"Η κόρη του Ήλιου" της Lucinda Riley

Η δική τους ιστορία, δικό σου ταξίδι...
Για όλο τον υπόλοιπο κόσµο η Ηλέκτρα Ντ’ Απλειάζ είναι µια γυναίκα που έχει τα πάντα: είναι παγκοσµίου φήµης µοντέλο, όµορφη και πλούσια.
Κι όµως, κάτω από τη λάµψη, κρύβεται µια γυναίκα µε εύθραυστη ψυχολογία που κλονίζεται από τον θάνατο του πατέρα της, του µυστηριώδους δισεκατοµµυριούχου Πα Σαλτ, ο οποίος έχει υιοθετήσει τις έξι κόρες του από τις τέσσερις γωνιές της γης.
Δυσκολεύεται να διαχειριστεί τον χαµό του, γεγονός που την κάνει να στραφεί ακόµα περισσότερο στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά. Κι ενώ οι κοντινοί της άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία της, εκείνη δέχεται ένα γράµµα από µια άγνωστη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι η γιαγιά της και µε την παρουσία της ίσως φέρει αναπάντεχες ανατροπές στη ζωή της…
Η Κόρη του Ήλιου, η έκτη επική ιστορία της σειράς Οι Κόρες των Αστεριών µε πωλήσεις πολλών εκατοµµυρίων σε όλο τον κόσµο, µας ταξιδεύει από το Μανχάταν στις µαγευτικές αχανείς πεδιάδες της Αφρικής.
Ανακαλύψτε τον εαυτό σας στην καρδιά της ιστορίας!

"Για ένα τανγκό στη Σμύρνη" της Γιώτας Γουβέλη

Ένας μεγάλος έρωτας στην αγκαλιά της Ιστορίας.
Ανήμερα του Ευαγγελισμού του 1917, ο παπα-Κυριάκος ψάλλει το ανάθεμα «στον προδότη Βενιζέλο», ενώ η νεαρή Λευκιώ, προσφυγοπούλα από τη Σμύρνη μετά τους πρώτους διωγμούς στη Μικρασία, ακούει να ψιθυρίζουν ένα συνταρακτικό νέο: η μάνα του καλού της, η τρομερή Καλογρίβαινα, έπεσε του θανατά από τη φονική επιδημία που θέριζε την περιοχή. Η Καλογρίβαινα, με λυσσαλέα έχθρα για τις «παστροσμυρνιές» που εγκαταστάθηκαν κατατρεγμένες στα μέρη τους, ήταν το αξεπέραστο εμπόδιο στον έρωτα των δύο παιδιών. Και τώρα έβγαινε από τη μέση.
Όμως, την κρίσιμη στιγμή το κακό συμμαχεί με τη μοίρα και το γαϊτανάκι των δραματικών εξελίξεων φέρνει τη Λευκιώ αντιμέτωπη με το φάσμα της κρεμάλας. Πάνω στην αγωνία της να σωθεί, η Λευκιώ θα συρθεί σε άλλους τόπους, στο σκοτάδι και στην ατίμωση, ενώ η βοή του πολέμου πλησιάζει.
Ονειρική Σμύρνη, μεγαλοαστική Αθήνα, δημοτικιστές, καθαρευουσιάνοι, σοσιαλιστές, Μικρασιατική εκστρατεία, οι κομβικοί σταθμοί του πεπρωμένου της. Και το όνειρο για ένα τανγκό με τον αγαπημένο της στο Και της Σμύρνης, ο φωτεινός της φάρος μέσα στη θύελλα.

