"Η ερωμένη των φάρων" της Πηνελόπης Κουρτζή

Έχω μείνει γνωστή στην ιστορία ως η «ερωμένη των φάρων».
Γεννήθηκα σε έναν φάρο και όλη μου τη ζωή δεν έχω κοιμηθεί ποτέ δίχως να με συνοδεύει ο ήχος της θάλασσας. Έχω γίνει βασίλισσα σε κάποιους από αυτούς, δούλα σε άλλους και γοργόνα στους μακρινούς. Έχω κρυφτεί σε αμπάρια, έπιασα τουφέκι και έχω μια αποκρουστική ουλή, η οποία σκίζει το δεξί μου μάγουλο. Γέννησα ένα παιδί, που όμως δεν αγκάλιασα ποτέ. Είδα ναυάγια και κολύμπησα σε μέρη όπου δεν έχει καταφέρει να φτάσει άνθρωπος. Μίσησα και μισήθηκα, πόθησα και με αγάπησαν. Έχω μαγέψει πειρατές και έχω τρέξει γυμνή στα βράχια. Έχω αντικρίσει θησαυρούς αμύθητους, που ούτε καν φαντάζεστε ότι υπάρχουν. Έχω γυρίσει όλους τους επανδρωμένους φάρους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Και κάποιους που δεν υπάρχουν πια και σώζονται μόνο τα ερείπια τους. Κάθε φορά που έφτανα σε κάποιον από αυτούς, με περίμεναν με ανυπομονησία, γιατί ενώ η θάλασσα έφερνε συχνά στους φαροφύλακες φόβο, δεινά και δυσκολίες, εγώ τους έφερνα πάντα τον έρωτα. Ναι. Έχω μείνει γνωστή ως η «ερωμένη των φάρων», αν και στην πραγματικότητα ήμουν απλώς μια σφοδρά και χωρίς ελπίδα ερωτευμένη γυναίκα.
Ακολουθήστε τα ίχνη της πρωταγωνίστριας του βιβλίου Νατάσας στο @natassalighthouse. Σας περιμένει για να μιλήσει μαζί σας, να αποκαλύψει και άλλα μυστικά και κρυμμένα κεφάλαια και να σας χαρίσει αναμνηστικά από το οδοιπορικό της.

"Η τριλογία της Διασποράς 1: Οι κόρες του νερού" της Φιλομήλας Λαπατά

Ελληνισμός της διασποράς, 1791-1913. Βραΐλα, Βιέννη, Κωνσταντινούπολη, Αμβέρσα. Με φόντο την πλούσια τοιχογραφία μιας εποχής χωρίς επιστροφή και με άξονα τις συνέπειες που επέφεραν στη φύση και τη ζωή των ανθρώπων δυο μεγάλες οικολογικές καταστροφές στον ποταμό Δούναβη, τέσσερις Ελληνίδες, τέσσερις γενιές της ίδιας φαμίλιας, τέσσερις σπουδαίες γυναίκες μοιράζονται μέσα σε έναν ολόκληρο αιώνα το ίδιο κύτταρο και την ίδια απόγνωση, προσπαθώντας να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και να δώσουν απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα «γιατί» της ζωής:
* Αικατερίνη Χατζηγιάννη, η αρχόντισσα.
* Ναταλία Πατρικίου, η μάγισσα.
* Αντωνία Μανωλάτου, η προσαρμοστική.
* Φιλομήλα Λαπατά, η περήφανη.
Στην Ευρώπη των πολιτισμικών αλλαγών του 19ου αιώνα και με ένα ελληνικό κράτος στα σπάργανα, κάθε ηρωίδα ζει τη δική της ιδιαίτερη ιστορία μέσα σε περιπέτειες, πάθη, μονομαχίες, έρωτες, δράματα και επίγνωση, με κοινό παρονομαστή πάντα την αναζήτηση του νοήματος της ζωής.

"Νυχτερινή Αφροδίτη" της Δήμητρας Ιωάννου

«Άκουσέ με καλά και θα στο πω έξω απ’ τα δόντια. Σε αγάπησα πολύ, έστω κι αν εσύ με πρόδωσες και εξαφανίστηκες. Όμως αν είσαι ανακατεμένη στην κλοπή, μη νομίζεις πως θα μου γλυτώσεις!»
Μια απρόσμενη στροφή της μοίρας φέρνει τη Μαλένα στο αρχοντικό του διάσημου ζωγράφου Μιχαήλ Μπόκαρη, ακριβώς τη νύχτα που η Νυχτερινή Αφροδίτη, ένας από τους πιο διάσημους πίνακες του 20ου αιώνα, κάνει φτερά. Το παρελθόν ζωντανεύει κι ο έρωτας εμφανίζεται ξανά μπροστά στα μάτια των πρωταγωνιστών αυτής της ιστορίας πληγωμένος και γεμάτος θυμό.
Τέσσερις ακόμα γυναίκες έχουν λάβει την ίδια πρόσκληση από το ζωγράφο. Ποιες από αυτές είναι οι Ερινύες του παρελθόντος και ποια είναι στην πραγματικότητα η δική του Αφροδίτη; Θα συνειδητοποιήσει τελικά η υφήλιος τις αλήθειες που έχουν αποτυπωθεί στον καμβά; Θα μαθευτεί η αλήθεια;
Η μεγαλειώδης διαδρομή ενός θρύλου από το χθες στο σήμερα και από τις γραφικές Σπέτσες και την Αθήνα του ’70 στις λαμπερές πρωτεύουσες του κόσμου.
Ένα ταλέντο που συνταράσσει ολόκληρο τον πλανήτη. Ένας έρωτας φωτιά που καίει δυο καρδιές. Μια ζωή μέσα στα φώτα και στα χρώματα κι ένας πίνακας κρυμμένος βαθιά στα σκοτάδια, που αγωνιά να αποκαλύψει τα μυστικά του.

