"Ο άγγελος" του Sandrone Dazieri

Όταν το τρένο υψηλής ταχύτητας που εκτελεί το δρομολόγιο Μιλάνο-Ρώμη μπαίνει στον σταθμό Τέρμινι, η αστυνομία θα βρεθεί μπροστά σε μια φρικτή έκπληξη: οι επιβάτες της διακεκριμένης θέσης είναι όλοι νεκροί. Η πρώτη που μπαίνει στο ολέθριο βαγόνι είναι η Κολόμπα Καζέλλι, αστυνομική υποδιευθύντρια με ατσάλινους μυς και εύθραυστη ψυχή. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι πρόκειται για χτύπημα της ισλαμικής τρομοκρατίας, ενώ ακολουθεί και βίντεο στο οποίο δύο άνδρες αναλαμβάνουν την ευθύνη στο όνομα του ISIS. Η Κολόμπα παρ’ ολ’ αυτά καταλαβαίνει ότι κάτι δεν κολλάει και συνειδητοποιεί ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να ζητήσει τη βοήθεια του ανθρώπου που καταφέρνει να βλέπει μέσα από την ομίχλη των ψεμάτων και της παραπλάνησης: του Ντάντε Τόρρε.
Η Κολόμπα και ο Ντάντε έχουν να μιλήσουν μήνες, από τότε που εκείνος, μετά τον θάνατο του βασανιστή του, του άντρα που ήθελε να τον φωνάζουν «ο Πατέρας», χάθηκε πίσω από τα φαντάσματά του. Πεπεισμένος ότι έχει στηθεί μια συνωμοσία σε βάρος του, έχει πέσει με τα μούτρα στην αναζήτηση των ηθικών αυτουργών πίσω απ’ τον Πατέρα και του μυστηριώδους ατόμου που του τηλεφώνησε λέγοντας πως ήταν ο αδερφός του. Ένα άτομο στην ύπαρξη του οποίου πιστεύει μόνο αυτός...

"Ελλάδα: Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους" του Roderick Beaton

Το βιβλίο αυτό ανατέμνει το αξιοσημείωτο επίτευγμα της σύγχρονης Ελλάδας: στη διάρκεια των τελευταίων τριακοσίων ετών ένα σύγχρονο έθνος οικοδομήθηκε, στη βάση, κυριολεκτικά σχεδόν, των ερειπίων ενός εξαφανισμένου πολιτισμού. To Ελλάδα, Βιογραφία ενός σύγχρονου έθνους είναι η ιστορία του ελληνικού έθνους-κράτους, αλλά είναι κυρίως, και πιο ουσιαστικά, η ιστορία της συλλογικής ταυτότητας που συνοδεύει το έθνος-κράτος. Είναι η ιστορία των γεγονότων και της υψηλής πολιτικής, αλλά και η ιστορία της κουλτούρας και των τεχνών, των ανθρώπων και των ιδεών.
"Η Ρόζα του Αρκά: Για μια εμφάνιση ζούμε" του Αρκά

Μπορεί κάποιοι να ζουν για μια εμφάνιση, όμως ο Θανασάκης, ο φοβερός μικρός της παρέας της Ρόζας, ζει για πολλά πράγματα. Ζει για τις τηγανητές πατάτες, ζει για να μάθει τι είναι το σεξ και βέβαια ζει για το σημαντικότερο όλων: τη φράντζα του. Μπορεί αυτός να πειράζει όλο τον κόσμο, αλλά δεν επιτρέπει σε κανέναν να πειράξει τα μαλλιά του. Μόνο η γιαγιά του καταφέρνει να του τα ανακατέψει με τα χάδια της, με αντίτιμο όμως πολλές τηγανιές πατάτες.
Αυτός λοιπόν ο αξιαγάπητος ήρωας του Αρκά μαζί με τον συνεσταλμένο φίλο του τον Χάρη, τη χαζούλα Τζένη, τον πολύπαθο Αποστόλη και την τρομερή Ρόζα γεμίζουν τις σελίδες ενός ακόμα άλμπουμ με παιδική αθωότητα, γλυκιά τρυφερότητα και προπαντός σπαρταριστό γέλιο.