"Κόντρα στο κύμα" της Αλκυόνη Παπαδάκη

Είναι κάποιες φορές που θέλεις να κάνεις έναν περίπατο στα χορταριασμένα μονοπάτια της ζωής σου.
Να ξαναθυμηθείς τ’ αρώματα και τα χρώματα.
Να ξανακούσεις τα τραγούδια των πουλιών που σε συντρόφεψαν στο διάβα σου.
Να ξανακούσεις το γάβγισμα των άγριων σκυλιών που ήταν κρυμμένα πίσω από τα δέντρα όπου κάθισες να ξαποστάσεις.
Να ξανάρθουν στο μυαλό σου οι εικόνες του εαυτού σου, πότε να χορεύει ανέμελα μέσα στις κόκκινες παπαρούνες και πότε να σέρνεται με σκισμένα ρούχα, ξυπόλυτος και πληγιασμένος, στα λασπόνερα.
Πολυγραφότατη, ευρηματική, ταλαντούχα, με μια πορεία σεμνή και αθόρυβη, δεν έπαψε ποτέ να μοιράζεται με τον αναγνώστη το πηγαία λυρικό και αντισυμβατικό ύφος της. Διαβάζοντάς την, αισθάνεσαι την ψυχή που κρύβει η πένα της, χαρακτηριστικό που κάνει τους αναγνώστες της να παραμένουν πεισματικά πιστοί στα μυθιστορήματά της.
Γράφει για ό,τι αγγίζει την ψυχή της και με τη δύναμη της πένας της αγγίζει τη δική μας…

"Η ένοικος" της Katrine Engberg

Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη στο σπίτι της, με ένα πολύπλοκο σχέδιο χαραγμένο στο πρόσωπό της. Δύο ντετέκτιβ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κοπεγχάγης αναλαμβάνουν την υπόθεση.
Σύντομα αποκαλύπτεται μια σύνδεση ανάμεσα στο θύμα –τη Γιούλι– και τη σπιτονοικοκυρά της Έστερ ντε Λορέντι, εκκεντρική συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η Έστερ έχει χρησιμοποιήσει τη Γιούλι ως έναν από τους χαρακτήρες στο νέο ημιτελές βιβλίο της. Έναν χαρακτήρα που καταλήγει νεκρός τόσο στο μυθιστόρημα όσο και στην πραγματική ζωή… Η σύνδεση ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα αρχίζει να γίνεται απειλητική και επικίνδυνη…
Όμως, ο ρόλος της Έστερ δεν είναι τόσο ξεκάθαρος όσο φαίνεται… Είναι τελικά ύποπτη ή μήπως άλλο ένα θύμα, παγιδευμένο σε ένα διεστραμμένο παιχνίδι εκδίκησης; Οι δύο ντετέκτιβ θα πρέπει να ψάξουν πιο βαθιά στο παρελθόν των δύο γυναικών, αν θέλουν να ανακαλύψουν ποιος κινεί τα νήματα αυτής της μακάβριας ιστορίας…

"Το τέλος είναι πάντα κοντά" του Dan Carlin

Πριν από εκατό χρόνια περίπου, η ανθρωπότητα πέρασε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας της: έναν παγκόσμιο πόλεμο και, αμέσως μετά, μια πανδημία. Όμως επιβίωσε και διδάχτηκε από τη συγκεκριμένη απειλή. Μια στιγμή «Αποκάλυψης», μια από τις πολλές που έφεραν τον κόσμο μας στο χείλος της καταστροφής.
Ο Dan Carlin, δημιουργός της δημοφιλέστατης και βραβευμένης διαδικτυακής ραδιοφωνικής εκπομπής λόγου, Hardcore History, παρουσιάζει μερικές από αυτές τις στιγμές του παρελθόντος, δείχνοντάς μας πώς να αντιμετωπίσουμε αντίστοιχες προκλήσεις στο παρόν και το μέλλον.
Στο Τέλος Είναι Πάντα Κοντά, ο συγγραφέας εξετάζει τα ερωτήματα που προκύπτουν στις δύσκολες στιγμές της Ιστορίας: Μας κάνουν οι δύσκολοι καιροί πιο ανθεκτικούς;
Μπορεί η ανθρωπότητα να χειριστεί την ισχύ των όπλων της χωρίς να αυτοκαταστραφεί;
Υπάρχουν άραγε όρια στην ανθρώπινη τεχνολογία και τις δυνατότητές της;
Οι επιδημίες αποτελούν ακόμη απειλή;
Κανείς δεν γνωρίζει τις απαντήσεις σε τέτοιες ερωτήσεις, αλλά κανείς δεν τις διατυπώνει καλύτερα από τον Dan Carlin. Συνδυάζοντας το χαρακτηριστικό για εκείνον μείγμα αφήγησης, ιστορικών δεδομένων και αλλόκοτων στοιχείων, ο συγγραφέας συνδέει το παρελθόν και το μέλλον με συναρπαστικό και ζωντανό τρόπο. Ταυτόχρονα, τα θέματα που ζητάει να αναλογιστούμε αφορούν το πιο σημαντικό ζήτημα που υπάρχει: την επιβίωση του ανθρώπου. Από την κατάρρευση στην Εποχή του Χαλκού μέχρι τις μέρες μας, το θέμα αυτό στοιχειώνει την ανθρωπότητα.
Ένα συναρπαστικό, ζωντανό έργο, που θα μας κάνει να επανεξετάσουμε τον τρόπο που βλέπουμε το παρελθόν και το μέλλον, διαπιστώνοντας τις ανατριχιαστικές ομοιότητες μεταξύ τους, καθώς βιώνουμε ακόμα τις επιπτώσεις από την πρόσφατη πανδημία, η οποία αποτέλεσε υπενθύμιση του πόσο εύκολα χάνονται όσα θεωρούμε δεδομένα.