"Tim Cook. Η ιδιοφυΐα που ανέβασε την Apple στο επόμενο επίπεδο" του Leander Kahney

Ο θάνατος του Στιβ Τζομπς το 2011 άφησε ένα τεράστιο κενό σε μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες όλων των εποχών. Ο Τζομπς δεν ήταν απλώς ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Apple. Ήταν η ζωντανή ενσάρκωση ενός παγκόσμιας εμβέλειας εταιρικού σήματος. Δύσκολα φανταζόταν κανείς ότι κάποιος θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει επάξια – ειδικά ο Τιμ Κουκ, το στέλεχος που πολλοί θεωρούσαν το «επιχειρησιακό drone» της Apple.
Εφτά χρόνια αργότερα, όπως αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος Λίαντερ Κάχνι, τα πράγματα στην Apple δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Η μετοχή της έχει τριπλασιαστεί κάνοντάς την την πρώτη εταιρεία αξίας ενός τρισεκατομμυρίου. Υπό την ηγεσία του Κουκ, η Apple έχει μπει δυνατά στον χώρο της ανανεώσιμης ενέργειας, των φιλικών στο περιβάλλον εφοδιαστικών αλυσίδων, της ιδιωτικότητας του χρήστη και των ανακυκλώσιμων προϊόντων. Από τη μαζική ανάπτυξη του iPhone μέχρι τις λιγότερο γνωστές νίκες όπως το Apple Watch, ο Κουκ οδηγεί την Apple σε μια νέα εποχή επιτυχιών.
Έχοντας πρόσβαση σε αρκετά στελέχη της Apple, ο Κάχνι αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που προσπάθησε να αντικαταστήσει κάποιον αναντικατάστατο και, με όπλα του μια δυνατή, ανθρώπινη ηγεσία, την κατανόηση της εφοδιαστικής αλυσίδας και την αφοσίωση στις αξίες του, πέτυχε περισσότερο απ’ όσα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσε.

"Πως να είσαι θετικός" της Sophie Golding

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.
Ετοιμάσου να ανακαλύψεις την εσωτερική αισιοδοξία σου ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, ώστε να διώξεις τα μαύρα σύννεφα και να επικεντρωθείς σε ό,τι καλό υπάρχει γύρω σου. Γεμάτο ενθαρρυντικές ρήσεις ώστε να δεις τη φωτεινή πλευρά των πραγμάτων, το βιβλίο αυτό θα σε προικίσει με τη δύναμη της θετικότητας, προκειμένου να κατακτήσεις την ευτυχία.

"Ζήσε και με λιγότερα" της Vicki Vrint

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΗ ΚΑΘΩΣ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ, ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ, ΟΜΩΣ, ΑΝ ΣΤΟΧΕΥΑΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ;
Γεμάτο πρακτικές συμβουλές και ιδέες, το μικρό αυτό βιβλίο θα σε οδηγήσει σε έναν απλούστερο τρόπο ζωής ώστε:
Να αγχώνεσαι λιγότερο.
Να μειώσεις τον χρόνο που περνάς μπροστά σε μια οθόνη.
Να πετάξεις ό,τι σου είναι άχρηστο. Να ψωνίζεις μόνο ό,τι σου χρειάζεται.
Να εκμεταλλευτείς τον χρόνο που αφιερώνεις στον εαυτό σου.
Επιλέγοντας έναν λιγότερο ασθματικό και αγχώδη τρόπο ζωής, θα αισθανθείς αμέσως πιο υγιής και ευτυχισμένος.

"Μην αγωνιάς, αγωνίσου" της Elizabeth Archer

ΔΙΩΞΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.
Ετοιμάσου να απελευθερώσεις τον ατρόμητο εαυτό σου μέσα από αυτή τη συλλογή απλών αλλά αποτελεσματικών συμβουλών, για να καταπολεμήσεις το άγχος, να ξεπεράσεις εμπόδια με αποφασιστικότητα και δύναμη και να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου. Γεμάτο ρήσεις που εμπνέουν και ενισχύουν την αυτοπεποίθηση, προερχόμενες από ανθρώπους που αντιμετωπίζουν άφοβα τη ζωή, το βιβλίο αυτό θα σου δώσει τη δύναμη που χρειάζεσαι για να σταματήσεις να αγωνιάς και να αγωνιστείς για την ευτυχία σου.