"Το χάρισμα της Ήβης" του Matt Haig

Η Ήβη μπορεί και μιλά με τα ζώα μέσα από τη σκέψη της - πράγμα που ο μπαμπάς της της έχει απαγορέψει να κάνει. Όταν όμως το λαγουδάκι του σχολείου ζητά από την Ήβη να το ελευθερώσει από το κλουβί του, ο μπαμπάς της αναγκάζεται να της πει όλη την αλήθεια: Πριν από κάποια χρόνια, η μαμά της, που κι εκείνη μπορούσε να μιλά με τα ζώα, προσπάθησε να σταματήσει τον κακό Μόρτιμερ Τζ. Μόρτιμερ από το να αφανίσει το Δάσος του Αμαζονίου. Μετά τον θάνατο της μητέρας της, ο μπαμπάς της Ήβης τούς πήρε μακριά και άλλαξε τα ονόματά τους, για να μην μπορεί ο Μόρτιμερ να τους βρει. Για έναν χρόνο, η Ήβη σταματά να χρησιμοποιεί το «Χάρισμά» της, αλλά μερικές εξαφανίσεις ζώων στη γειτονιά τής δείχνουν ότι ο Μόρτιμερ είναι στα ίχνη τους. Δεν έχει πια άλλη επιλογή από το να τον αντιμετωπίσει, έχοντας μαζί της την απίθανη παρέα της: ένα λαίμαργο σπουργίτι, μια σαύρα που λέει το μέλλον, ένα φίδι με μυστικά και τον πιο αισιόδοξο σκύλο του κόσμου.

"Η ιστορία της Γκρέτα Τούνμπεργκ: Η διαφορά είναι δύναμη" του Michael Part

Οι γονείς της είχαν αντιρρήσεις. Οι συµµαθητές της την άφησαν µόνη. Οι περαστικοί απορούσαν µε αυτή την έφηβη µε τα κοτσιδάκια, η οποία καθόταν µόνη στο λιθόστρωτο µπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο µε ένα αυτοσχέδιο πλακάτ που έγραφε «Αποχή από το σχολείο για το κλίµα», και έλεγαν: «Κρίµα, η καηµένη». Προτού ξεκινήσει την αποχή της, η δεκαπεντάχρονη Γκρέτα Τούνµπεργκ είχε σταµατήσει να µιλάει και να τρώει. ∆εν είχε φίλους, η ζωή της δεν είχε νόηµα. Αλλά µια µέρα αποφάσισε να αναλάβει δράση. Έναν χρόνο αργότερα, η διαµαρτυρία της πυροδότησε το παγκόσµιο κίνηµα στο οποίο συµµετέχουν πλέον εκατοµµύρια άνθρωποι που έχουν έναν κοινό στόχο: να σωθεί ο πλανήτης. Τώρα. Το βιβλίο Η ιστορία της Γκρέτα Τούνµπεργκ: Η διαφορά είναι δύναµη αποτελεί τη συγκινητική ιστορία της αγάπης και της αφοσίωσης που ένωσαν µία οικογένεια και του αγώνα της για έναν καλύτερο κόσµο.

"Η Φωτούλα αγαπούσε τα πλαστικά / Celia Loved Plastic" του Νικόλα Ανδρικόπουλου

Η Φωτούλα είναι μια μικρούλα φώκια χαρωπή που της αρέσει να παίζει με διάφορα πλαστικά αντικείμενα που βρίσκει στη θάλασσα.
Κάποτε, όμως, το παιχνίδι παίρνει μια επικίνδυνη τροπή…
Celia is a young, happy seal that likes to play with the different plastic objects that she finds in the sea. But one day, her games take a dangerous turn…

"Το σύννεφο που έβαλε τα κλάματα" της Σοφίας Μαντουβάλου

Μία μικρή ιστορία που έπεσε και ξαναέπεσε από το σύννεφο για να γυρίσει και να ξαναγυρίσει, να πει και να ξαναπεί για τις μεγάλες περιπέτειες του κύκλου του νερού.

"Ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη" της Julia Donaldson

Ο Τζώρτζης ήταν ο πιο ατημέλητος γίγαντας στην πόλη, μέχρι που, μια μέρα, πήρε την απόφαση να γίνει κομψός και καλοντυμένος!
«Καλά κοιτάξτε με όλοι - είμαι ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη!» τραγουδούσε χαρούμενος. Όμως στον δρόμο του συνάντησε κάποιους φίλους που χρειάζονταν όχι μόνο τη βοήθειά του, αλλά και τα ρούχα του...