Η Μαίρη Κόντζογλου παρουσιάζει διαδικτυακά το πρώτο μέρος της διλογίας της ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΑΦΙ.

Την Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020, στις 20.00μ.μ., συντονιστείτε στη σελίδα του Public στο Facebook #PublicEventsGoSocial, για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση.
Η συγγραφέας συνομιλεί με τη φιλόλογο, θεατρική συγγραφέα Χαρούλα Αποστολίδου. Στείλτε κι εσείς τα σχόλια και τις ερωτήσεις σας.

Η Μαίρη Κόντζογλου, η αγαπημένη συγγραφέας χιλιάδων αναγνωστών, επιστρέφει με ένα μεθυστικό οικογενειακό έπος, που εκτυλίσσεται στη φωτιά των γεγονότων του πολυτάραχου 19ου αιώνα.

Τα Ψαρά και η θυσία των κλεισμένων στο γενοβέζικο Κάστρο. Το ενετικό Νεγρεπόντε, η Χαλκίδα µε τα «τρελά νερά», που είναι πια ελληνική. Ο Πειραιάς ανερχόμενο λιμάνι και εμπορικό κέντρο. Η Αθήνα, υπό τη σκιά του Παρθενώνα, πρωτεύουσα του βασιλείου.
Σ’ αυτά τα μέρη θα ζήσουν τα µέλη της οικογένειας του Αγγελή Βαµβακά, που από σκλάβοι, επαναστάτες, πρόσφυγες, γεωργοί και έμποροι, καταλήγουν να γίνουν βιομήχανοι, ενώ βασανίζονται από μεγάλα πάθη και πληρώνουν το τίμημα αμαρτωλών ερώτων αλλά και της προσήλωσής τους στην επιτυχία, δημιουργώντας «το καλύτερο ποτό του κόσμου».

Το Νεγρεπόντε είναι το πρώτο μέρος της διλογίας «Σκουριά και χρυσάφι». Το δεύτερο μέρος με τίτλο Πόρτο Λεόνε θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο.