Based on a true story
Λογοτεχνία και πραγματικότητα

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και η διαδικτυακή πύλη για το βιβλίο BOOK PRESS σας προσκαλούν σε μια συζήτηση με Έλληνες συγγραφείς και θέμα

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, στις 20.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Λογοτεχνία, μυθοπλασία και πραγματικότητα:
Πόσο συνδέονται, πόσο απέχουν, πώς συνομιλούν σε ένα έργο;

Οι συγγραφείς, Κώστας Ακρίβος, Κώστας Β. Κατσουλάρης, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Πέτρος Τατσόπουλος και η συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά εκκινούν από το λογοτεχνικό τους έργο και μας μιλούν για περιπτώσεις όπου η συλλογική πραγματικότητα, αληθινά γεγονότα και ατομικά βιώματα μεταστοιχειώνονται σε λογοτεχνία, παρουσιάζοντας παράλληλα μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της εγχώριας και παγκόσμιας λογοτεχνικής σκηνής.

Συντονίζει ο Κώστας Β. Κατσουλάρης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Καλαμάτας, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Μαρίας Αγγελίδου

καθώς και τα ιστορικά της παραμύθια για την αρχαιότητα

την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020, στις 18:30μ.μ., στο Αρχαιολογικό Μουσείο (Αγίου Ιωάννου και Μπενάκη, Καλαμάτα).

Η Ιστορία δεν είναι μόνο ημερομηνίες και ονόματα, δεν είναι μόνο σελίδες, αριθμοί, αίτια και αποτελέσματα. Η Ιστορία είναι ζωή, είμαστε εμείς και άλλοι σαν εμάς, που έζησαν πριν από μας ή θα ζήσουν έπειτα από μας. Η Ιστορία δεν αποτελείται από σωστές και λανθασμένες απαντήσεις, δεν μετριέται με βαθμούς, δεν είναι χωμένη στα χρονοντούλαπα. Είναι μέσα στα σπίτια μας, είναι έξω στους δρόμους, είναι παντού.

Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου με αφορμή τα βιβλία της μας καλεί σ’ ένα ταξίδι στον χρόνο, για να ανακαλύψουμε μαζί ότι… η Ιστορία δεν είναι μόνο μάθημα!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