"Grow - Ιστορίες Management & Ηγεσίας" των Βαγγέλη Παπαδήμα & Θοδωρή Σπηλιώτη

Μέσα από αυτό το βιβλίο, πιθανόν να μπορείς να αναλογιστείς...
Να αναλογιστείς εάν το κάνεις καλά, εάν μπορείς να το κάνεις διαφορετικά, εάν υπάρχει και άλλος τρόπος.
Μην ξεχνάς ότι υπάρχει το καλό, αλλά πάντα υπάρχει και το καλύτερο.
Και επειδή χειρότερη της άγνοιας είναι η ημιμάθεια, προτείνουμε, εάν θες, να μην το αγνοήσεις και να το διαβάσεις.
Διάβασέ το για να μάθεις τις απόψεις που έχουν σχηματίσει κάποιοι μέσα από την εμπειρία τους.
Για πρώτη φορά, άνθρωποι σε καίριες θέσεις ευθύνης από τον χώρο κορυφαίων Επιχειρήσεων, της Εκπαίδευσης, του Στρατού και της Εκκλησίας συγκεντρώνουν τις απόψεις τους και εξομολογούνται, μέσα από τα βιώματά τους, τις ιστορίες τους για την Ηγεσία, το Management και την Αντιμετώπιση Κρίσεων.
Όλοι δίνουν απλόχερα τη γνώση τους όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης, την εμπειρία και τη φιλοσοφία ζωής τους, μέσα σε αυτές τις σελίδες, μόνο με το όφελος της ικανοποίησης ότι ίσως κάποιος, κάποτε, πάρει κάτι χρήσιμο από τούτο το βιβλίο.
Ένα βιβλίο-φαινόμενο που θα αλλάξει σε κάποιους τον τρόπο που σκέφτονται.
Στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, ηγέτες της Ορθόδοξης και Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, καθηγητές πανεπιστημίων, εκδότες, διοικητές νοσοκομείων και του χώρου της υγείας, πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι ιδιωτικών και δημόσιων οργανισμών, εκπαιδευτές ανθρώπινου δυναμικού και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων συγκεντρώνουν τις απόψεις τους για το management ομάδων.
Τα έσοδα των συγγραφέων και των συμμετεχόντων θα διατεθούν στις φιλανθρωπικές οργανώσεις Το Χαμόγελο του Παιδιού, Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου και Άλμα Ζωής.

"3 Τρελοί YouTubers! - No 1: Απίστευτη κάμερα... κλικ!" των Nuria Aparicio & The Crazy Haacks

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
Eίμαστε τρελοί Youtubers και τίποτα δεν μας σταματάει. Όμως… μια βιντεοκάμερα με μυστικές ΔΥΝΑΜΕΙΣ;
Ούτε που το είχαμε σκεφτεί! Αυτή η κάμερα είναι
ικανή για το καλύτερο ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!
ΕΤΟΙΜΟΙ;
Μας περιμένουν χίλιες απίστευτες περιπέτειες, απίστευτα μπλεξίματα και γέλια μέχρι δακρύων!
"3 Τρελοί YouTubers! - No 2: Το μυστικό του δαχτυλιδιού" των Nuria Aparicio & The Crazy Haacks

ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΡΕΛΟΠΑΙΔΑ!
Η λέξη ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ δεν βρίσκεται στο λεξικό των 3 ΤΡΕΛΩΝ YOUTUBERS!
Είμαστε όμως ειδικοί στη λέξη ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Κυρίως αν πέσει στα χέρια μας ένα δαχτυλίδι από το ΜΕΛΛΟΝ…
ΕΤΟΙΜΟΙ;
Μας περιμένουν χίλιες φοβερές περιπέτειες, απίθανες καταστροφές και ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

"Τα μυστικά της θετικής σκέψης" του Dr. Robert Anthony

Το παγκόσµιο best seller που βασίζεται σε αρχές της ψυχολογίας οι οποίες αποδεδειγµένα οδηγούν στην επιτυχία.
Το βιβλίο Τα Μυστικά της Θετικής Σκέψης προσφέρει µια απλή και πρακτική προσέγγιση για να πετύχετε στη ζωή. Παρέχει αποτελεσµατικές µεθόδους βήµα βήµα και τεχνικές νοερής απεικόνισης που θα βοηθήσουν τους αναγνώστες να εξατοµικεύσουν στόχους, να πιστέψουν στη δύναµη της δηµιουργικότητας, να ξεπεράσουν παλιές πεποιθήσεις και περιορισµούς, και να µετατρέψουν τη θετική σκέψη σε πράξη.
O Dr. Robert Anthony έχει γράψει περισσότερα από δεκαπέντε βιβλία και στα τριάντα χρόνια της καριέρας του έχει βοηθήσει εκατοµµύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσµο να ανακαλύψουν τα µυστικά της επιτυχίας.
"Πού πάνε όλα αυτά;" της Jess French

Από τα απορρίμματα έως τους ρύπους των εργοστασίων και από τα πλαστικά έως τα διαστημικά σκουπίδια, ανακαλύψτε πού πηγαίνουν, πώς επηρεάζουν τον πλανήτη μας και τι μπορεί να γίνει ώστε να μειωθεί το πρόβλημα.
Ένα βιβλίο γεμάτο με πολλές συναρπαστικές ιδέες που δείχνουν πώς μπορούμε να σώσουμε το περιβάλλον.
Ξεκινώντας από μικρά εύκολα πράγματα και απλές αλλαγές στη ζωή μας, μπορούμε να μετατρέψουμε τον πλανήτη μας σε ένα καλύτερο μέρος για να ζήσουμε!

"Μελισσάκια στα θρανία - No 2: Το κάτι τι;" της Μαρίνα Γιώτη

Το Κάτι τι;
Ο χειμώνας έφτασε στη Μελισσούπολη και τα μελισσάκια αρχίζουν να ξεμένουν από τροφή. Μια μέρα το καπάκι της Kυψέλης ανοίγει και ένα λαμπερό φως απλώνεται παντού. Ένα γιγάντιο Κάτι εμφανίζεται αφήνοντας ένα παράξενο ζυμάρι, κλείνει ο καπάκι και εξαφανίζεται. Τα μελισσάκια τρομοκρατούνται. «Τι ήταν αυτό;» «Τι θέλει από εμάς;» «Λέτε να ξανάρθει;» Οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή μέσα στην Κυψέλη.
«Θέλει να μας καταστρέψει», είπε ο Φώντας ο Φρουρός.
«Θέλει να μας βοηθήσει», δήλωσε ο Φρίξος ο Κηφήνας.
«Θέλει να μας μάθει», κατέληξε η Ράνια η Παραμάνα.
Θα αφήσει ο Μίλτος και η Μελίνα να καταστραφεί η Κυψέλη ή τελικά θα επικρατήσει η λογική;
Ίσως όμως χρειάζεται κι ένα μικρό βήμα πίστης για να προχωρήσουν παρακάτω.
Ένα βιβλίο για τον σεβασμό στις απόψεις των άλλων, τη σχέση λογικής και πίστης, αλλά και πώς αντιμετωπίζουμε τον φόβο σε καθετί άγνωστο.