανίδας δημοσιογράφου και ακτιβίστριας Caroline Criado Perez το οποίο φωτίζει τους υπόγειους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες αποκλείονται από την κυβερνητική πολιτική και την ιατρική έρευνα, την τεχνολογία, τους εργασιακούς χώρους, τον αστικό σχεδιασμό και τα μέσα ενημέρωσης, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Women on Top σας προσκαλούν την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, στις 20.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) σε μια συζήτηση για τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών στον σημερινό κόσμο, έναν κόσμο που περιστρέφεται γύρω από το αντρικό σώμα και έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία των γυναικών.

Συμμετέχουν η Γεωργία Πετράκη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου και Καθηγήτρια στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, ο συγγραφέας-δημοσιογράφος Μανώλης Ανδριωτάκης και οι συνιδρύτριες του Women on Top Πηνελόπη Θεοδωρακάκου και Στέλλα Κάσδαγλη.
___________________________________________________________________________________


Τα βιβλιοπωλεία ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε συζήτηση με θέμα «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ» με αφορμή το νέο βιβλίο του Διονύση Π. Σιμόπουλου


την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, στις 19:30μ.μ., στον Ευριπίδη στην Κηφισιά (Λ. Κηφισίας 310).

Ο Γιώργος Γραμματικάκης, φυσικός, Καθηγητής Πανεπιστημίου και πρώην ευρωβουλευτής, και ο αστροφυσικός Διονύσιος Π. Σιμόπουλος, Επίτιμος Διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, συζητούν με τον δημοσιογράφο Γιάννη Ν. Μπασκόζο.