"Οι αρχαίοι μου φίλοι: Μυρρίνη, η μικρή Αθηναία" της Κατερίνας Σέρβη

Η Μυρρίνη κοιτά τον κόσμο από την πόρτα του σπιτιού της. Τα αγόρια και τους άνδρες που κυκλοφορούν στην πόλη, πάνε στον δάσκαλο, στην αγορά και βλέπουν τόσα θαυμαστά. Κι εκείνη; Εκείνη είναι συνήθως με τη μαμά, στον γυναικωνίτη. Ώσπου, ένα πρωί, την παίρνει ο πατέρας απ’ το χέρι και την ανεβάζει στην Ακρόπολη. Τι κάνει άραγε η Μυρρίνη εκεί πάνω; Πάμε κι εμείς να δούμε;
Η σειρά «Οι Αρχαίοι µου Φίλοι» μάς ταξιδεύει στο παρελθόν, για να γνωρίσουμε παλιούς, σπουδαίους πολιτισμούς, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους, τότε, την εποχή που ήταν γεμάτοι ζωή.

"Οι τελευταίες μέρες της Γκριζούπολης" της Ελένης Κωνσταντινίδου

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Γκριζούπολη και τους κατοίκους της. Η ζωή όπως την ξέρουν τελειώνει. Έχουν φροντίσει γι’ αυτό τα δέντρα του πλανήτη, που, θέλοντας να σώσουν τη Φύση, θα ενεργοποιήσουν δυνάμεις άγνωστες στους ανθρώπους. Όμως ακόμη και για τα θαύματα χρειάζεται προσπάθεια.
Γίνε μάρτυρας της ιστορίας που κανένας άλλος δε γνώρισε ποτέ. Πώς ταξιδεύουν τα δέντρα; Μπορείς μέσα από ένα χωροτούνελ να βρεθείς στον Αμαζόνιο; Μπορεί μια ομάδα παιδιών και ένας παπαγάλος να ηγηθούν μιας μάχης που έχει σκοπό να αλλάξει τον κόσμο;
Γνώρισε τα δέντρα-πρωταγωνιστές, με τα αληθινά τους ονόματα και χαρακτηριστικά, στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου!
"Ο Στέφανος, η εκδρομή και άλλες έγνοιες για την Άννα Χ." της Φυτούλας Βακανά

Μα πόσο χάλια μπορούν να είναι όλα! Ο Στέφανος μάλλον δεν έχει ιδέα ποια είμαι, η μαμά γράφει για τα δικά μου προβλήματα στο Mamoblog της… και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η τριήμερη εκδρομή που τόσο περίμενα αναβάλλεται, χωρίς να ανακοινωθεί καινούρια ημερομηνία! Ευτυχώς έχω τη Μαρίζα και τον Γιάννη, που αναλαμβάνουν δράση για να μη βλέπουν την κολλητή τους να βράζει στο ζουμί της.
Καθόλου εύκολο να είσαι στην εφηβεία και να νιώθεις ότι όλα πάνε τόσο μα τόσο στραβά! Μέσα όμως από το γέλιο, που πάει χέρι χέρι με το κλάμα, η Άννα Χ. μαθαίνει λίγο καλύτερα τον εαυτό της και τους γύρω της και συνειδητοποιεί ότι με την κατάλληλη παρέα όλα, ακόμα και τα αδύνατα, μπορούν να συμβούν.
"Πριγκίπισσα Αθηνά 5: Χάλασε το μαγικό ραβδί μου" της Στέλλας Κάσδαγλη

Η πριγκίπισσα Αθηνά θέλει να αποκτήσει ένα άλογο – και τι άλογο! Ολόλευκο, μεγαλοπρεπές, πριγκιπικό! Όμως, το μαγικό της ραβδί αρνείται να συνεργαστεί και οι νεράιδες δεν μπορούν να το φτιάξουν.
Τι θα κάνει η Αθηνά; Θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει όλα όσα θέλει ή θα καταφέρει να πραγματοποιήσει το όνειρό της;
Το πέμπτο βιβλίο της θαρραλέας σειράς, που μας θυμίζει πως μια αληθινή πριγκίπισσα ξέρει να ζει μαγικά ακόμα κι όταν φτάνει η στιγμή να βασιστεί μόνο στις δικές της δυνάμεις.
Η Αθηνά είναι η πιο ευρηματική κι αντισυμβατική πριγκίπισσα που έχετε ποτέ διαβάσει.
Μόνο για ανήσυχες πριγκίπισσες!