"Γυναίκες χωρίς έλεος" της Camilla Lackberg

ΤΡΕΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Η Ίνγκριντ εγκατέλειψε την πολλά υποσχόµενη δηµοσιογραφική της καριέρα για να υποστηρίξει τα επαγγελµατικά όνειρα του συζύγου της. Ανακαλύπτει πως εκείνος για άλλη µια φορά την απατά.
Η Μπιργίτα δεν πηγαίνει να κάνει τις προγραµµατισµένες ιατρικές της εξετάσεις για να µην αποκαλυφθεί ότι τη δέρνει ο άντρας της. Ανακαλύπτει πως πάσχει από καρκίνο του µαστού.
Η Βικτόρια έφυγε από τη Ρωσία για να παντρευτεί έναν άντρα που γνώρισε διαδικτυακά. Ανακαλύπτει πως ο καλοκάγαθος Σουηδός αγρότης που εµπιστεύτηκε είναι ένας τύραννος.
ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ
Η µόνη λύση για να ελευθερωθούν είναι να διαπράξουν όχι έναν, αλλά τρεις τέλειους φόνους…

"Λύτρωση" της Yrsa Sigurdardottir

Το μόνο που θέλει είναι να ζητήσουν συγγνώμη.
Η αστυνομία μαθαίνει για το έγκλημα όπως και όλοι οι υπόλοιποι, μέσω Snapchat. Το βίντεο δείχνει ένα τρομοκρατημένο θύμα να ζητά συγχώρεση.
Όταν βρίσκουν το πτώμα, είναι σημαδεμένο με τον αριθμό 2.
Ο επιθεωρητής Χούλνταρ εμπλέκεται στην έρευνα, στην οποία ζητά τη συνδρομή της παιδοψυχολόγου Φρέιγια καθώς θα πρέπει να ανακρίνουν τους έφηβους φίλους του θύματος. Σύντομα ανακαλύπτουν ότι η δολοφονημένη νεαρή Στέλλα δεν ήταν το αγγελούδι που όλοι έλεγαν πως ήταν. Ακόμα κι έτσι όμως, ποιος μπορεί να τη μισούσε τόσο ώστε να τη σκοτώσει;
Κι ύστερα μια ακόμα έφηβη εξαφανίζεται και έρχονται στην επιφάνεια και άλλα σχετικά βίντεο. Όταν εντοπίζεται το πτώμα με τον αριθμό 3, ο Χούλνταρ και η Φρέιγια συμφωνούν σε δύο σημεία:
Α. ότι η αλήθεια δεν είναι καθόλου απλή.
Β. ότι ο δολοφόνος δεν έχει τελειώσει τη δουλειά του.

"Μακάρι όλα να πάνε καλά" της Carolina Setterwall

Ένα εκπληκτικό επίτευγμα autofiction και ένας στιλιστικός θρίαμβος, ένα βιβλίο που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά σου για θέματα όπως το να βρίσκεις την αγάπη και να τη δέχεσαι, το να γίνεσαι ζευγάρι, το να αποκτάς οικογένεια και να γίνεσαι μητέρα, το να χάνεις ακατανόητα και αδιανόητα τον άνθρωπό σου μια απολύτως συνηθισμένη μέρα, στη μέση της ιστορίας, στη μέση μιας ζωής.

"Οδοιπορικό του 1806: Πελοπόννησος – Αττική – Σμύρνη – Κωνσταντινούπολη" του Francois-Rene de Chateaubriand

Επιλογή από το γοητευτικό ταξιδιωτικό αφήγημα του περίφημου γάλλου περιηγητή στην Ελλάδα και στη Μικρά Ασία των αρχών του 19ου αιώνα.

"Είσαι και φαίνεσαι - Μια αιχμηρή ματιά" του Πέτρου Τατσόπουλου

Ο Πέτρος Τατσόπουλος επιχειρεί να ανακατέψει την τράπουλα δίχως να υπολογίζει το κόστος ή την ενόχληση. Με κείμενα της περιόδου 2017-2019, όπου συνδυάζονται θραύσματα από τις προσωπικές του αναμνήσεις που δεν στερούνται αυτοσαρκασμού με εντυπώσεις από διαβάσματα, ακούσματα και θεάματα, ανασυνθέτει το ομαδικό πορτρέτο μιας κοινωνίας με παθογένειες πολύ βαθύτερες από τις επικαιρικές ή τις επιφανειακά κομματικές και φέρνει στο φως σκελετούς από την ντουλάπα. Με την αιχμηρή του ματιά και με απροσδόκητους συνειρμούς, αποπειράται ν’ αναπροσδιορίσει τη θέση της Ελλάδας στον σύγχρονο κόσμο, μιας χώρας που όσο και αν παριστάνει κάτι διαφορετικό ή όσο και αν προσπαθεί να κρυφτεί, δεν κατορθώνει τελικά παρά να δείχνει αυτό που είναι. Να είναι και να φαίνεται.

"Στον καιρό των Μάγων 3: Τρίτη και τυχερή" της Cressida Cowell

Η Μάγια και ο Ζαρ είναι πλέον παράνομοι και τρέχουν να ξεφύγουν από Πολεμιστές, Μάγους και, το χειρότερο απ' όλα, ΜΑΓΙΣΣΕΣ... Θα μπορέσουν να βρουν τα υλικά για το Ξόρκι Απαλλαγής από Μάγισσες προτού ο Βασιλομάγιστρος γραπώσει με τα γαμψά του νύχια τη Μαγεία που επιδρά στο σίδερο; Η επόμενη αποστολή τους είναι η πιο τρομακτική και η πιο επικίνδυνη απ' όλες... Και κάποιος πρόκειται να τους προδώσει... Είστε έτοιμοι να τους ακολουθήσετε πάλι;